Last news in Fakti

19 Май, 2019 11:29 5 290 13

Китай призова САЩ към сдържаност

  • китай-
  • ван и-
  • сащ

Ван И разговаря с Майк Помпео

Китай призова САЩ към сдържаност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският външен министър Ван И призова САЩ към сдържаност в търговските преговори с Китай, съобщи ТАСС.

Китайският дипломат е провел телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

Според Ван И американските действия са нанесли вреди и на двете страни. Според него ескалацията на напрежението не бива да стига по-далеч.

„Пекин, както и преди е готов да разреши разногласията посредством разговори. Те трябва да преминат в условията на равнопоставеност“, заяви Ван И.

Двете страни страни са в търговски конфликт през последните месеци. През последната седмица се водят постоянни двустранни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    22 45 Отговор
    Никава сдържаност към тез жълтури, те самите трябва да се сдържат да крадат и да копират чужди технологии !

    Коментиран от #11

  • 2 Скоро

    41 12 Отговор
    Ще дойде ден в който Тръмп ще трябва да се крие в противоядрен бункер.
  • 3 Meganoob BG

    32 8 Отговор
    САЩ не могат да се сдържат, защото за тях на другият край на океана има 1 милиард потенциални роби.
  • 4 Хасан

    41 3 Отговор
    Сащ губи влияние на едноличен световен лидер ..възхода се смени с падението ..и става все по яростна
  • 5 Там там...

    19 1 Отговор
    Пази Боже от ядрени бункери...Кой ли ще се скрие не знам, но ние и без бункери ще сме свършили...
  • 6 Хахаха

    7 30 Отговор
    Китайците клекнаха. Сега ще бъдат и разкостени.
  • 7 ПЕНКО

    16 1 Отговор
    ТОВА Е ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ЕЗИК ! В ПРЕВОД ФРАЗАТА ОЗНАЧАВА : " ОТИ ВИ Н. Е.. М....а " !!!!!!!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жоро

    22 2 Отговор
    Не мога да разбера американските поклонници, който пишат! Толкова ли сте късогледи и малаумни та не виждате любимата ви Америка що за държава е...!!! Това е "държава" оправлявана от алчни изчадия, който грабят от цял свят със сила и заплахи.!Където са отишли всичко са разрушили, примери много.
  • 10 Савата

    16 0 Отговор
    Там където свършва търговията започва дипломацията.А където свършва дипломацията започва войната.
  • 11 Тони

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Най голямата кражба на учени и технологии я направиха от САЩ след Втората световна война а след това започнаха чрез ЦРУ да продължават да отвличат учени и да крадат чужди технологии а някъде се стигаше до убийство и съботажи. Другите крадци на разработки бяха Япония към които дълга на САЩ е най голям но някак си или природата ги наказа или някой помогна това да се случи и сега те вече изостават в надпреварата. В Европа само си мислят че са световен фактор но САЩ си ги командори както си иска и си ги използва за нейни цели като нарочно ги разобеждава че не им трябва европейска военна структура за защита и че те ще ги пазят. САЩ не само им взема пари за охрана но и ги плаши с Русия и Китай за да ги принуди да им купуват оръжията. Китай вече не е същия който знаем и наистина много дръпнаха напред но те го постигнаха не само с кражби на технологии а и с много лишения и труд. Имаше години когато китайците работиха а заплатите им бяха толкова малки че за празниците не можеха да се приберат за да се видят с роднините си. В самото начало Китай произвеждаше стоки в големи количества но бяха с много ниско качество. Сега вече не е така. Започнаха да вдигат качеството на стоките си и така започнаха да стават конкурентни на пазара! Същото направи и Турция но количествата на техните стоки не могат да се сравнят с китайските. Не знам защо САЩ са толкова сърдити на Китай след като точно те са тези които им помогнаха да си развият икономиката и привличаха китайски студенти
  • 12 Ггбг

    1 8 Отговор
    Да смята,че Китай има някакъв шанс срещу Сащ,може да има само човек който не е бил в двете страни.
  • 13 Бай Яни

    0 0 Отговор
    Тръмп че идиот, си е идиот. Но само болният му мозък разбира защо му е да се заяжда със останалият свят. Китай на предна икономически благодарение на САЩ. СПОР НЯМА. наляха милиарди в тази страна, обучиха няколко поколения студенти и ги финансираха. Получава ха на ниски цени готова продукция. Не е тайна че основно почти всяка една дреха ушита в Китай е за американският пазар, ефтино компоненти за автомобилите. Да не говорим за електрониката. Ама този болен мозък как го търпят и самите Американци. Биите му шута на този палячо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания