Last news in Fakti

30 Май, 2019 08:08 1 253 1

Политическа криза в Израел! Следват нови избори

  • израел-
  • ликуд-
  • бенямин нетаняху-
  • авигдор либерман

Кнесетът се саморазпусна и насрочи нов парламентарен вот за 17 септември 

Политическа криза в Израел! Следват нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският парламент се саморазпусна и насрочи нови парламентарни избори за 17 септември, съобщи Франс прес.

Кнесетът гласува тази нощ за разпускането си на второ и трето четене със 74 гласа "за" и 45 "против" по инициатива на партия "Ликуд" на премиера Бенямин Нетаняху.

Нетаняху не успя да състави правителствена коалиция след парламентарните избори през април.

Организирането на втори парламентарни избори в рамките на една година и разпускането на парламента само месец след като депутатите встъпиха в длъжност е безпрецедентна ситуация в историята на Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биде

    4 4 Отговор
    Чифутите уж са много умни ама и при тях кашата е същата като при нас! Търпят си стоически политиците и избират един доказан мошенник и разследван за афери Нетаняху , който се върти доста време в политиката!!!