4 Юни, 2019 17:40 2 894 11

Тръмп: Брекзит ще се случи!

  • доналд тръмп-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания-
  • иран

Съюзът между САЩ и Великобритания е най-великият, каза президентът

Тръмп: Брекзит ще се случи! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп изрази днес подкрепа за излизането на Великобритания от ЕС и каза, че след това Вашингтон и Лондон ще могат да сключат "феноменална търговска сделка", предаде "Ройтерс".

Мисля, че Брекзит ще се случи, и той трябва да се случи, заяви Тръмп на съвместна пресконференция с британската премиерка Тереза Мей. Той изрази увереност, че САЩ и Великобритания могат да сключат "феноменална търговска сделка" след Брекзит.

Съюзът между САЩ и Великобритания е най-великият, който светът някога е виждал, каза Тръмп. Американският президент заяви, че лидерът на лейбъристката опозиция във Великобритания Джереми Корбин е поискал среща с него, но той е отказал. Тръмп нарече Корбин "до известна степен
негативна сила".

САЩ и Великобритания са решени да не позволят на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, даде да се разбере американският президент. Той отново призова съюзниците от НАТО да увеличат разходите си за отбрана. Тръмп коментира и събирането на хиляди протестиращи в британската столица на фона на неговото посещение. По думите му не е имало голям брой протестиращи и всичко това е "фейк нюз".

Тереза Мей похвали "скъпоценната и дълбока" специална връзка между САЩ и Великобритания. В същото време Мей призна за различия с Тръмп за климатичните промени и Иран. Великобритания продължава да подкрепя Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне, от което Тръмп изтегли Съединените щати. Лондон продължава да поддържа и международната сделка за иранската ядрена програма, която бе отхвърлена от американския президент. "Сътрудничеството и компромисът са основата на силните съюзи", каза Мей на Тръмп. Двамата говориха на съвместна пресконференция, след като британската премиерка прие американския президент в резиденцията си в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН

    35 2 Отговор
    ХАХА ВЕЖТЕ ГО наглеца лицемерен как цепи Европа! :(

    Коментиран от #2, #3

  • 2 El chochone

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН":

    г-н Путин това не е ли намеса в суверенна държава?
  • 3 Госあ

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН":

    Еми вместо Европа да му го нацепи ! Ама много лесно може да стане.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 123

    15 1 Отговор
    То си е ясно от много време че хамериканците целят унищожението на Европа. Затова и предизвикаха войните в арабския свят. И турците го разбраха. Трябва бойкот на всички хамерикански гемеота и стоки. Да видим на кой ще си продават боклуците, като и китайците правят вече по качествени неща.
  • 6 Kkk

    10 1 Отговор
    И американците и руснаците искат разцепен ЕС!

    Коментиран от #8

  • 7 леле

    6 2 Отговор
    Гледах пресконференцията по CNN и останах с усещането, че тоя дедляк не се интересува от сделка,а от приема на кралицата, (който е занижен в сравнение с този на ПРЕЗИДЕНТА ОБАМА), .за да покаже на на краварите, тоест на избирателите си колко е ... И излъга най нагло че нямало протести нарече ги фалшиви новини ,а в другото поле на екрана течаха кадри от протестите. Отново обиди кметът на Лондон. Оранжевото говедо е фалшиво нищожество , недодялан политик и долнопробен простак !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кореняк

    3 2 Отговор
    Браво Тръмп. Ти си нашият стълб в политиката.. директен до безобразие. Кметът на Лондон е в много жалка ситуация, дори детска е и реакцията му. Мей е студена, слаба премиерка - нищо общо с великата желязна лейди м.о. Но, това е което са си избрали англо-саксите, радвайте му се.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Тръмп се подиграва с английските си ПУДЕЛИ!!!
  • 11 Гледач

    4 1 Отговор
    Да се махат от ЕС тия Пяници англичаните
Новини по държави: