Last news in Fakti

11 Май, 2019 16:59 3 540 5

Адвокатът на Тръмп изненадващо отмени...

  • рудолф джулиани-
  • украйна-
  • доналд тръмп-
  • володимир зеленски

Рудолф Джулиани обяви в телевизионен ефир, че отлага пътуването си до Украйна

Адвокатът на Тръмп изненадващо отмени... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рудолф Джулиани, адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп, обяви в ефира на телевизионния канал Fox news в предаването "Нощ", че отменя пътуването си до Украйна.

Вестник The Wall street journal съобщи по-рано, че Джулиани може в близките дни да посети Киев и да се срещне с новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски. Според изданието адвокатът на Тръмп искал да убеди Зеленски да направи разследване, което би могло да разкрие информация по два въпроса, представляващи голям интерес за Тръмп.

Единият бил свързан с разследването на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър за предполагаема руска намеса в американските избори. Другият, според The Wall street journal, засягал евентуални връзки на сина на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън с газова компания, собственост на неназован украински олигарх.

Джулиани обаче посочи в интервю за Fox, че решил да се откаже от пътуването. "Няма да замина, защото мисля, че там ще се сблъскам с група хора, които са врагове на президента, а в някои случаи и врагове на САЩ".

"Убеден съм, че Зеленски е обкръжен от хора, които са врагове на президента Тръмп, а също с хора, които са корумпирани и са в сговор с демократите", каза още адвокатът на президента.

През април Джулиани заяви, че сътрудници на предизборния щаб на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, която беше кандидат на демократите на президентските избори през 2016 година, са поддържали контакти с украински представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    19 2 Отговор
    Сащ са империята на злото
  • 2 Кико

    12 1 Отговор
    Ще лети адвокатчето да му обЯсни как стоят нещата с разплащателната сметка.
  • 3 Пешо

    22 0 Отговор
    Излиза, че говедата са прецакали Потрошенко на изборите, а той им беше подлога и им подари петролопровода и газопровода. Краварите са страшна измет и подлеци.
  • 4 Който се е

    12 1 Отговор
    вързал с обора е все прецакан.
  • 5 Иван

    1 0 Отговор
    Страх го е катила.