19 Април, 2019 17:20 1 948 6

Белият дом на Тръмп е като двора на Луи XIV

  • доналд тръмп-
  • жерар аро-
  • сащ

Френският посланик в САЩ с критики към американската администрация

Белият дом на Тръмп е като двора на Луи XIV - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е като двора на Луи XIV. Това заяви френският посланик в САЩ Жерар Аро, цитиран от „Гардиън“.

Според Аро Тръмп тълкува интересите на САЩ едностранно. По този начин американското правителство остава изолирано на международната сцена.

„Когато там кажат „Америка на първо място“, имат в предвид „Америка сама“. Двустранните отношения се основават на баланса на силите и защитата на тесногръдите американски интереси.

Администрацията на Тръмп е като двора на Луи XIV, където всички придворни се опитват да изпълнят прищявките на един капризен, непредсказуем и неосведомен лидер. Мисля, че Великобритания не трябва да очаква някакво специално отношение от Вашингтон след излизането си от ЕС', заяви Аро.

Според него САЩ ще иска Великобритания да приеме американските правила за внос. Той обвини администрацията на американския президент, че няма афинитет към европейците. Според него там не мислят в условия на многостранно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    11 2 Отговор
    Чакайте, вие французите нали се гордеете със краля "Слънце", нали цивилизацията е разцъфтявала, какво като са се убивали брутално някакви хора дето не се смятат за хора?
  • 2 Дони

    5 2 Отговор
    Тоя пък Луи XIV какъв е ?
  • 3 Обикновен Американски Гражданин

    3 5 Отговор
    Франция в Азия ли се намира някъде ?
  • 4 Христо

    5 0 Отговор
    Е остава да чакаме "великата американска" революция. Плюс - минус още някой президент. При франсетата е през един Крал. Ако сме живи ще видим.. Ха наздраве.
  • 5 Тръмп

    1 1 Отговор
    Усеща се лека и мека Завист!Но така ще е,защото въпреки всичко сме различни!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.