Last news in Fakti

28 Април, 2019 11:30 7 915 17

ЕС: Тръмп, това е много жалко

  • сащ-
  • ес-
  • оръжие

Брюксел изрази съжаление за отказа на Вашингтон от Международния договор за търговията с оръжие

ЕС: Тръмп, това е много жалко - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

ЕС изрази съжаление за решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да изтегли Вашингтон от Международния договор за търговията с оръжие, предаде Франс прес.

"Едно решение на САЩ да оттеглят подписа си под договора не би помогнало на сегашните усилия да се насърчи прозрачността на международната търговия с оръжие, да се предотврати незаконният трафик и да се борим с отклоняването на конвенционални оръжия", заяви говорителка на шефката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини.

"ЕС ще продължи да призовава всички страни и особено водещите износители и вносители на оръжие да се присъединят без забавяне към Международния договор за търговията с оръжие", добави тя.

Нерегламентираната търговия с оръжие продължава да причинява големи страдания в много региони по света, като подхранва конфликтите, тероризма и организираната престъпност, подчерта говорителката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контрабандиста

    27 4 Отговор
    Вчера вдига забранта за оръжия в САЩ и днес някой напада Синегога и кухите дебелаци си казват Дони е прав! Прав е защото ми трябва оръжие да се защитавам.нещо много случайности станаха за кратко време??!!!

    Коментиран от #16

  • 2 onq s konq

    6 56 Отговор
    Защо говорителката на Могерини вкарва цялата си енергия в СЪЖАЛЕНИЯ относно напускането на Договора за оръжията от САЩ,вместо да положи усилия ДА ВКАРА РУСИЯ В НЕГО?Да- същата тая Русия,която НИКОГА НЕ Е ПОДПИСВАЛА въпросният договор и си разиграва руското конче на оръжейните пазари както си иска?!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Стама

    50 3 Отговор
    Ето го истинското лице на агресивните и алчни кравари. Войните се правят с оръжие а краварите с отказа си да участват в договора казват на целия свят че искат войни и ще правят войни.

    Коментиран от #14

  • 4 Бачо Киро

    41 2 Отговор
    Хахаха... САЩ и прозрачност на продажбите на оръжие... Смях... Американска фирма купува легално от България, праща за Саудитска Арабия и от там изчезва... За да се появи в тунелите на ИДИЛ.... Достатъчно прозрачно ли е така? Стига да се разрови някой журналист обаче...

    Коментиран от #12, #13

  • 5 Бачо Киро

    36 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ама разбира се, оръжията в тунелите на ИДИЛ бяха от мазето на Путин, нали? А, чакай, не било така... Бяха български, купени от американски фирми легално и пратени в Саудитска Арабия... От там нататък... Само дим...

    Коментиран от #7

  • 6 Воевода Сатана ss18

    37 0 Отговор
    Това Америка е най големият агресор. Никой друг не е ползвал ядрено оръжие срещу човечеството. Заслужават денят на страшният съд.
  • 7 Да да

    2 16 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Да не сме дали и на Вагнер инструменти за свирене? То само България и САЩ има оръжие, другите са с лъкове! Вкарай си камера в ухото и снимай! Това е безкрая!

    Коментиран от #8

  • 8 Иво

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    На теб мерака ти е все в свиренето. Затова постоянно свириш на говежди чурки.
  • 9 Шляхтиц

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Защото руските оръжия са съвършени и се купуват на цялата планета в огромни количества. Например, АК по данни на ООН от преди десет, петнадесет години е произведен и разпространен 55 милиона единици. Друго най-разпространено оръжие било английска карабина 9 милиона и още една английска карабина 5 милиона.
  • 10 Нострадамус

    7 0 Отговор
    Иде края скоро. Вървим бързо натам
  • 11 ЕС на Сорос

    9 0 Отговор
    нито някой го чува, нито някой се съобразява с него. До там се докараха със слугинажа си и липсата на себе уважение.
  • 12 Емигрант заради вас русофилистиците

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Фирмата е американска, защото е регистрирана там както ТЕЦ-овете, а собствениците познайте...нашенци от БГ...ДС/БКП...но за простите Костов е виновен...
  • 13 Емигрант заради вас русофилистиците

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Фирмата е американска, защото е регистрирана там както ТЕЦ-овете, а собствениците познайте...нашенци от БГ...ДС/БКП...но за простите Костов е виновен...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тигъра

    2 1 Отговор
    Емигрант- изменник на родината затвори гнусотата уста
  • 16 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Контрабандиста":

    Оръжейното лоби си поръчва нападения.
  • 17 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЯМА ТЪПИ ЕВРЕИ !!! КАК ТОГАВА СЪВЕТНИЦИТЕ НА ТЪРЪТЪМПТ РЕШАВАТ ,ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА ВСЕКИ И ТО ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ !?!?!? КАКВО ОСТАВА ЗА ХОРАТА ОСВЕН ДА СЕ ВЪОРЪЖАВАТ ДО БЕЗКРАЙ- ЕДНИ -СРЕЩУ ДРУГИ !?!? АПЕЛ : "ПРОСТО ДА УНИЩОЖИМ ДОЛАРОВАТА ДЪРЖАВА И ДА ВЪВЕДЕМ СТАНДАРТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО -БЕЗ ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: