Last news in Fakti

13 Май, 2019 17:30 1 158 5

В Израел - правителството се отлага

  • израел-
  • правителство-
  • бенямин нетаняху-
  • реувен ривлин

Президентът даде на Нетаняху двуседмична отсрочка за съставянето на нов кабинет

В Израел - правителството се отлага - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският президент Реувен Ривлин удовлетвори молбата на и.д. премиер Бенямин Нетаняху за двуседмична отсрочка за съставяне на ново правителство, предаде ДПА.

Първоначално президентът даде на Нетаняху четири седмици, за да състави кабинет, след като парламентът препоръча той да бъде премиер след изборите миналия месец.

Крайният срок изтичаше тази сряда, но удължаването даде на Нетаняху отсрочка до 29 май, за да сформира коалиция.

Една от основните спънки е дългогодишният спор между партиите за закон, който би задължил ултраортодоксалните евреи да служат в армията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    7 0 Отговор
    Братя, четете Протоколите на Ционските Мъдреци, за да знаете дневния ред на света. Налаган безпощадно от Синагогата и НПО-тата й.
  • 2 Анти седераст

    6 1 Отговор
    Автор на “Протоколите на Сионските Мъдреци” е юдеинът Ашер Гинсберг, роден в гр. Сквир, Киевска губерния в 1856 г, известен между сънародниците си с името Ахат Хаам, т.е. “Единствен всред народа”. Фанатизиран и неуморим агитатор на меродавния библейски (равински) юдаизъм, Гинсберг бързо излиза в първите редове на юдейското ръководство и сравнително млад е приет за член във върховното управително тяло (кагала). Идеите му се отличават с удивителна яснота, простота и праволинейност. Дейността му е крайно смела, трескава, непрекъсната. Изработениятот него план за осъществяване заветните цели на израила, четен в тайно заседание на първия световен ционистки конгрес в Базел в 1897 г, прави силно впечатление, приема се от мнозинството и му открива пътя към водачеството. От този момент неговото влияние бързо расте и в 1913 г. той е всепризнат и неоспорим водач на юдейството.

    Гинсберг подготви и ръководи руската революция в 1904-05 г., която, макар че не успя, разтърси издъно Русия и подготви успеха на революцията в 1917 година.

    Той е невидимия ръководител на юдо-масонската дейност в периода на подготовката и протичането на войната 1914-1918 г. Той е и създателя и изпълнителя на руската революция през 1917 г. Умира през 1925 г. в Лондон.

    ПРЕДГОВОР

    Протоколите представляват кристализирана идеология на юдаизма, извлечена от неизменните и вечните закони на пророк Мойсея, точно такава, каквато ни я рисува 35-вековната еврейска история. С необясним за нашия м
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Spermoslav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Еl comandante":

    Ако МОСАД те набарат, насраният ще е друг.