Last news in Fakti

28 Май, 2019 14:50 4 440 54

Турски командоси влязоха в Ирак

  • командоси-
  • ирак-
  • операция-
  • турция-
  • пкк-
  • кюрди

Операцията е подкрепена по въздух

Турски командоси влязоха в Ирак - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Отряди турски командоси провеждат операция срещу Кюрдската работническа партия на територията на Северен Ирак с подкрепа от въздуха на хеликоптери "Атак", самолети и въоръжени и невъоръжени безпилотни летателни апарати.

От турското министерство на отбраната съобщиха, че вчера следобед турската армия е започнала артилерийски обстрел от въздуха на позиции от другата страна на турско-иракската граница. Около 20.00 часа вчера вечерта в района са започнали да действат и специални части от турските въоръжени сили, предаде БНР.

Операцията се ръководи от координационен център, в който участват военният министър Хулуси Акар, началникът на турския ГЩ ген. Яшар Гюлер и командирите на родовете въоръжени сили. Днес иракският президент пристига на посещение в Анкара, където ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган. По-късно двамата лидери ще участват заедно във вечеря ифтар, с която мюсюлманите слагат край на дневния пост по време на месец Рамадан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    36 10 Отговор
    Те и в България ще влязат! Докато Русия и Турция правят големи военни паради и учения, в България се прави гей парад...

    Коментиран от #25

  • 2 иво

    25 9 Отговор
    какво е туй в чужди територии. европа трае, А за крим, донбас и луганск ревът като млади невести.

    Коментиран от #45

  • 3 Луд

    13 14 Отговор
    Като са толкова страшни и с такава силна армия и султана и той се прави на страшен ,защо не могат да се оправят с кюрдите толкова години.Защото или не са толкова добри колкото Доганя всеки ден ги описва или онези не са такива шматка.Хайде и дето се вика,за много години.

    Коментиран от #5, #18

  • 4 mediator37

    7 18 Отговор
    Ще има келепир за дърводелците и ходжите. Те, всъщност, резняците в ковчези ли ги слагаха или ги търкаляха в гроба голи от бял чаршаф? Но поне в сандъци ще ги возят на родителите им.

    Коментиран от #8

  • 5 СссереМ

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    Защото кюрдите живеят на територията на три държави ! А тия в Ирак уж ги пазеха краварите ? Какво става ?
  • 6 Бесен Язовец

    10 3 Отговор
    А оня украинец "българина " разправяше как ние сами сме щели да се освободим от турско робство ! То ако е можело - нямало е да чакаме 500 години !
  • 7 gтр

    9 19 Отговор
    Вмерисани цигани влязоха при цигани

    Коментиран от #42, #51

  • 8 999

    33 11 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    В Турция да умреш за родината си е чест, на надгробната плоча пише, че е умрял за родината си в битка, турските бащи казват, на погребенията на сина си, че ако беше имал още един син и него щеше да прати да защитава родината, ама вие българите от къде да знаете, нито армия имате, нито защитавате родина.. Така, че недей коментира неща, който не разбираш, без това на никой не му дреме за мнението ти. В Русия и Турция патриоттизма е много високото.

    Коментиран от #11, #12, #28

  • 9 Хасан

    18 10 Отговор
    Все пак турската армия е единствената която не е победена в партизанска война ..Червената армия беше бита от талибаните в Афганистан, американската пък от виетнамските партизани

    Коментиран от #29

  • 10 ПЕНКО

    2 12 Отговор
    ДНЕС МУ Е ВРЕМЕТО !!! ВОЮВАЙТЕ НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ С КАЧЕСТВЕНИ СНАЙПЕРИ СЪС ЗАГЛУШИТЕЛИ ПОНЕ ОТ 2000М. !!! НО УБИВАЙТИ АКТИВИСТИТЕ ПРАТИЛИ КОМАНДОСИТЕ И ТЕХНИТЕ ФАМИЛИИ И ...!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Пръч

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    Ти истински турчин ли си или мелез..

    Коментиран от #14, #16

  • 12 JPower

    7 13 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    Миии,отивай да се биеш за туркия или ти нямаш чест. Айде връщайте паспортите и бегом към Анадола... втора екскурзия няма да ви правим!!!

    Коментиран от #15, #52

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 999

    17 10 Отговор

    До коментар #11 от "Пръч":

    Колкото и вие сте "истински" българи.. 500 години са си 500 години.. Кой кого не се знае... Съмнявам се да сте чисти българи..
  • 15 999

    15 7 Отговор

    До коментар #12 от "JPower":

    И да правите и да не правите "Екскурзия" тозпът няма да ви се получи, защото след няколко години още и ще станете мълцинство в собствената ви държава.. Ай Турция вече не е старата Турция, Бойко веднага ще отиде на килимчето на Ердоган за прожка.. Както Ердоган е луд, както и армия нямате, вече и Русия е дружка с Турция, не ви знам ко ще прайте...

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 666

    20 5 Отговор
    Чисти българи къде има,даже попа от църквата е мелез !!!!
  • 18 Zzz

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Луд":

    Zastoto sı pravyat trenorovka
    Tı ne razbıras ot tıya rabotı

    Коментиран от #22

  • 19 125 000

    18 6 Отговор

    До коментар #16 от "Българан Арабски":

    Смешко, Смешко... Първо си виж гладната България, най - бедната и корупирана държава в ЕС..
  • 20 JPower

    8 15 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    България и българите са видяли много лоши неща, суджука не е първият, който се е опитал да унищожи българина, румеи,хазари... А туркия от 200год.се свива, накрая сбирщината ще се разпилее!!! Боко не е вечен!!! Екскурзия няма да ви правим, видя се,че с вас с добро не става!!! Свивай шалварите и към Анадола да се биеш с кюрдите...ама пусти страх!!!

    Коментиран от #21, #53

  • 21 999

    24 6 Отговор

    До коментар #20 от "JPower":

    Турция има малко над 650 хилядна редовна армия, не е останала за мен, че да отида. Но ако недай си боже тука избухне нещо, както нямате армия, ще се молите на турците и ромите да дойдат да защитават България, че българите не сте кой знае колко много, особено като повечето са в гурбет щото в България е" много хубаво" и мед капи по улиците..

    Коментиран от #23, #31

  • 22 Луд

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Zzz":

    Аз пък помня онази кюрдска военна дето си правеше тренировка по танка.Тренировката е и за 2-те страни ама кюрдите станаха много добри.А ти от къде разбираш от тези работи да не си съветник на султана.Или си циган ,а се правиш на тюрк.
  • 23 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    Ами ти какво чакаш още ,че не хващаш по чужбината...за турците си гяур,за нас си въшка от която няма полза никаква...изобщо има ли място някъде под слънцето да си завреш плоската глава ...май не...и да си сигурен в едно -стане ли нещо, ти първи ще опереш пешкира и тая 650 000 армия няма да сколаса да ти отърве задника...гл..ако!!Хайде сега-бегай да копаш лука или да мяташ тухли на майсторите,щото за друго не ставаш...пхахаха!!!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Еблю

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    Що не идеш в Турция да живееш бе резак смотан?
  • 26 888

    5 10 Отговор
    Еее разгеле...не им стигнаха 5 месеца да си приберат кукурузоберачите от Дахук.....я да видим сега колко танка ще оставят на кюрдите за старо желязо...ама май и доста алуминий ще има ..с тия хеликоптери дето са пратили...
  • 27 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "999":

    Нещо напрегнат ми изглеждаш...няма ли някоя козичка в обора да поохлабиш малко ...''чи да ни КАПИ'' ...пхахаха...неграмотнико.
  • 28 бат Сандо

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    Публикувано във факти.бг: В Турция да умреш за родината си е чест, на надгробната плоча пише, че е умрял за родината си в битка, турските бащи казват, на погребенията на сина си, че ако беше имал още един син и него щеше да прати да защитава родината...ти пък къде си подлагаш задника бе, гявур смотан..турците може да имат родина ,а ти и останалите помачори какво имате ...и изобщо ,като сте безродници що ревете на чужди гробища ....
  • 29 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хахахаха....и 40 години половин милионна армия не може да се оправи с 3-4000 кюрди....и сега ,като се запролети ги подпукаха по граничните укрепления...от четири нападения-45 турчака срещу 8 убити кюрди...доколкото знам,като разберат че отиват в Хакяри да служат, аскерите предварително си пишели завещанията,които се съхранявали в щабовете.Та верно казваш-не са губили,ама не са и печелили..мухахаха!

    Коментиран от #30

  • 30 Хасан

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    На това в НАТО му викаме контролиран тероризъм..ПКК то са като дивите зайци ,като мишени за военен опит на армията ...и след Кипър турската армия почна пак да прави задгранични операции..Ирак,Сирия ...

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Рашка с чашка

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    Абе ти да не би да си въобразяваш че ако турската армия нападне България, турците ще правят някаква разлика между теб и мен? Нали не мислиш че турските снаряди и бомби ще те подминат защото си решил че си турчин! Единствената разлика между нас е че аз поне знам че съм българин и ще защитавам България, а ти ще си загинеш беззащитен, чужд и за нас и за тях!
  • 32 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Хахахахаха... казваш, контролирано си пишат предварително завещанията турчаците....и контролирано бяга аскера из бостаните край Дахук...я пусни още някой виц да се посмеем..
  • 33 Хитър Петър

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Тези задгранични операции сега са единствения начин на Ердоган да сплотява турците. Няма да се изненадам ако обяви извънредно положение пак, заради войната с кюрдите. Иначе турците ще му потърсят сметка, вече го правят, за финансовата криза.

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Свинско със зеле

    4 8 Отговор
    Турците са и ще си останат консерви,защото майките им не излизат от вкъщи и освен да слугуват,друго не знаят.Няма образование,няма професионална реализация,няма нищо,само на печката и с парцала.И на какво може да научи децата си подобна майка,на абсолютно нищо.Много маймуни народ,но оброграи да са ограничени.

    Коментиран от #48

  • 36 Свинско със зеле

    5 7 Отговор
    Турците са и ще си останат консерви,защото майките им не излизат от вкъщи и освен да слугуват,друго не знаят.Няма образование,няма професионална реализация,няма нищо,само на печката и с парцала.И на какво може да научи децата си подобна майка,на абсолютно нищо.Много маймуни народ,но обречени да са ограничени.

    Коментиран от #46

  • 37 България на 3 морета и 2 езера

    7 4 Отговор
    Ще ви почерпим баклава българи нали обичате баклавата нали за това правите опашки на границата но повечето от вас немогат да си пазволят щото мин заплата е 560лв

    Коментиран от #39

  • 38 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Хитър Петър":

    Публикувано във факти.бг: Тези задгранични операции сега са единствения начин на Ердоган да сплотява турците...Напротив,с такава операция си вкарва голям автогол...на последните избори в Истанбул са гласували около 350 000кюрди от над милион. Едва ли е известен факта ,че преди няколко дни за пръв път от 7г е допуснат на Имралъ адвокатът на Йоджалан, за да го увещава да почнат мирни преговори за решаване на конфликта (и евентуално привличане на кюрдски гласове на следващите избори за кмет на Истанбул)...та с тази операция със сигурност губи, и то с много по-голяма разлика ..а думите на Ердоган са (буквално):-''Истанбул-това е Турция''...при мисълта за загуба агата треска го тресе и д..пе дава само и само да спечели...

    Коментиран от #54

  • 39 Гладен турчин

    7 10 Отговор

    До коментар #37 от "България на 3 морета и 2 езера":

    Затова теглиш сополите в Одрин на пазара като ги гледаш как набиват евтини дюнер и шишове,а ние не можем лук да си купим...

    Коментиран от #43

  • 40 КАСАПИНА

    5 10 Отговор
    турци командоси-ПХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА........
  • 41 България на 3 морета и 1 гйол

    2 2 Отговор
    Да живее българия българи юнаци айде на кебабченца ракия облака ще направим ще покорим света пак и пак

    Коментиран от #49

  • 42 Све

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "gтр":

    Така ще пишат белгийците, ако турците влязат в твойто село, Пурко
  • 43 бай брадър

    4 8 Отговор

    До коментар #39 от "Гладен турчин":

    Айде всички турчоля малко да си дадете сметка от къде идвате и на къде евентуално можете да продължите. Ако не бяха събитията 90-те, нямаше да има преразпределяне на зоните на влияние, нямаше нито България да стане слаба в промишлено отношение, нито пък вие силни. Ся, замислете се до къде ще стигнете, ако се опитате да играете солово и нито с руснаците не се гушкате, нито с американците. Не си въобразявайте че някой ще ви остави сами в тоя ключов регион да се перите.

    Коментиран от #44, #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Че това са си работи между Турция и Ирак

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "иво":

    Какво я е*е Европа какво се разбират двете независими от Европа държави?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Вай аллахъм бююк син

    7 2 Отговор
    Аскера удря кьопеците в Ирак, лаят им се чува от булгаристан!!!
  • 48 Рики

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Свинско със зеле":

    Да слугуват на мъжете си , а не като вашите майки и дъщери да се чу....т по хотели и работни места
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Zzz

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    ASKERA e obıcan ot vsıckı nema znacenıye ot koya partıya sa zatova nema nısto obsto s ızborıte vıe ne razbırate ot tıya rabotı samo grupostı na klavıyata
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания