21 Май, 2019 06:02 10 406 20

Гърция си иска компаниите в България

  • гърция-
  • компании-
  • българия

Опозицията атакува премиера Алексис Ципрас по въпроса

Гърция си иска компаниите в България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцката опозиция критикува предизборно Ципрас,че не е създал условия за връщане на гръцките компании от България, съобщи БНР.

Гръцкият бизнес е привлечен в България от "стабилна икономическа среда", съобщават гръцките медии.
Над 15 хиляди гръцки компании са се прехвърлили в България, съобщава гръцкото издание "Икономистас".

В България има "стабилна икономическа среда" и "привлекателно данъчно облагане", коментира изданието. Приходите на гръцките компании се движат в рамките на 5 милиарда евро на година и дори много от тях увеличават сферите на дейност. Гръцките инвеститори са създали нови 53 хиляди работни места.

Темата "гръцки фирми в България" се използва и в предизборната кампания. Опозицията коментира както в парламента,така и на срещи с избиратели, че една от основните слабости на икономическата политика на Ципрас е, че правителството не успя да създаде условия за развитие на гръцкия бизнес, като върне "имигриралите фирми от България".

Повечето гръцки компании са с централи в София, а производствените им отдели са в района на Благоевград, но има много в Пловдив, Хасково и дори Бургас и Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    49 9 Отговор
    Преместили са се тука защото тук работната ръка е по-евтина и не чак толкова взискателна. В Гърция сигурно искат люксембургска заплата само за продавачи на вестници да бъдат. Плюс това на инвеститорите им е по-сигурно тука. Верно тука закона не те пази от това да бъдеш наръган с нож от афро-българин, но поне тука не хвърчат чинии наляво-надясно всеки ден.
  • 2 БСП

    23 14 Отговор
    Евала Бойко Eвала!
  • 3 Борисов е велик лидер

    27 33 Отговор
    Ердоган се оказа много малък пред него. Турската икономика загуби, българската икономика спечели.

    Коментиран от #10

  • 4 Borislav Popov

    57 7 Отговор
    Какви са тия 15 хил гръцки фирми с 53 хил работни места ?!! Че то се пада по трима човека на фирма !! Май пълни глупости ! А и парите пак заминават за Гърция !

    Коментиран от #6, #20

  • 5 АБЕ БАЛЪЦИ

    44 2 Отговор
    ТУКА УКРИВАНЕТО НА ДОХОДИ Е НАЙ ЛЕСНО. КОРУПЦИЯТА Е ПРОЯЛА ДЪРЖАВАТА.ВИЕ ДА НЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ СА ОТВОРИЛИ ЗАВОДИ. СМЯХ 😂
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    25 5 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    И колко данъци им прибираме бе икономист ? Като се има предвид че голяма част от фирмите водят двойно счетоводство. А и продукцията се реализира зад граница и парите остават там. Единствените реални данъци са тия на работниците върху минималната работна заплата ! А другото е данъчната декларация където даже могат да излязат и на загуба !!!

    Коментиран от #12

  • 8 777

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Какви данъци? Затова и дойдоха тук. За ниски данъци. В Гърция данъците са убийствени.
  • 9 Госあ

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Нали четеш ,че при нас нема ник'ви данъци бре?! Това официално, а к'ви данъци на къв оборот плащат тия фантоми за пране на пари и "работа" в сивия сектор с по трима човека ? Много интересно.
  • 10 Гладна България

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Борисов е велик лидер":

    Той ще атакува, ще убеди гърците да отидат в Турция и ще събере тези инвестиции и тези милиарди.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СссереМ

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Личи си че икономиката ти непознато понятие.
  • 13 Българина

    24 6 Отговор
    А провинцията в България си иска данъчните регистрации на местните фирми от софия! България е единствената страна в ЕС където 95 процента от всички данъчни приходи отиват в софия! А тя връща колкото на когото иска. Кметовете на областни градове се молят на кефа на софия за 5 улици и 2 тротоара. За това страната прилича на село от 18 в за 30 г софия нарастна но България намаля с 3 млн, които напуснаха привинцията, не софия! София уби България!

    Коментиран от #19

  • 14 Боко клоуна

    6 1 Отговор
    Няма проблеми идвайте и ако е останало нещо дето не сме го окрали си го взимайте
  • 15 до Българина

    2 2 Отговор
    Квартира провинция?Нали знам кои останаха там-хора на властта в администрация,полиция и бивши биполярно другари сложени като шеф на банка.Доста взе земеделието.Има ли хора или това са добре живуркащи се наши хора

    Коментиран от #16

  • 16 вуйчо Ваньо

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "до Българина":

    Май само ти си мислиш така ! Ходил ли си скоро в провинцията ? Би ли поживял там едно лято ? Или една зима ? Много си е прав човека ! Няма работеща фирма която да не е под шапката на софиянец !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гледач

    5 2 Отговор
    Само ГЕРБ не може да върне нито пари в България нито хора.Даже и елементарен анализ не могат да си направят.В България преди 1989 тия от Герб с този аналитичен ум щяха да късат билети в градският транспорт.
  • 19 Кдор

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    Докато 10 перки на Графа струват милиони и за няколко месеца им изтича търпимостта от обществото и се сменят с друго - така ще е .
  • 20 Груйо

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Е добре де, нали плащат данъци и заплати тук. Тези пари и те ли в чужбина отиват? Пак повтарям някои хора никога няма да имат угода от нищо и само критикуват. Обикновено това са неудачници, които винаги търсят виновник за всичките си житейски неволи.
Новини по държави: