20 Май, 2019 19:46, обновена 20 Май, 2019 19:49 6 261 17

Погром след градушките в Северна България (ВИДЕО)

  • градушка-
  • градушки-
  • буря

Унищожени са множество земеделски култури във Видинско, Монтанско, Ловешко и Плевенско

Погром след градушките в Северна България (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Силни бури и градушки удариха няколко области в страната днес следобед. Сред най-сериозно пострадалите са село Летница в Ловешко и село Горна Вереница в Монтанско.

Улиците на село Совата, Свищовско, се превърнаха в реки, както можете да видите във видеоклип, споделен от Facebook страницата Meteo Balkans.

Щетите, които са понесли дребните земеделски производители в пострадалите от бедствието населени места, са колосални. Много от стопаните споделят, че са загубили цялата си реколта - овошки, лозови и зеленчукови насаждения.

Градушката на места е била с големината на орех. В района на Левски, Козар Белене, Асеновци и Аспарухово временно са били прекъснати комуникации, които са възстановени. Посевите са унищожени, пораженията са големи. Няма сведения за бедстващи хора. Тепърва ще се установява размерът на щетите от природното бедствие.

Валежи и бури са възможни и утре, прогнозират синоптиците. До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време в Северна България. Те са валидни за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

След полунощ ще спре да вали и облачността ще започне да намалява. В четвъртък и петък отново се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури.

Видеокадри и снимки: Meteo Balkans, граждани


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    14 3 Отговор
    С-400 ще свалят градушката в Турция :)
  • 2 Фернандо Алонсо

    19 3 Отговор
    Боко: "Крушарски виж там има едно Локо от Пд, вземи давай пари, пък ние ще оправим нещата с ракетите за градушка" Гаранция,че държавата е изкупила по документи доста ракети, а реално са доставени най-вероятно наполовина от изписаното по фактурите. Същата схема е със сектора на Гейарена с автомагистрали Ч. М., Гл..булгарстрой и Щраб.г... Да не говорим за бюджета, койтп се гласува с огромни резерви в приходната част и с намалена разходна и към Октомври , Ноември имаме излишък и нашия започва : Даваме за болниците, строим пътища и като някой супермен попълва дупки. Прави се така, защото харченето на излишъка не минава на широко обсъждане в парламента и изобщо харчат като луди тайно... Тъжно...За да не бъда обвинен в нещо, ще кажа, че БСП - БКП, ДПС, СДС, Костов, Царя са абсолютно същите, Абсолютно. Трябва да се даде повече власт на народа( да имаме право да ги отзоваваме, да търсим сметка, да са длъжни да се отчитат, трябва пряка демокрация - най общо казано! Поздрави на всички и Ви моля за повече разум в ежедневието и мисъл за бъдещето! Държавата започва от всеки един, не си махайте катализаторите, не правете боклук, пазете децата, образовайте се!

    Коментиран от #4

  • 3 Гняв Народен

    28 3 Отговор
    Абе таш@ци Борисовци,Порожановци,Таневци и тям подобна смрад,за какво са ракетите срещу градушки?Преди броени дни един евнух се хвалеше,че имаме защита над цялата страна.Какво стана-през ден-два унищожена реколта.И то на обикновени хорица,за които това е единстения шанс да оцелеят в "проспериращата" РБългария.
  • 4 Някой си балък

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "Фернандо Алонсо":

    Публикувано във факти.бг: За да не бъда обвинен в нещо, ще кажа, че БСП - БКП, ДПС, СДС, Костов, Царя
    Лъжа!!!Аз съм работил със ВСИЧКИ тези партии-НИКОЙ не е искал повече от 10%.Борисов иска над 40 (в зависимост от ОП може да стигне и до 70!!!) ЛИЧНО.

    Коментиран от #6

  • 5 Боко земеделеца

    14 4 Отговор
    На Бойко ви Борисов знаете ли, колко му пука за насажденията и някакви си там щети на хората нали неговите плодове от "труда" са в тайни банкови сметки и сейфове и градушките не знаят, къде са да ги ударят !! Иначе той, ще ви купи самолет, който да лети над градушйите и да ги бие с бухалката и да ги разбива, даааа ще ви купи Боко, ама друг път ! Гласувайте за ГЕРБ !
  • 6 Фернандо Алонсо

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си балък":

    Ок, дори и така да е. Не претендирам да знам рестото на всички, но не мога да се съглася, че вместо Тиквата трябва да дойдат отново БСП, ДПС, Царя, Костов или който и да е друг от докосналите се до властта през последните 30 години. Може да Ви звучи смешно, но аз не искам да избирам между по-малкото зло. Искам да се съкрати публичната администрация наполовина от 5500 кмета да останат макс 1500, от 280 общини да станат 30 макс, да няма областни управители и подобни изродщини. От 55 хил в МВР да станат макс 35 и 30 хил. Да работят " на терен", а не по бюрата. Искам здравна реформа, не искам да плащам 8% здравни осигуровки върху това, което получавам и да съм равен с манг.. а, който плаща 19 лв. на месец, искам да образователна реформа, не искам университетите да са на делегиран бюджет и да работят все едно са хотели и целта им да не е бъде да си напълнят бройките. Искам съдебна реформа с независими съдии! Какво от това направих тези преди Боко, калто и той самия - НИЩО!

    Коментиран от #9

  • 7 Синдикат на Ало Измамниците

    11 7 Отговор
    Един премиер дето лови снежинките във въздуха, ви обеща пари за борба с градушките. Сещайте се за кой иде реч като отидете да гласувате. Наказателен вот....
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор
    До всички ЧЕРВЕНИ СВИНЕ, точно така, ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за градушките!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /резидент-reshetnikov/
  • 9 Некой

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фернандо Алонсо":

    Безкрайно прав!
    Ако знаеш и рецептата заоправия съм зад теб!
  • 10 Булшитс

    9 2 Отговор
    Тиквоча вместо да дава пари за жалкия парад на 6ти да беше дал пари за площадки с ракети

    Коментиран от #12

  • 11 Западните Балкани

    7 3 Отговор
    Борисов, това е твоя работа - да осигуриш защита от градушки. То най-плодородните места в България бяха поразени от градушки и нямаше защита. Ти като не пазиш Дунавската равнина и Тракийската низина, кое пазиш? Банкя, Бояна и Драгалевци ли? Ето едно нещо, което ти убягва в работата - рутинните задължения на министър-председателя.
  • 12 Живите мъртви на България

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Булшитс":

    Той да беше дал под съд Цецо за присвоявания да върне парите. Щеше да има да покрие цяла България със защита против градушки и други бедствия. Но нали има други грижи и е забравил.

    Коментиран от #13

  • 13 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Живите мъртви на България":

    Кои пари - ония дето ги открадна курни с ровч 1 200 000 000 лева за Белене ли? Или на милиЙончева офшорката милионите. Или на гергов златните дупки че на 3-те най-големи града в България беше окупирал идеалния център. Или на Гуцанов комплексите и градския транспорт във Варна ли? За червената енергийна мафия няма да говорим или за Нефтохима на Лукойл, нали... С част от тея пари сигурно можехме МРЕЖА ДА ОПЪНЕМ НАД БЪЛГАРИЯ и да я сменяме през 2 години... Пфуууу, пуснали му опорките и акъл йок...

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Живите мъртви на България

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Да я беше осъдил. Да беше осъдил и Станишев и Доган, че и Симеон, нали тройната коалиция е крала повече от него. На мен не ми пука за БСП, т.к. те са кожодери като Борисов. Забележи, че той вика срещу тях, но дава 30 милиона на Доган, 41 милиона на Гергов. Пазят се взаимно. За Белене, нали имало сметка да се строи според Борисов? Така че не на мен с номера кои пари. С тези, които Цветанов, Цецка и други са си спестили от апартаменти, къщи и други кражби. От апартамента с асансиора само Цветанов си е спестил близо милион. Забележи и поведението на самия Борисов. Когато падна градушка в Плевенско преди 10-тина дена, той обеща обещение. От къде ще го вземе? Защо не използва тези пари за ракети?
  • 16 Фернандо Алонсо

    3 0 Отговор
    Хора, всички сте прави, не спорете коя глава на един триглав змей е по-опасна. Трябва да се тръгне от обединението, там сме най - слаби като нация. Помислете, кое е най- важното в съвременния свят - да се самоусъвършенстваш и заобикалящата среда да не ти пречи да се развиваш, не да ти помага, а просто да не ти пречи и да птедлага еднаква възможност за всички! Българите,особено мъжете, трябва да разберете, че не трябва някой да те "оправя". Трябва всеки сам да успява да надгражда благосъстоянието си. В България играят лотария, пият, а не могат да си напишат името правилно, чакат безплатно образование, безплатно здравеопазване и някой да му намери работа, на която да не прави нищо... Жалка история. Протестират против цената на горивото?!? Протестират срещу кого?!? Ако имаш претенции не зареждай, или зареждай там, където смяташ, че няма монопол, ако ли пък и такова място няма, тогава нещо се е вмирисало откъм главата, протестирай там, а не "монопола" като смъкне цената и айде всички вкъщи....
  • 17 Bat Sande

    2 0 Отговор
    Нееее няма промени в климата! Учените си измислят за да ни плашат, а ракетите ще оправят всичко, ама не ония за градушките, а ония с големите отровни гъби!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове