Тема: Украйна

19 Юни, 2019 15:30 3 163 65

Съдят четирима за сваления в Украйна самолет

  • самолет-
  • разследване-
  • украйна-
  • обвиняеми-
  • малайзийски

Самолетът беше свален през юли 2014 година

Съдят четирима за сваления в Украйна самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холандската прокуратура ще повдигне обвинения в убийство на четирима заподозрени в свалянето на самолета на авиокомпания Malaysia Airlines в Украйна, предаде Ройтерс.

Следователите са казали днес на роднини на жертвите имената на заподозрените, съобщи Зилене Фредрикс, чийто син е бил на самолета с приятелката си. "Следователите назоваха четири имена, трима руснаци и един украинец", каза Фредрикс, цитирана от ТАСС.

Още новини от Украйна

Делото ще започне на 9 март 2020 г. в Холандия. Самолетът, извършващ полет МН17 от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален през юли 2014 г. с руска ракета в сепаратистката източна част на Украйна.

Смята се, че заподозрените са докарали зенитната ракетна установка "Бук" от Русия в конфликтната зона в Източна Украйна. Ракетният комплекс е предоставен от въоръжените сили на Русия и е използван за свалянето на самолета над район под контрола на проруските бунтовници, каза разследващият екип пред репортери. Заподозрените са руските граждани Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов и гражданинът на Украйна Леонид Харченко. Те са обявени за международно издирване.

Майката на един от 298-те загинали във взривения във въздуха Боинг-777 в полет от Амстердам за Куала Лумпур съобщи днес, че четиримата ще бъдат подсъдими на процес, който ще започне през март 2020 година. Фредрикс, чийто син и приятелката му са сред жертвите, изрази облекчение, че пет години след трагичния за нея 17 юли 2014 г. някой ще бъде държан отговорен. Тя добави, че не очаква някои от обвиняемите да присъства на процеса.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    12 75 Отговор
    СЛАВА УКРАИНЕ,СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #19, #62

  • 2 балама

    70 19 Отговор
    А, украинският ръководител полети, който е закарал самолета над зоната на военните действия и го е свалил на удобна височина, за да може да се осъществи провокацията, допускам, че е "демократично "мислещ"" и няма да бъде разследван.
  • 3 ТАСС

    56 15 Отговор
    А кой разреши на пътнически самолет да минава над район на бойни действия ?
    Защо пилотите са минали оттам - не вярвам че не са знаели !
    И накрая - CUI BONO ?????
  • 4 абе

    58 17 Отговор
    Не съдят правилните хора, трябва да съдят цялото ЦРУ и укрофашистките им подлоги, ама и това ще стане някой ден!
  • 5 Антисоросоид

    59 18 Отговор
    Нова провокация ! И как научиха имената на евентуалните участници в терористичния акт ? И без разследване аз съм на сто процента сигурен, че този долен акт е организиран от ЦРУ и изпълнен от усрайнските фашисти сфинансовата помощ на мършатаСорос
  • 6 Реалист

    17 50 Отговор
    Това публично оповестяване е СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ТЕЯ 4МА ИЗРОДИ. Ботокса няма да ги остави живи за да не изпеят нещо срещу него. Получиха си първата порция - сега ще живеят в страх от свои и чужди до края на дните си.

    Коментиран от #12

  • 7 Откъде

    45 9 Отговор
    Ти откъде си сигурен, че това е истина а не съчинение на цру ?
  • 8 Иван

    35 9 Отговор
    А боклука Джо Байден?
  • 9 Удивен

    40 11 Отговор
    Ей! Търсят под вола теле ссмо и само да оневинят украйнските фашисти за сваления самолет.
  • 10 американoсран

    38 10 Отговор
    А кой ще осъди холандците които не взеха под внимание военния район през който са пуснали да мине самолетът им? Разбира се че това дело ще бъде политическо с цел да бъдат обвинени другите! И ако може това да бъдат руснаци още по-добре за западната пропаганда! Друг е въпроса че въпросните руски граждани изобщо няма да понесат никаква отговорност защото Русия няма да сътрудничи на това политическо дело за да може някой да си измия ръцете с тях! А пък и морално едва ли това са хората виновни за този случай Просто те ще бъдат изкупителни жертви и по-добре да не понесат никаква отговорност!

    Коментиран от #13

  • 11 Сценарист

    39 9 Отговор
    Подобен сценарий като " новичока" в англия. Лоши сценаристи, режисьори ! Слабо, много слабо . Има ли още някой да вярва на независимо евроатлантическо разследване ?
  • 12 Монгола

    16 13 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Вие родом от кофите се правите на много умни напоследък!

    Коментиран от #18

  • 13 Бесен Язовец

    20 10 Отговор

    До коментар #10 от "американoсран":

    Холандските гейове не могат да разъждават до толкова!
  • 14 Руските свине

    16 30 Отговор
    Докрай ще отричат, че те са свалили пътническия самолет, а руските отпадъци ще повтарят да безкрайност всички версии, измислени от руската пропаганда да внесат хаос и развият границата между лъжа и истина.

    Коментиран от #16, #58

  • 15 Бесен Язовец

    30 9 Отговор
    Разследването е компроментирано от самото начало, не бяха допуснати руски експерти до мястото на катастрофата! Самолета е бил надупчен от украински изстребител имаше следи от картечница по крилата и корпуса. След това скриха отломките и извадиха части от ракета на ком.за ПВО,, Бук" какъвто също имат и в Украйна.

    Коментиран от #23

  • 16 Монгола

    12 10 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Коферманите да не се правят на експерти и да не дават мнение!
  • 17 Само питам

    11 23 Отговор
    Колко голяма отрепка и боклук трябва да бъдеш за да защитаваш държава, която не спазва международните закони и елементарните морални норми?Държава, която избива невинни граждани и отрича най-нагло престъпленията си?

    Коментиран от #33, #34, #38, #65

  • 18 лапай го

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Монгола":

    неумит умнико
  • 19 Само питам

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Руски троле, защо си сменил плочата?

    Коментиран от #41

  • 20 Иван

    13 4 Отговор
    На тоэи ден Федералния Еврейски Реэерв,Междунардния Валутен Еврейски Фонд и Световната Еврейска Банка бяха много сърдити на Путин,който се връщаше от Браэилия.
  • 21 Гост

    15 7 Отговор
    При толкова много лъжи и компромати от страна на западните ни съюзници, да ме прощават, ама няма как да им имам вяра! Имаше една приказка, за лъжливото овчарче, ама едва ли са я чели... За жалост, в политиката има много мръсни номера, за които плащат обикновените хора!
  • 22 Бесен Язовец

    12 9 Отговор
    Клиповете с отломките по които си личаха откосите на картечница още седят, правени са от украинци които отишли да мародерстват непосредствено след падането на самолета любителски клипове седят още в You Tube
  • 23 Ловеца на боклуци.

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    И аз правя разследване за теб Бесен Язовец цял ден те търся ето къде си бил ей миризливецо ще ти смъкна кожата и ще си направя килимче което ще сложа пред градския кенеф че всички да си чистят там краката изчезвай докато е време идвам за теб.😂😂😂😂😂

    Коментиран от #27

  • 24 като за глупаци

    14 6 Отговор
    Тези на снимката са заподозрени. Но виновниците! за катастрофата са властите в Уркайна. Те, властите, разпоредиха на диспечерите да накарат самолета да слезе под 10 000 м. височина. Те, властите, накараха диспечерите да поведат самолета над зоната на военни действия. Те властите изпратиха 2 бойни самолета да летят в близост до пътническия самолет, та ако някой стреля, да уцели боинга.
  • 25 направете разлика

    11 6 Отговор
    Правете разлика! Виновните за сваляне на боинга може, може и да са сепаратисти. Но виновните за смъртта на хората в самолета са властите в Усрайна. Разбирате ли? Едните са вероятни, евентуални заподозрени за сваляне на самолета. А другите - властите са реалните и фактически виновници за смъртта на хората.
  • 26 На Александър Македонски праправнуко

    8 16 Отговор
    На руснаците скоро ще им разшириме халките, ние смелите натовски воини. Една трета от Крим ще бъде за нас българските десантчици, другите ке си поделят Европейска Русия. Рускините ще ни сервират водка, сельодка и черен хайвер по бански и ще заживеем като царе в домовете на избитите в краткия и много бърз десант, руснаци. Братята украинци да подготвят трапезите, за да ни посрещнат подобаващо:):)А вие тука не разбрах оти се правите на залуави или сте джендъри дека не искате руски убавици, водка и черен хайвер на Кримските плажове??

    Коментиран от #31

  • 27 Бесен Язовец

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ловеца на боклуци.":

    Аз също правя разследване за теб Ловецо на хуецо, цял ден те търся ето къде си бил ей миризливецо ще ти смъкна кожата и ще си направя килимче което ще сложа пред градския кенеф че всички да си чистят там краката изчезвай докато е време идвам за теб с моите балкански овчарки. Ке те гепя и заедно с тия четиримата, ке те предам на хагския трибунал😂😂😂😂😂

    Коментиран от #29, #64

  • 28 Иван

    6 6 Отговор
    Еврейските сатанински иэчадия убиха 13 000 цивилни етнически руснаци в Покрайна
  • 29 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    Ти мойто момче си за,, Екзарх Йосиф "59 гр. СОФИЯ!

    Коментиран от #32

  • 30 Батиста

    10 5 Отговор
    След започването на процеса /ако въобще започне / ще има доста неприятни факти за западните соросоиди , поръчители на свалянето на самолета ! Колкото и да се мъчат после да тушират нещата - заекът вече ще е изскочил от шапката.
  • 31 Иван

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "На Александър Македонски праправнуко":

    Ще трепеш ли още малайаэийци?
  • 32 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    А ти, мой чорап и за там не ставаш вече, оти си безнадежден случай и дофтурите - психиатри, дори са се отказали от тебе. Ко шъ прайм ?
  • 33 Батиста

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Краварите като не спазват никакви договори , не зачита международния съд - боклуци ли са ?
  • 34 Белчо

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    За щатите говориш, нали?
    И аз ти се чудя ,как защитаваш толкова ревностно тия световно признати убийци!
    Ааа, да - сега се сетих - за шекели става дума.

    Коментиран от #40

  • 35 Иван

    6 5 Отговор
    Американските сатанисти реват...три руски бойни кораби навлеэли в Карибско Море.
  • 36 Хрониките на Евразия

    9 11 Отговор
    Първо , Русия отказа да участва в разследването !
    Второ , в предварителните слушания в Хага , руските адвокати заявиха , че руските власти не са свалили Боинга специално и това не се е планирало , а , че са доставили оръжие на " опълченците " само за тяхна защита .
    Във връзка с това , искам да попитам , защо не изкарват като доказателство пилота Волошин , диспечера Карлос , сателитните снимки на които бяха нарисували Боинга голям , колкото футболно игрище , предварително натоварвни трупове на самолета и другите 1003 версии пред съда ?
    Изходиха се в главите на нашите ушанки и те сега до последно ще си балалайкат , като болни папагали , измислиците на руските военни престъпници !
    Лъжите свършиха !
    Засрамете се !

    Коментиран от #42

  • 37 Нео

    7 11 Отговор
    Отново спипаха престъпникът Путин на местопрестъплението! Отново назоваха имената на извършителите. Предполагам Кремъл отново ще ги защитава и няма да ги предаде на правосъдието, но това няма да подмени истината!
  • 38 Точно

    4 11 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Точно Бук нямат, както и АК-12 нямат на въоръжение в Украинската армия, интересно от къде ги имат сепаратистите в Донбас, сигурно Джо Байдън им ги е доставил или Сорос, както и танкове Т-90.....

    Коментиран от #39

  • 39 Само питам

    7 7 Отговор

    До коментар #38 от "Точно":

    Ти си от онези русоиди, които ще квичат, че руснаците нямат нищо общо с избиването на 298 човека в самолета, дори и когато руснаците признаят вината си. Спиш ли спокойна ката знаеш, че защитаваш убийци на невинни хора, жени и деца?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дааааа

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хрониките на Евразия":

    не правилно водиш хрониките,всъщност това е похват на тъпанарите кравари и подгъзниците им укрофашагите. Напротв руснаците първи предложиха помощ при разследването,но такава бе отказана на няколко пъти,въпреки,че те искаха за да се установи истинският виновник за да си получи заслуженото. Ако са имали и най-малка вина ще предлагат ли помощ в разследване,отговори си на този въпрос,а и уж 100% доказателства от американски сателит ма нещо не се споменават и отидоха в прашният долап,защото показваше истината,а тя е много неудобна за укрофашистите и подръжниците им. Ей ,смятате всички за глупави и непомнещи,но ние не сме такива,като вас.

    Коментиран от #47, #54

  • 43 Само питам

    7 4 Отговор

    До коментар #41 от "Боа":

    Как живееш с толкова злоба в сърцето си бе русоид? То се знае, че русофилията е форма на омраза, ама твоето вече е патология!

    Коментиран от #45, #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Руските свине

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "Дааааа":

    50 години лъгаха, че не те, а германците са отговорни за клането в Катин. Сега отново лъжат, защото мислят, че номерът им ще мине. На след десетина години сами ще си признаят и ще платят обезщетения на близките на жертвите.

    Коментиран от #49, #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хрониките на Евразия

    5 6 Отговор

    До коментар #47 от "Руските свине":

    От една година, руските власти водят преговори с близките на загиналите за обезщетението ..

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Боа":

    Защо кълнеш като бабичка? Нали всички путлерасти сте мачовци, премине в действие. Или когато стане наречено си подвиваш опашката и се скриваш в някоя дупка?

    Коментиран от #55, #63

  • 54 Хрониките на Евразия

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Дааааа":

    Няма нищо неправилно , Русия даже гласува в ООН против създаването на следствена група и трибунал !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Скинар неофашист

    5 6 Отговор
    Още нищо не са видели руснаците. Тепърва им предстоят проблемите, това досега не са санкции, а козметични забрани за някои лица да посещават Запада. Предстои пълно икономическо ембарго за Русия до началото на зимата. Да се готвят за страшния СЪД и да са подготвени като обсадата на Ленинград и Москва /силните руснаци да ядат на чорба слабите и немощните руснаци подсладени с 150 грама захар на ден/.Само че сега няма да е само от германските фашисти и антиеврейските националисти, а от цялата планета Земя.

    Коментиран от #57, #59

  • 57 Скинар неофашист

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "Скинар неофашист":

    Питам се Путин случайно ли настрои цялата планета срещу руснаците, поради чутовната си глупост, или това никак не е случайно и им връща за нещо???
  • 58 Сергей Антонов

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Чета за свалянето на МН17 над украинска територия и обвинените в холандски съд. И се сещам за покушението срещу папата, а също така за Мехмед Али Агджа. Каква ли ще излезе истината накрая след години?
  • 59 Индипендънт

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Скинар неофашист":

    Попрочети малко за резултатите и ефектите от санкциите.
    www.independent.co.uk/independentminds/long-reads/russia-economy-strong-vladimir-putin-west-sanctions-a8867261.html
  • 60 Хрониките на Евразия

    5 2 Отговор
    Международната следствена група обяви , че в материалите по делото на сваленият Боинг се споменава Владислав Сурков, пълномощника на Путин в Донбас и Луганск и публикува неговите разговори с главата на ДНР , по това време главата на ДНР , Александър Бородов , веднага след катастрофата .
    Следва - защо главнокомандващия на РФ е дал разрешение системата " Бук" да се изпрати в Украйна ..?
    Много престъпления на Кремъл ще изкарат наяве !
  • 61 SSP Alliance

    0 0 Отговор
    Емери Смит - Малайзийският полет mh370
    vbox7
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Стършел

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Напиши името на тази държава,за яснота.
Новини по държави: