Last news in Fakti

29 Май, 2019 15:42 7 884 7

Градушка с размери на яйце удари съседите (ВИДЕО)

  • градушка-
  • румъния

Местните власти призоваха жителите на румънския окръг Сълаж да избягват излизания навън

Градушка с размери на яйце удари съседите (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Градушка с размер на кокоше яйце удари северозападния румънски град Залъу и нанесе материални щети на покриви, жилища и автомобили, съобщава информационният сайт Зиаре.

Град Залъу е административен център на окръг Сълаж, за който румънските метеоролози бяха обявили червен код за опасно време.

Местни жители споделиха видеа и снимки от градушката. Говорителят на окръжния инспекторат за извънредни ситуации Лучиан Жакоди съобщи, че се прави оценка на регистрираните щети на покриви, жилища и автомобили.

Местните власти призоваха жителите на окръг Сълаж да избягват излизания навън, докато е в сила червеният код за градушка.

Националната метеорологична служба на Румъния обяви във вторник предупредителен жълт код за опасни бури в общо 26 окръга на страната, включително в Букурещ. Предупреждението е валидно до сряда за областите Банат, Кришана, Марамуреш, Олтения, Трансилвания, Северна Мунтения и северозападната част на румънската област Молдова. Очакват се бури, придружени с гръмотевици и проливни дъждове.

Лошо време се очаква и през почивните дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 7 Отговор
    Тия си мислят че Американския противоракетен щит ги пази и от градушка:)
  • 2 миш

    2 0 Отговор
    А гледайте си у ръцете - колко яйце на щръкел?
  • 3 Базар

    2 0 Отговор
    "Chemtrails" всеки ден, няма какво друго да очакваме !!!
  • 4 ЪРП

    5 0 Отговор
    СЛЕДЕТЕ ПРОГНОЗАТА НА VENTUSKY.COM
    В ПЕТЪК /ВЕЧЕР/ СЕ ОЧАКВА ОГРОМНА БУРЯ НАД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МЕЖДУ 18 И ПОЛУНОЩ!!
  • 5 Ханко от село Осеня

    2 1 Отговор
    Явно тук в България , нашита агенция за борба с градушките си върши по добре работата , браво . не са допускали до сега да пада град като яйца
  • 6 Ханко от село Осеня

    1 1 Отговор
    нАШИТЕ СА ПО КАДЪРНИ , НЕ СА КАТО ТИЯ НЕМОЙКОВЦИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: