8 Юни, 2019 13:21 1 958 9

Техеран: Санкциите на САЩ са безсмислени

  • иран-
  • сащ-
  • ядрена сделка-
  • доналд тръмп-
  • персийски залив

Петролът и неговите деривати са основен източник на приходи за иранския режим

Техеран: Санкциите на САЩ са безсмислени - 1
Снимка: Shutterstock

Новите американски санкции срещу водеща петролно-химическа иранска група са доказателство за "лишената от съдържание" реторика на САЩ. Това заяви говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави, цитиран от АФП.

Не мина и една седмица и твърденията на американския президент, че има желание да преговаря с Иран бяха лишени от съдържание, заяви Абас Мусави в комюнике. То бе реакция на обявените нови икономически санкции, наложени от Вашингтон срещу Персиън гълф петрокемикъл индъстрис къмпани.

Говорителят на иранското външно министерство определи тези санкции като пореден пример за "икономически тероризъм" на САЩ срещу страната му и за "враждебността" на Вашингтон срещу Ислямската република. Мусави отбеляза, че "американската политика на максимален натиск" срещу Иран е "обречена на провал".

Белият дом наложи санкции на Персиън гълф петрокемикъл индъстрис къмпани, свързана с Корпуса на гвардейците на Ислямска революция. Според Вашингтон холдингът и неговите филиали представляват 40 на сто от иранския капацитет за производство в петролно-химическата индустрия и 50 процента от износа. Петролът и неговите деривати са основен източник на приходи за иранския режим.

Техеран: Санкциите на САЩ са безсмислени

Санкциите се налагат заради финансовата подкрепа, оказвана от холдинга за конгломерата Хатам ал Анбия, който се занимава с инженерни и инфраструктурни проекти, като изграждане на пътища, мостове, язовирни стени, пристанища, тръбопроводи и който също е свързан с Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 15 Отговор
    Ако наистина са безсмислени - защо ги коментирате?! Тези санкции били тъпи, онези били слаби (срещу Русия), трети били глупави (Венецуела) - ами не им обръщайте внимание тогава!
  • 2 НАТО ВЕЦ

    12 4 Отговор
    Стига сте наричали неизгодните на Сащисаните правителства - режими. Те са избрани от народите на съответните страни и отразяват техните национални и културелни особености. Режим можем да наречем управляващата ни в момента мафиотска клика, подвластна на чужди сили и унищожаваща собствения си народ за чужди интереси. Вярно, че смисълът на думите се определя от силният на деня, но обитателите на територията още не са докарани до такъв дебилизъм, въпреки огромните старания.

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    фактът, че пишеше от десетилетие русофилистични глупости и още не си в Сибир, показва, че тук няма "режим"! Като си толкова ербап, иди в Русия или Иран и напиши ЕДИН САМО проевропейски пост и екскурзията ти до Централа Русия ще е безплатна!

    Коментиран от #4

  • 4 НАТО ВЕЦ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Фактът, че пишеш простофилски постове показва, че усилията за дебилизация в някои индивиди от популацията са намерили благоприятна почва.
  • 5 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    СПОРЕД АМЕРИКАНСКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" : "КОЙТО ИЗПРЕВАРИ -ТОЙ ЩЕ НАТОВАРИ " !!! НЕ СМЕ ЛИ В СИСТЕМА НА ДЕМОКРАТИЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ ??? ПРОИЗВЕЖДАШ ,ПРЕДЛАГАШ , ПРОДАВАШ И КУПУВАШ НУЖНОТО- НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ ???? ЩО ЗА ЦЕННОСТИ ИЗПОВЯДВАТ ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ !?!?!? 5 -ДЖИ МРЕЖА И ХУАЙ ВЕЙ!
  • 6 СссереМ

    1 4 Отговор
    Няма страшно Аллах ще помага,вече е изпратил два вагона с долари брадатите чавета да има кво да ядат.
  • 7 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ТЪЖНО -ТЪЖНО-ТЪЖНО ...СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ СЕ ПОВТАРЯ И ПОВТАРЯ ....ВЕЛИКИТЕ ИМПЕРИИ УМИРАТ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НЕДЪЗИ !!! ТАКА Е И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ...ДОКАТО В СВЕТА НА ХОРАТА ВЛАСТВА ОБЩЕСТВОТО НА -ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ !!! КОГАТО Е НА ЛИДЕРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ /ДАВАЩИ НА ДРУГИТЕ/ -ЩЕ БЪДЕ ...!!!!
  • 8 goni

    2 1 Отговор
    Иран иска да ликвидира Израел. Разбира се че евреите няма да гледат безучастно. Иран е много силен, но е сам! Така че ...! Абе, то ще се чуе!:)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.