Last news in Fakti

9 Юни, 2019 14:05 2 058 3

Кризата в Молдова се задълбочава

  • молдова-
  • игор додон-
  • павел филип-
  • приднестровие

Временният президент разпусна парламента и насрочи нови избори на 6 септември

Кризата в Молдова се задълбочава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Временният президент на Молдова Павел Филип съобщи, че е подписал укази за разпускане на парламента и произвеждане на извънредни парламентарни избори на 6 септември, съобщи Франс прес.

Предсрочните избори са "най-демократичният инструмент за излизане от политическата криза", каза той на пресконференция, предавана по телевизията, съобщи ТАСС.

Филип бе назначен временно за държавен глава от Конституционния съд на Молдова, който освободи от поста президента Игор Додон, защото той отказа да разпусне парламента, а вместо това подкрепи формирането на нова правителствена коалиция, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    8 8 Отговор
    В Молдова на руската подлога Додон му духат под опашката, понеже за толкова години и дума не обели за статуса на Приднестровието, а преди изборите големи обещания даваше ! Но след като го избраха забрави, руските чифути му плащат и той си трае !
  • 2 Платена мрежа

    5 4 Отговор
    Искате-неискате, задава се поредната демократизация.
  • 3 Дориан

    2 1 Отговор
    Молдовците показват славянската си същност и не искат мозъците им да бъдат промити за втори път като през 1919-1941