Last news in Fakti

6 Юни, 2019 14:50 1 606 21

Зелената вълна застига Меркел

  • германия-
  • зелените-
  • ангела меркел

Зелените с все по-голяма подкрепа в Германия

Зелената вълна застига Меркел - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германската партия на Зелените все повече приближава по одобрение управляващите консерватори, съобщи Дойче Веле.

Зелените постигнаха исторически висок резултат на изборите за европейски парламент. Те станаха втори по одобрение след Християндемократическия съюз.

Според последни проучвания те вече изостават само на 1% от управляващите консерватори. Според експерти това отново показва нуждата от сформиране на многопартийни коалиции, за да се подсигури стабилно управление в страната.

Според ZDF 26% от германците подкрепят Зелените. Това са рекордни показатели за партията.

Социалдемократите имат подкрепата на 13%. Припомня се, че в началото на 90-те, двете основни германски партии имаха подкрепата на 80% от германците.

Смята се, че Германия ще трябва да свикне с по-богата партийна картина.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 7 Отговор
    Браво на германците. Умна нация. Безспорно

    Коментиран от #2

  • 2 Eleonora

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Глобалното затопляне явно вече започва малко по малко да топи ума им😂. Колкото и да уважавам немците, но Climate- Hype напълно ги е побъркал, те и без това са много податливи на номерата на хуманитарните шоута😂- от Refugees Welcome през септември 2015 до Greta-Hype през април 2019 се прокарва една дъга, а именно немците като самозван морален пример за света😂.....,

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Eleonora":

    Някой ден, бих искал да те заведа на Мер де Глас да видиш маркера на ледника само преди 20г, преди 50г и преди 70г. С очите си.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Eleonora

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Не се съмнявам, че е манипулиран, за да подкрепи този хайп.🤣🤣🤣 А какво ще кажеш- доказано е, че земно затопляне е имало още по времето на римската империя(о/о година 0), както и при заселването на гренландия от викингите(о/о 1000 г.). Как са се образували тогавашните затоплящи периоди без да е имало дизелови коли и елцентрали с въглища например????

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Eleonora

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Безспорно, опазването на ок.среда и климата е наш дълг, но го намирам страшно преувеличено, едва ли не като създаването на някаква нова религия, с която може да се спаси света...., или поне се прави като, че ли...

    Коментиран от #8

  • 6 Няма истинско пладне,

    0 2 Отговор
    Като преди 50 години! На слънчевият часовник, клечка забита в земятА, огрява ето бе отгоре. Нямаше сянка! Полюсите се изместват. Сега слънцето, у нас изгрява по на север и залязва по на юг! Та това е причината, може би, защото преди хилядолетия, индустрия, замърсяване и затопляне е нямало! За пари, за много пари е.....
  • 7 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Eleonora":

    😡 ами снимките не са манипулирани, но е добре да видиш мащабите на живо и да сравниш със снимките. Виж също така тренда на кривата на повишаване на температурата на земята от НАСА (онзи гений сигурно затова започна да финансира с държавни пари палячото от ЮАР и се опитва всячески да прецака държавната си агенция). Разликата с 1880г е 0.8 градуса. Което е много. Но много по тревожен е факта в самата крива-обърни внимание на тренда между 1980 и 2018! Римляните колкото и да са били напред не са имали възможност да измерват температурата на земята.

    Коментиран от #11

  • 8 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Eleonora":

    Наука, уважаема,наука. А не религия. Освен трендовете на покачване на температурата, акумулирането на парникови емисии наши дни е много опасно защото буферният капацитет на земята за акумулирането им е на изчерпване. Един ми даваше пример с нивата на въглероден диоксид по време на карбон, само че разликата е в буферният капацитет на земята тогава и сега. Това включва и растителността през карбон и сега.
  • 9 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Eleonora":

    Разликата е толкова брутална,че лично планинар и скиор ми е казвал за нивото на ледника в Ла Грав (там също бих искал да те заведа, на 80км от Гренобъл) и новопоявилите се скали по време на неговото юношество и сега
  • 10 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Eleonora":

    Германците би трябвало да започнат да произвеждат и използват повече хибриди. В Япония хибридите са 20% от автомобилите плюс електромобили. От Тойота са обещали да подарят безвъзмездно хибридните си технологии на света,за да спестят парите за рисърч с които другите се оправдават. Та не е лошо ВАГ да се възползват като спестАт некоя марка, вместо да лъжат света с емисиите от двигателите си. Та това е необходимо,а не само еко-етно-арт показност

    Коментиран от #12

  • 11 Eleonora

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Успокой се! Само попитах. На какво се дължи това затопляне на климата? Мисля, не основно на хората, а по-скоро на това, че винаги е имало колебания в глобалната температура(ледникови периоди, затоплящи фази), че дори и на космически влияния??

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Eleonora

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Използват! Тренда е нарастващ. Чак и аз почвам да се замислям за е-auto
  • 13 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Eleonora":

    Ако погледнеш въпросната крива ще видиш тези флуктуации за които говориш до 1940 и след това прогресивното покачване. Аз съм спокоен за себе си, но не съм спокоен за внуците си ако продължим така. И на теб ще обърна внимание на простичкият факт- заговорихме за изчерпване на фосилните горива. Дали е нормално целият въглероден запас от карбон да го издумкаме в атмосферата за има няма век ?
  • 14 Госあ

    0 1 Отговор
    Ако става дума, досега е имало три масови измирания на земята и дългият ледников период. Такива огромни флуктуации според мен са нормални при сформирането на атмосферния слой,тектонските размествания, честото изригване на вулкани и всички онези процеси съпътстващи динамиката на планетата до достигането на някакво равновесие, което е в момента плюс сблъсъците с метеорити. Именно това крехко равновесие би могло да се наруши с нечовешките нива на парникови газове изпускани в атмосферата паралелно с намаляване на фотосинтетичната площ и изчерпване на буферният капацитет на планетата. Да, няма проблем, някои видове най вероятно отново ще оцелеят и след поредното масово измиране, но не съм сигурен дали ще бъдем ние. А какво ще бъде качеството на живот на онези в "Новите ковчези" ?

    Коментиран от #15

  • 15 Eleonora

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Не противореча! Но неотдавна ми попаднаха публикации и изказвания на Patrick Moore- един от основателите на Greenpeace...., които осветяват climate hype-a с малко по-критична светлина. А той(като "от кухнята"), мисля, има представа за какво говори...! Интересно е да се чуят различни гледни точки....., за да може човек да си състави трезво мнение....
  • 16 Румяна Костова

    2 1 Отговор
    Нищо чудно за успеха на Зелените в Германия, при силната либереюална пропаганда в страната. Според статистика на самите немци за тях гласуват най-вече младите до 25 години. Да не забравяме, че освен забраната на дизела, Зелените настояват и за още по-широко отваряне на вратите за емигрантите и никакви ограничения за тяхната квота. Мамини синчета и дъщерички, които не си задават въпроса, кой ще работи, за да издържа милионите емигранти . Изобщо политическото определение на Зелените е, че са леви либерали, демек кумунисти-либерали.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Eleonora":

    Това с повтарящи се климатични цикли на планетата ни и човек, колкото и да се напряга, едва ли може да повлияе на тях.

    Коментиран от #19

  • 18 ЗайоБайо

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Евала ти правим, Руме! Подкрепям!
    Зелените са новите идиоти. Не че няма еко проблеми, просто тия извънземни нямат представа накъде.
  • 19 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Румянче земи прочети малко реферирана литература би душо, като говориш за тея цикли. Какви цикли всъщност ? Цикъл ти е в главата според мен.
  • 20 Диди

    2 3 Отговор
    Що се отнася до емигрантите,Анегрет Крамп-Каренбауер каза,че няма да допусне това,което стана през 2015г.Тя ще затвори границите. Тя е кандидат за Канцлер.Тя е консервативна,не е като Меркел,въпреки че са от една партия.Зелените не ми допадат с политиката си.
  • 21 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Комунисти бе душа,комунисти. И в тоя ред на мисли не е зле зелените да се коалират със социалдемократите,а не да се правят некви безумни коалиции с капиталистите. Пак ще повторя,меко казано смешно е, емигранти да подкрепят националистите.
Новини по държави: