Last news in Fakti

31 Май, 2019 08:12 1 558 15

Меркел: Съборете стените на невежеството

  • ангела меркел-
  • харвард-
  • германия

Канцлерът предупреди за опасностите от национализма и повтори предишни свои критики срещу президента на САЩ Доналд Тръмп

Меркел: Съборете стените на невежеството - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел каза в речта си на церемонията по дипломиране на випуска на университета в Харвард, че новото поколение лидери трябва "да събори стените на невежеството" и да отхвърли изолационизма, за да преодолее глобалните проблеми като тероризъм и промени в климата, предаде АР.

В изказването си Меркел предупреди за опасностите от национализма и повтори предишни свои критики срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, без да го спомене изрично. Тя каза още на дипломантите, че "ако искаме да направим нещата сами, няма да постигнем много".

64-годишната Меркел разказа за детството си в Източна Германия зад Желязната завеса и подчерта, че днес има заплаха от "стени на невежество и от тесногръдие".

Меркел: Съборете стените на невежеството

Меркел застана начело на Германия през 2005 г. и в момента е четвърти мандат канцлер, който каза, че ще бъде последен за нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    13 4 Отговор
    Един друг Немски лидер също вдигаше ръка.Дали не са рода.
  • 2 Анти милиционер

    17 7 Отговор
    Колко е прост немския материал да избере невменяемата еврдйка Каснер("Меркел")
  • 3 немои тъи

    18 3 Отговор
    Ами национализъма маи ти го докара в Европа
  • 4 наблюдател

    15 1 Отговор
    И кой е виновен за възхода на национализма и другите крайни партии? Не е ли точно г-жа Меркел? И доминиращото про-американско мнозинство в европейската комисия? С какво ви притиснаха американците, г-жо Меркел, на онази прословута среща относно подслушванията на телефоните ви? Решенията в ЕС като цяло не се взимат според желанието и очакванията на обществото, затова то реагира по този начин. И това ще се задълбочава, докато политиците на висши постове в ЕС се избират непрозрачно на тайни срещи от партийните и държавни лидери на 2-3 страни!
  • 5 Ротшилд

    6 1 Отговор
    Здравейте еврейски роби.
  • 6 Госあ

    2 4 Отговор
    😂 добре го е казала, ама не знам тръмпи как ще го боли невежеството на стари години 😂
  • 7 Шабан

    2 10 Отговор
    Браво, госпожо Меркел! Точно, ясно и конкретно! Уважавам, такива хора, прагматичен ум, липса на гьонсуратлък, и добре премерени приказки! Истинска жена, войн!
  • 8 ДСБ

    1 8 Отговор
    много точно
  • 9 Име

    8 2 Отговор
    Германия е страната с най-висок отрицателен приръст. Погледнете статията шалтернативна стратегия за детето”. Разбира се че заслугата не е само на.меркел, ама този факт е резултат от невежеството на провежданата политика. Стените за събаряне са тези на либерастия, мултикултурализма, зависимостта в политиката от соросоидите, икономическата алчност, политическото лицемерие.

    Коментиран от #13

  • 10 герт

    7 2 Отговор
    Тази баба няма ли да си ходи, или чака памперси, смятах грманците за по добрата нация.
  • 11 тая още ли ръси мозък

    5 2 Отговор
    Аааа.Благодаря ви доста за любезния съвет бих казал,геносе Меркел!Вече махнахме оградите си,но нека поне невежеството да ни остане.То ще свърши добра работа!!!!
  • 12 от КГБ

    5 2 Отговор
    ''64-годишната Меркел разказа за детството си в Източна Германия зад Желязната завеса''.А колежката разказа ли ви за сладката си службица в "STASI",след детството си?
  • 13 Шабан

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Име":

    Ти за Германия не мисли те поне са 80 милиона като население. И пари си имат и технологии.А и в момента е лидер в ЕС. Я погледни България на какво дередже е? Няма население и основно е застаряващо, над 20 години отрицателна раждаемост, няма пари, няма и технологии!?
  • 14 Когато

    0 1 Отговор
    Меркел определя и раздава порциите, с франсетата е добре, но когато останалите не са съгласни, е лошо! По-голям, в ЕС Патриот, от Меркел няма!
  • 15 чалма тв

    1 0 Отговор
    Отворете граници за талибанска сган/бурки и чалми./ и техните семейства, после искайте да увеличите бюджета за борба с тероризма.