Last news in Fakti

31 Май, 2019 17:20 17 197 19

Германия търси автомобилна революция

  • германия-
  • електрически автомобили-
  • коли

Удължават системата за закупуване на електрически автомобили

Германия търси автомобилна революция - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Германия удължава системата за стимулиране на закупуване на електрически автомобили с 18 месеца, съобщи ДПА.

Програмата започна преди три години. Очакваше се тя да приключи до края на юни. Търсенето на електрически автомобили в страната обаче остава разочароващо. Програмата е подкрепена с 1.2 млрд. евро.

Половината от средствата са осигурени от правителството, а другата половина от автомобилните компании.

„Трябва да продължим да подкрепяме електрическите автомобили. Инициативата ще продължи на сегашното си ниво“, заяви германският министър на икономиката Петер Алтмайер.

Той допълни, че притежателите на електрически автомобили ще продължат да получават по 4000 евро. За получателите на хибриди ще има осигурени по 3000 евро.

Молбите за придобиване на електрически автомобили са се увеличили, но не според очакванията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като е електромобил китайски да е

    33 12 Отговор
    В Германия някой май окраде парите,раздаде част от тях на чалмите и сега пак за пари се оглежда?!Германия храни чалми,ние ще храним китайци!Стига с тези еФтини номера по тъч линията.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Rado

    18 16 Отговор
    Нека плюенето по Тесла започне сега. И специалистите да оборят Германия най-големия производител на коли с ДВГ, че електромобилите замърсяват повече околната среда.

    Коментиран от #17

  • 3 Boxer

    19 2 Отговор
    Успех в търсенето! След 10г у нас , нов внос, тъкмо ще са се отсяли неприложимите концепции.
  • 4 гост

    16 2 Отговор
    А в БГ,кога ще има субсидии?

    Коментиран от #7

  • 5 aboo

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "като е електромобил китайски да е":

    ти първо нахрани себе си гладна въшко после китаеца
  • 6 Подкрепяйте, подкрепяйте

    37 4 Отговор
    С 1.2 милиарда - оная ми работа! Лумпени - разсипници! Нави си някакъв идиот, че светът трябва да кара електрокари и сега всички се напъват да му осъществят идиотската идея!
  • 7 И в бегето има субсидий

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ама за намаляване на населението😂😂😂това е цел номер 1 на тиквоча да ни изтреби
  • 8 Истината съм аз

    17 0 Отговор
    Ами германия не е това което е била ...факт е обедняването на населението..80 000 евро така се вадят
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стефан

    9 0 Отговор
    Германци , просто следвайте Япония, правете като тях.
  • 11 КОРУПЦИЯ

    8 1 Отговор
    ТАЯ ГЕРМАНИЯ май под кампанията Ел КОЛИ се крадат много евро. По принцип същата е тази ГЕРМАНИЯ преди времи каза че електрическите коли са по вредни от колите с ДВГ

    ТАЯ МЕРКЕЛ ОЩЕ ЛИ Е ЖИВА?

    ^ ГЕРМАНИЯ ^ ЩЕ ПОГУБИ ЕВРОПА
  • 12 MAD

    19 5 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И ГЕРБОДОГАНОВАТА МАФИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗБИТИ
  • 13 БАРС

    11 7 Отговор
    Мисля си че това за преминаване не електрически коли излиза под натиска на САЩ.Големите реклами на тесла с подръжката и на европейските журналисти вече 5-6 години само ни мътят главвите.Нормалное да не ги искат особенно младите хора които искат да чуят мощният рев на двигателят.Друго според мен това си е чиста лъжа като пишат някакви класации за оздържането в км на батерията с едно зареждане .Те не вклучват при работа на климатика при топло или при студен щте издаржи ама другпът на посочените км.Друго ако изведнъж всички се откажат от ДВГ откъде щте намерят станции толкова много за зареждане особенно по магистралите при дълго пътуване едно че ще тряьва да се чака тоя пред тебе може би 1 час не знам точно но и после моята догато се зареди за още един и стане 2 часа мерси да си ги карат аз съм против насила да ни карат да копуваме като затварят улици и центрове за ДВГ.И най важното за всяко едно семейство ама 100% щте увеличат тока няма значение в коя държава и то яко.Ако ги направят много ефтини колите но и да бъдат малки просто до работата и обратно но за дълги разтояние не хората да си имат с нормални бензинови или дизелови макар че не мога да кажа че ние които ходим наработа с колите че замърсяваме въздухът по простата причина че колата ми е на паркинга пред фирмата цял ден и не се движе а най много замърсяват иманно камионите и работните бусове таксита и тем подобни.

    Коментиран от #14

  • 14 асддса

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "БАРС":

    Младите нищо не искат. Младите не ги интересува нищо, освен да изглежда добре и да е от хубава марка. Това е доказано от увеличаващите се продажби на премиум модели базирани на евтини бараки. Например А-класа - може да е с предно, пластмасово и двигател на рено, ама е нали пише мерцедес на него...

    Никой не е казал че след две години всички ще са електрически. Ако кажем че изведнъж направят перфектна електрическа кола, с бързо зареждане и евтина и всички започнат купуват нея ще отнеме 15 години за да се заменят всички коли на пътя в момента с нови електрически.
    Като добавиш и развитието на технологии, поне 20 години ще минат докато повечето коли са електрически
  • 15 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Аз съм за хибридите. 3.0 V6 / 4.0+ V8 плюс двойно ел. моторче е тамън. Даже малолитражки примерно 1.6+ел. мотор не е зле. Пълна електрика тц. Батериите не са на нужното ниво още, нито мрежата за зареждане. Отделно добавят доста кила към вече тежките автомобили... Един ден и тяхното време ще дойде да станат масовото превозно средство, но няма да е толкова скоро.
  • 16 МетраНпаж

    0 1 Отговор
    Колко много интелект в тази скромна с размерите си уеб страница... Вземете пример от децата, Greta Thunberg, 15-годишно момиче, което разбра, че вече е доста късно да се мисли, а са необходими крайни мерки за тази планета! Огледайте се и ще видите каква мизерия и пошлост лъха от всеки ред, защитаващ вехтите технологии и то само заради факта, че всички ви е страх да не загубите фалшивата увереност в собствените си знания. Днес, дори в България вече се строят 51 къщички с 3D принтер и това ще продължи независимо от вашите любими "дизеларки". Няма връщане назад... А иначе Рудолф Дизел е открил принципа на действие на този двигател докато е наблюдавал жена му как глади - такова е било времето!
  • 17 Bre

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Rado":

    За зареждането на евтомобила трябва електричество. Същото е произведено от ТЕЦ с въглища. Така, е даста голям минт колко и еко електромобила. Сам по себеси да. На същия има нухда от голямо количесво енергия добита от въглища.
  • 18 Do Bre

    1 1 Отговор
    Ти май само за ТЕЦ си чувал
  • 19 радио ереван

    0 0 Отговор
    Кога германец ще си купи електричка? Е как кога, когато няма дизел.
Новини по държави: