17 Май, 2019 13:22 2 011 27

В Китай недоволни от номерата на САЩ

  • китай-
  • преговори-
  • сащ

Призив към китайската страна да отстоява интересите си

В Китай недоволни от номерата на САЩ - 1
Снимка: Shhutterstock

Искреността на китайското правителство не получава положителен отговор от САЩ. Това пише в едно от държавните китайски издания.

През последните седмици САЩ въведоха нови мита върху китайския внос. Според китайските медии в момента китайското правителство няма друг избор, освен да отвърне с вносни мита.

Медиите обвиняват американското правителство в прилагането на дребни номера. През миналата седмица китайски представители разговаряха с американския търговски представител Робърт Лайтхайзър и американския министър на финансите Стивън Мнучин. Преговорите обаче не достигнаха до споразумение.

„Някои смятат, че Китай е слаба и може да бъде изнудвана“, пишат китайските вестници.

Посочва се, че би било безсмислено Мнучин да ходи в Китай, ако не планира реални действия по преговорите. Все пак китайската държава е решена да защитава интересите си в двустранните преговори със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даммм

    17 7 Отговор
    Най-накрая краварите зе се наиграят-неможе цял свят да е крив-само кочината САЩ да са прави...Май ще има спиране на заемите и фалит на гмо-говедария

    Коментиран от #2

  • 2 Анти милиционер

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "даммм":

    Първо построй икономика за $20 трилиона и тогава се обаждай, гламав милиционер. Нищо не ти отбира главата.

    Коментиран от #7, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Булгар

    7 4 Отговор
    Каква икономика та тя ет от европейците отишли там да инвестират вий обаче тая америка за господ ли я имате туземци и некадърници са само там добре че има европейци там иначе ще измрът
  • 5 Груйо

    5 5 Отговор
    Такива писанки в изцяло контролираните от ККП китайски медии, само показват безсилието и притеснението на Китай. Зад високопарните фрази и заканите за противодействие се крие страх. Големият губещ от търговската война ще са китайците. Европа трябва да вземе пример от САЩ и спре нарастващата търговска зависимост от Китай, които заедно със стоките експортират и комунизъм, справка институтите Конфуций, които Китай отваря поголовно по света, не са нищо друго, а инструмент за комунистическа пропаганда.
  • 6 Булгар

    1 2 Отговор
    Според търсенето и предлагането но да не забравяме че тук от една стока някои искат да спечелят колкото от 10 затуй им върви търговията която трябва да е в оборота )
  • 7 Абе Пеп....нчо

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Каква икономика бе тролчо-дьлгове до шия-които растьт постоянно.И ако не са войните по света да грабят-ще имат икономика като на Зимбабве...Свьршва им вече царството на говедарите-идва време да си плащат дьлговете-както финансовите-така и моралните.По корем ще се влачат убийците от САЩ-запомни го...
  • 8 Булгар

    2 3 Отговор
    Чети по нагоре аз на американците само мога да им се изплюя на икономиката им заедно с тях самите

    Коментиран от #12

  • 9 Само питам

    4 4 Отговор
    Китай недоволни а руската измет се радва и чака САЩ да фалира.

    Коментиран от #15

  • 10 Булгар

    6 3 Отговор
    Преди време едни единствените ни американски клиенти взеха мотори под наем и полицаите дойдоха при мен и ми викат че карали пияни аз им казвам ми спретеги глобетеги а те ме гледат умно дойдоха американските пумиярчета с галонките в краката казваме им че полицаите идваха при мен те ми отговориха най нагло че им били казали от посолството им че можели да си правят каквото искали без да се притесняват наглеци от класа
  • 11 nezabelejim

    4 4 Отговор
    САЩ умират !!! Лошо е, че искат да завлекат всички със себе си.
  • 12 Дългия

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Булгар":

    Ти на американците можеш да им се изплюеш на чепа и после да си го навреш отзад.
  • 13 Булгар

    2 2 Отговор
    А ти можеш да им го цункаш)))
  • 14 Китайски икономист

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Че то дълговете им $22 трилиона !!! Излиза че икономиката им на -$2 трилиона ??!! И кво ми ги фалиш тогава ??

    Коментиран от #16

  • 15 Само отговарям

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Че то краварите са готови фалирали ! Само дето плашат всички с война ако им поискат фалита ! Реално са по зле и от Венецуела .Дълговете им са колкото на всички останали държави по света взети заедно.
  • 16 Анти тъпанар

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Китайски икономист":

    99% от феновете на кремълския тъпанар не можете сумарно да съберете интелект колкото на половин скарида. Къде отиде да правиш анализ на дълга на САЩ, бе фуражка? Призванието ти е да спираш за пожарогасители и колани.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 бат Рамбо е гей

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Анти тъпанар":

    То краварите щото сумарно събират интелекта на две скариди - дълговете им по големи от всички останали сумарно държави на земята ! Реално са под икономиката на Сомалия и подобно на нея се занимават с пиратство и изнудване .
  • 18 Экономист

    2 1 Отговор
    Русофилчета умнички, вместо да злобеете и да точите лиги в очакване САЩ да фалират поразсъждовайте, ако го можете, разбира се над следните цифри. Стокообмена за 2018 между САЩ и Китай е 633 5 млрд. $, този между Китай и Русия е 100 млрд., а между Русия и САЩ е 23.1 млрд долара.

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 19 Румяна Костова

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Экономист":

    Какво Ви учудва този факт? Американците влижиха сума ти пари в китайската икономика и преместиха производствата си там, а не Русия.

    Коментиран от #24

  • 20 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анти тъпанар":

    Някой да помогне на този човек, страда от маниакална фобия от фуражки. И то милиционерски.
  • 21 Китайски икономист

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Экономист":

    С 15,7% се срина стокообменът между САЩ и Китай за 4 месеца.От началото на януари до края на април китайският износ за САЩ е паднал с 9,7% до 122,45 млрд. долара. Сривът в американския износ е още по-голям и се оценява на 30,4%.............................
    ..................................
    ...................................През миналата година стокооборотът между САЩ и Китай е бил за 633,5 млрд. За 2018 г. китайският износ за щатите отчита ръст от 11,3% до 478,4 млрд. долара!!!!!!!!!!...............
    ....................................
    ..................................Износът на Щатите 155,09 млрд. долара ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..................................
    .......................... В крайна сметка активното търговско салдо на най-голямата комунистическа държава спрямо САЩ е 323,3 млрд. долара за миналата година !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 22 Китайски икономист

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Экономист":

    Лошото е че американския износ ще се свие още защото китайците ще предпочетат други с по ниска цена , докато американците ще продължат да внасят от Китай - но разликата в цената ще я заплаща крайния потребител !
  • 23 Румяна Костова

    2 1 Отговор
    Китайците могат да се нарекат искрени в политиката, колкото Кума Лиса в приказките за животни. Те никога не афишират своите намерения, не се бъркат много в Гео политиката, но бавно и успешно завоюват Африка. И не само нея.
  • 24 Экономист

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Учудва ме факта как някой може да разсъждава толкова елементарно.
  • 25 Экономист

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Китайски икономист":

    Има ли Китай изгода САЩ да фалират, бе приятел?

    Коментиран от #27

  • 26 Булгар

    3 1 Отговор
    Ми точно американците имат изгода от китай но се заблуждават че нее така само бензина да им се качи като тука и са заминали за мексико))
  • 27 Китайски икономист

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Экономист":

    Китай в момента реализира проекта "Пътят на коприната" ! Китай ще се справи и без американците ! Въпросът е те дали ще се справят сами или ще търсят други балами да им работят ? Но които и други да намерят - Китай винаги има възможност за дъмпинг на цените ! Икономиката му в момента е твърде напред и е свързана с реално производство !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания