Last news in Fakti

4 Юни, 2019 20:07 1 989 7

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • лондон-
  • протест-
  • снимки-
  • великобритания-
  • сащ-
  • хиляди

Огромна част от британците не харесват Тръмп

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Хиляди хора се събраха на демонстрации срещу американския президент Доналд Тръмп в центъра на Лондон, но броят им беше много по-малък в сравнение с десетките хиляди, които протестираха срещу неговата визата миналата година, предаде "Ройтерс".

Демонстрантите крещяха, удряха барабани и развяваха плакати в рамките на така наречения "Карнавал на съпротивата" на площад Трафалгар, докато на Даунинг стрийт протичаше разговорът между британския премиер Тереза Мей и Доналд Тръмп.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи обръщение към събралото се множество, наричайки демонстрацията "живото въплъщение на това какво означава демократично общество". Тръмп е един от най-малко харесваните от британците чуждестранни лидери, като само 21 процента от всички британци имат позитивно мнение за него, а само сред жените процентът спада до 14, сочат данните от проучване на компанията Югав.

Тонът на демонстрацията бе зададен от голяма статуя на Тръмп, който седи върху златна тоалетна чиния с панталони около глезените и пише съобщения в Туитър. На плакатите имаше надписи от рода на "Дръж си малките ръчички далеч от кралицата ни", "Затворете го в Лондонската кула" и "Освободете Мелания!".

Участващата в протестните прояви 64-годишната пенсионирана учителка от Лондон Линда Копълстоун заяви, че е против бездействието на Тръмп по въпроса с климатичните изменения. "Съсипахме планетата. Неговият глас се чува и може да направи нещо по този въпрос, но избира да не го направи", каза Копълстоун. Демонстрантите често използват креативност и хумор, за да изразят недоволството си по въпроси като ограничаването на репродуктивните права на жените и опасенията, че американските компании могат да навредят на британската здравна система. Броят на събралите се бе доста по-малък от този при първата визита на Тръмп във Великобритания през юли миналата година, но демонстрациите отново бяха белязани от хумор в британски стил.

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)

Хиляди протестираха срещу Тръмп (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 666

    4 1 Отговор
    няма къде да вървят пиандурите английски,като удавник за сламка
  • 3 Borislav Popov

    6 1 Отговор
    Бай доню се радва на народната любов !
  • 4 ???

    6 0 Отговор
    М Дааааа? Народна любов.
  • 5 Docenta

    1 4 Отговор
    Тръмп е американският вариант на путин,типичен хомофоб и националсоциалист
  • 6 Бат Кольо

    1 1 Отговор
    Абе що толкоз обичат бай доньо тия англичани
  • 7 жор

    1 0 Отговор
    150 хиляди са протестирали. Четете бе
Новини по държави: