Last news in Fakti

8 Юни, 2019 08:05 3 222 13

Тръмп победи! Мексико ще спира мигрантите

  • андрес лопес обрадор-
  • мексико-
  • сащ-
  • мигранти-
  • доналд тръмп

Суровите американски мита ще бъдат избегнати

Тръмп победи! Мексико ще спира мигрантите - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Мексико ще вземе безпрецедентни мерки за борба с незаконната имиграция. Това се казва в обща декларация на Вашингтон и Мексико след договарянето на споразумение за незаконната имиграция, което избегна налагане на американски мита на мексиканския внос в САЩ, предадоха световните агенции.

Сред мерките е разполагане на мексиканската национална гвардия из Мексико, приоритетно на южната граница на страната. В четвъртък Мексико обяви, че 6000 членове на гвардията ще бъдат разположени на южната граница. Сега в общата декларация тази цифра не се споменава. Разполагането по границата с Гватемала ще започне в понеделник.

Мексико ще вземе също решителни мерки, за да разбие организациите на трафиканти, както и незаконните мрежи за транспорт и финансиране, се казва в декларацията, прочетена от мексиканския външен министър Марсело Ебрард след дългите преговори във Вашингтон.

Мексико отстъпва пред американското искане и мигранти, кандидатстващи за убежище в САЩ, ще бъдат върнати в Мексико, където ще изчакат решението на американските власти.

Тръмп победи! Мексико ще спира мигрантите

Президентът Доналд Тръмп потвърди, че са постигнали съгласие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да въведе в понеделник, са отменени.

"САЩ и Мексико постигнаха споразумение. Митата, предвидени да влязат в сила от американска страна срещу Мексико, са следователно отменени за неопределено време", се казва в туита на президента.

Той допълва, че в скоро време ще бъдат публикувани детайли за сделката. Тръмп добави, че Мексико ще вземе "силни мерки, за да спре миграционния поток през страната по посока на южноамериканската граница".

"Това ще позволи да се намали до голяма степен, или да се елиминира, незаконната имиграция, идваща от Мексико в САЩ", допълни Тръмп.

Президентът на Мексико Андрес Лопес Обрадор заяви, че е доволен, че американските мита са били избегнати, предадоха световните агенции. Той каза, че мексиканците ще се съберат в Тихуана, за да отпразнуват това.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъжно

    14 16 Отговор
    Световният рекетьор в действие. Триумфът на един изнудвач.

    Коментиран от #7

  • 2 Ватенка

    11 7 Отговор
    Педлагам, русите да направят сериал за водената от перчема политика и използваните к струменти - армия, заплахи, икономически изнудсания, оон, мвф, сорос...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    4 6 Отговор
    Бай доню с една манлихера лично да до охранява мексиканската граница .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иванов

    7 6 Отговор
    Този що не е толерастен, както ни принуждава ние да сме? Ай ще им еа двойните стандарти!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    1 1 Отговор
    Вече няма да местя. Слагам кайсийкит е в единия крачол, а наденицата в другия и така
  • 9 Да да

    1 1 Отговор
    Открили са лек за руСифилизма - ДоТръмп. Лекува даже и руснаци!
  • 10 Дядо Вангел

    2 1 Отговор
    Ето това е политик, затова цялата деградирала пасмина по света, а именно, комунисти, хомосексуални, джендъри и педофили го мрази. Човекът каза че ще направи САЩ отново силна, ще спре емиграцията и ще се върне към традиционните морални ценности. Затова и червените бабички от сайта са се разпенили срещу него.

    Коментиран от #12

  • 11 Националист

    3 0 Отговор
    Не се заблуждавайте, всички негри, латинци, небели хора и ислямисти.
    искат да се настанят в държавите на белите хора - Християни.
  • 12 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Вангел":

    Това човек ли е, бе ?
  • 13 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    така трябва да се действа и срещу бурки и чалми...обратно в кочина откъдето са тръгнали тези миризливи шалвари.
Новини по държави: