Last news in Fakti

19 Юни, 2019 17:40 1 607 5

Във Франция ще съдят Саркози

  • франция-
  • съд-
  • никола саркози

Срещу него има обвинения в корупция

Във Франция ще съдят Саркози - 1
Снимка: Shutterstock

Касационният съд във Франция реши, че има основания за процес срещу бившия президент Никола Саркози, съобщи France 24.

Саркози се надяваше, че ще успее да избегне процес. Срещу него има обвниения в корупция и злоупотреба с влияние.

Той вероятно ще трябва да се яви пред съда през следващите седмици. Под отговорност ще бъдат подведени още неговия адвокат Тиери Херцог и бившия съдия Гилбърт Азиберт.

Адвокатите на Саркози не са открити за коментар. Смята се, че Саркози е приел незаконни плащания за кампанията си от козметичен гигант.

Информацията за това идва от подслушан разговор между Херцог и Азиберт. Смята се, че Саркози и Херцог са комуникирали през мобилни телефони, получени през фалшиви самоличности.

Очаква се да бъде обявена дата за започване на делото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    1 1 Отговор
    Като позволявате на президента и министъра, привилегията да могат да разтурват правителството когато си поискат, трябва добре да мислите кой ще е "Солиел дел Койл" който ще си изберете.
  • 2 Николай

    5 0 Отговор
    Преди 2 години изтече новината съвсем за кратко и след това покриха всичко. За президентската си кампания Саркози е получил дарение от Муамар Кадафи на стойност между 5 и 50 млн. След като го избраха за президент същи този по времето на тъй наречената арабска пролет изпрати изтребители в Либия които да убият Кадафи.
  • 3 Реално

    8 0 Отговор
    Няма НЕкорумпирани политици на този свят-няма Европа,Америка,Африка и т.н....Дори и в Китай-кьдето ги разстрелват за корупция има такива политици.Друг е вьпроса,че в "еталона за демокрацията" САЩ корупцията са я легитимирали и узаконили -лобизьм се нарича...
  • 4 Не може да бъде!

    3 1 Отговор
    Това не е възможно! Невинен е! Та нали само по нашите ширини има корупция? Ние, барабар с руснаци, сърби, украинци, ние сме най курумпираните. Това е лъжа, та това е Франция по дяволите...
  • 5 1488

    0 2 Отговор
    Защо някой който мисли за Франция е корумпиран. А глупака Оланд таз американска подлога да не би да е по добър.Французите незнаят какво искат. Когато някой им наложи нещо се радват и след време разбират грешката си. Фрасоа Оланд много се осра чакам кога него ще го съдят за предателство.
Новини по държави: