Last news in Fakti

16 Май, 2019 20:10 6 318 32

Турция ще има "пълен контрол" над руските ракети

  • с-400-
  • турция-
  • нато-
  • ракети-
  • русия-
  • системи-
  • мевлут чавушоглу

Турция успокои НАТО за руските системи

Турция ще има "пълен контрол" над руските ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските системи за противоракетна отбрана С-400 ще бъдат напълно интегрирани в системата за защита на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), като Турция ще има "пълен контрол" над тях. Това заяви външният министър на Анкара Мевлут Чавушоглу, съобщава "Ройтерс".

Според Чавушоглу, въпреки че "някои" смятат, че системата С-400 е заплаха за американските самолети Ф-35, "системите ще бъдат под наш контрол, те ще бъдат интегрирани в системата на НАТО". Ден по-рано министърът разсея всякакви съмнения относно забавянето на доставката на руската ракетна система С-400 в Турция, описвайки сделката като "свършен факт".

"Не се говори за забавяне или отмяна на доставките на С-400", заяви той. "Договорът за тяхната покупка е свършен факт, така че защо да обсъждаме възможността за забавяне на датите на доставка?", зачуди се Чавушоглу. По този начин външният министър отрече информации от миналата седмица, според които Анкара обмисля оттеглянето на сделката с Русия.

Съединените щати са силен противник на планираната покупка от Анкара, като турски медии съобщиха, че Турция дори не е била поканена на среща на НАТО в светлината на сделката със С-400. НАТО обаче обяви, че този ход е "грешка в протокола". Турците ясно подчертаха, че няма да се откажат от сделката с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    16 29 Отговор
    Някой неособено пиян милиционер знае ли от какъв зор Путин доставя S400 на НАТО?

    Коментиран от #2, #9, #17

  • 2 Говорить Москва

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Защото са неговите западни приятели и партньори.
  • 3 outlander

    15 27 Отговор
    Супер! Американците съвсем спокойно и законно ще разучат тая система до резбата на последното болтче и гайка 🤘🏻

    Коментиран от #4, #32

  • 4 Путин

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "outlander":

    Олииий, как не се сетих!

    Коментиран от #7

  • 5 3та

    36 2 Отговор
    Доста страни "странно" защо започват масово да се въоражават. Кой с ракети, кой самолети, кой с танкове.
    Какво ли се задава на хоризонта?
    Какво ли ни очаква?

    Коментиран от #8

  • 6 Borislav Popov

    19 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Руските системи за противоракетна отбрана С-400 ще бъдат напълно интегрирани в системата за защита на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), ) Е, че то излиза, че русланистанците въоръжават НАТО ?! Аз като ви говорех тук, руски подлоги, че руските и хамериканските чифути са от един дол дренки, ви тук не ми вярвахте и се пенявехте..) Ми, че те така утре в други ден, могат и на американците да продалат С - 400, ако те си платят !
  • 7 гост

    6 19 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    И като се сетиш какво ? Ми то след 2-3 години тия ракети и на арабите не можеш ги продаде !!! За какво са ти , за скрап ???
  • 8 Borislav Popov

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "3та":

    Така става, понеже руските и американските чифути изкуствено натягат отношенията между страните,че да върви търговията с пушкалата и с фърчипланите им ! Защото ако няма опасност от война кой ще им ги купува, ти какво мислиш си шушукаха онзи ден в Мацква, Пути и Помпейо, именно такива глобални въпроси са решавали ??!

    Коментиран от #11

  • 9 Путин

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    За да видя дали ф35 са невидими !!!
  • 10 Анти милиционер

    4 14 Отговор
    Веднага тръгна коснпирацията…. за да прикрие очеизвадният факт, че Милицонерът не е особено вменяем. Дай поне да го изкараме чифут, че да не му личи.... Много милиционерско.

    Коментиран от #13

  • 11 Коста Доро

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Грешка брато . Една от основните интриги на съвременната световна дипломация е дали в близките години има перспектива, а и самата възможност за това, отношенията между Русия и САЩ да се възстановят???.......... Могат ли по принцип, някога в близкото бъдеще и при определени условия, отношенията между САЩ и Русия да се подобрят? Твърдо е: Не!.........................Принципно важно е да се отбележи, че причината за тази несъвместимост е в подхода на САЩ към цялостното устройство на света и мястото на отделните държави в него, включително – на Русия.

    Коментиран от #14

  • 12 onq s konq

    15 11 Отговор
    След като си е платила ракетите,Турция юридически ще си има безспорно "Пълен контрол" над тях.Въпросът е че след монтажа им задължително ще следва едно "Руско специализирано присъствие" поне ОКОЛО ГОДИНА/нямам точна представа/ ЗА ТЕСТВАНЕ НА УСТАНОВКИТЕ И ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА ТУРСКИТЕ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ.А необходимо ли е да се пояснява че Тестването на ракетните комплекси става основно с "ПРИХВАЩАНЕ НА ЛЕТЯЩИ ЦЕЛИ"...т.е. тренировъчен полет на всякакви самолети от Турските военновъздушни сили - ВКЛЮЧИТЕЛНО И евентуално закупените ф-35?След което копия от резултатите от тестовете на Ракетните компютри ЩЕ СЕ ОЗОВАТ на Путиновото бюро доста ПРЕДИ на Ердогановото!А КОЙ ще гарантира че въпросните турски С-400 нямат възможност в определен момент ДА СЕ МАНИПУЛИРАТ ЕЛЕКТРОННО чрез спътников сигналот Русия?А няма ли същите ракети да се окажат пък в даден момент МОЩНО ОРЪЖИЕ ЗА ШАНТАЖ от страна на Турция спряма Европа,САЩ и изобщо към цялото НАТО?И ако всичко това се случи,КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ?Ами естествено ...ЛИЧНО ЧАВУШОГЛУ:)

    Коментиран от #25, #30

  • 13 вуйчо Ваньо

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Анти милиционер":

    Дай разяснения по темата ? Или ракията ти е в по вече ?
  • 14 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Коста Доро":

    Не, брато, точно ти си в грешка, руснаците и хамерите са в отлични отношения, те само за пред нас се правят на големи врагове и си играят на караници и войнички.

    Коментиран от #18

  • 15 стоян

    6 5 Отговор
    великия Ердуган пак в обяснителен режим
  • 16 Дедо ви

    7 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг:".... че този ход е "грешка в протокола"....Да бе, грешка..ха-ха-хааа. Турците не са поканени на среща на НАТО. Утре ще ги изпуснат от друг списък, вдруги ден ще ги забравят...и така докато новата лира стане супернова лира и гладната тълпа превземе улиците. Стар и изпитан метод е това...
  • 17 Милиционер

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    На палката съм си татуирал С-400, искаш ли да ти я инсталирам в задния двор?!

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Табадътко

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Много сте прав. Търгуват много здраво помежду си. Стокообмена между тях, само от пшеница е 27 милиарда. А търгуват помежду си с всичко. От 1993 Русия редовно снабдява Сащ с бронирана техника, и специализирани превозни средства. Има още много за писане , но не ми се пише.
  • 19 Гамлет

    4 9 Отговор
    асанеееее, чабук чабук на барикадата - чавушоглу и дургото башиииибозууууук на теб са надява. остави ибрика, стягай чипика и хай на таш капия чи за ташак станахте... и от нато ви рекоха гит и ще го ядети "зарзавата" немит. ракети още ни сти зели и вечи сте са навели, и кат могамед със г...а напред... Ай хаирлия, на който и късметлия от кремълската чаршия!

    Коментиран от #24, #27

  • 20 Анти милиционер

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Милиционер":

    Елате с Путин двамата милиционери да ми го олигавите, шматка.
  • 21 Гамлет

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Милиционер":

    Нещо ти е кратичка палчицата, на моята съм татуирал "двадсят шест бакинских комисаров" и отделно имената им. Искаш ли да си поиграе с г...а ти?
  • 22 онзи

    2 0 Отговор
    Всичко е бизнес! Всичко е за кинти! Няма приятели, няма комши!
  • 23 ами тогава

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАТО обаче обяви, че този ход е "грешка в протокола"......2 "грешки" в протокола. те не поканиха Турция - те поканиха Кипър
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    С400 са ОТБРАНИИЕЛНИ а не нападателни системи ...С300 бяха монтирани в Кипър ..от 10 г израклските изстребители си играеха военни игрички с С300 и ги газкодираха затова успешно бомбардират Сирия ..даже накарахв С300 да свали руски самооет
  • 26 Еразъм Софийски

    3 3 Отговор
    Целта беше да бъдат откарани на американски полигони и да бъдат създадени системи, които те не виждат. Но след като се установи че не виждат нищо повече от гаргите накацали върху тях, нито ще бъдат откарани на американски полигони, нито на турски....:)

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Eternity

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Странно как Турция ще шантажира когото и да било с С400!? Не може да шантажираш някого с отбранителни системи. Турция се подсигурява в случай че някой реши че трябва да и отнемат територии. И този някой няма да е Русия...
  • 31 Мамамия

    1 1 Отговор
    Гърция защо има с300 те в кой съюз са не са ли в нато. И това не са нападателни ракети а са одбранителни тия хак сиг си правят планове до бомбардират но ако имат ракети не мога ей за това правят проблемни
  • 32 хари

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "outlander":

    Колкото изучиха Руските ракети дето им извозват джунджуриите до международната космическа станция,абсолютни некадърници
Новини по държави: