Last news in Fakti

22 Април, 2019 14:00 1 252 3

Разнобой за действията спрямо Тръмп

  • сащ-
  • доклад-
  • доналд тръмп

Демократите искат още разследвания срещу президента на САЩ

Разнобой за действията спрямо Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американските законодатели обмислят следващите си стъпки след оповестяване доклада от разследването за руска намеса в изборите за президент през 2016 година. Разследването посочи действия на президента Доналд Тръмп, които потенциално могат да бъдат разглеждани като възпрепятстване на правосъдието, съобщи БНР.

Малко след излизането на доклада участващите в надпреварата за номинацията за президент на демократите сенатор Елизабет Уорън и Хулиан Кастро намериха достатъчно причини да поискат импийчмънт. Това извади наяве вътрешнопартийни разногласия, които демократите се надяват да изгладят през следващите няколко седмици.

В телевизионно интервю председателят на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф поясни, че по време на предстоящи разговори задачата на законодателите ще бъде да решат какво е най-добро за страната. В същото време председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси препоръча съпартийците ѝ да се придържат към планираните други разследвания спрямо Тръмп и да изчакат преди започване процедура по импийчмънт. Колегата ѝ Джеролд Надлър - председател на Правната комисия в Камарата на представителите заяви, че към момента основна задача е запознаване с цялата информация. Надлър заяви още, че ако някои от твърденията в доклада се докажат, те могат да се превърнат в отправна точка за импийчмънт.

Самият Тръмп, след като изрази задоволство от разследването и обяви, че то го е оневинило, продължава с опитите си да дискредитира документа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    1 3 Отговор
    Скубят на патока перата едно по едно - абе резнете главата на патката да не се мъчи по-вече. Голям съспенс заформихте с тая откачалка... Сериал като "Робинята Изаура".
  • 3 Шантави каубои

    1 1 Отговор
    Този Перчем побърка и хамерите