23 Април, 2019 12:00 1 261 3

Тръмп иска съдът да блокира разследване срещу него

  • сащ-
  • разследване-
  • доналд тръмп

Президентът не иска да се дава достъп до неговите финансови данни

Тръмп иска съдът да блокира разследване срещу него - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп поиска съдът да попречи на Конгреса да получи информация за неговите финанси, съобщи CNN.

Президентът и неговите адвокати вече са подали съдебен иск. Те се опитват да попречат на ресорната комисия в Конгреса да получи данните за финансовите сметки на Тръмп.

Лидер на комисията е демократът Илайджа Къмингс. Оттам търсят финансови данни от счетоводната фирма Mazars, която е водила счетоводните отчети на Тръмп.

Още по време на своята предизборна кампания Тръмп отказа да направи данъчната си декларация публична. Той не е задължен по закон, но това е традиционна практика по време на президентски избори в САЩ.

Сега за първи път Тръмп ще използва съда, за да спре разследване на Конгреса. Комисията проучва евентуални доказателства за данъчни измами или престъпления от страна на президента.

Нейни представители вече поискаха финансови данни от няколко компании за техните взаимоотношения с Тръмп и негови компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти тръмп

    2 3 Отговор
    Куче мръсно
  • 2 Дядо Вангел

    4 2 Отговор
    Рептилите са му бесни не жалят всякакви средства да го катурнат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.