Last news in Fakti

21 Юни, 2019 11:18 1 330 7

Макрон: Готов съм да подкрепя Меркел за председател на ЕК

  • еманюел макрон-
  • ес-
  • ангела меркел

Все още няма споразумение за следващ председател в ЕС

Макрон: Готов съм да подкрепя Меркел за председател на ЕК - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е готов да подкрепи кандидатура на Ангела Меркел за председател на Европейската комисия, съобщи France 24.

Европейските лидери все още не могат да постигнат съгласие за фигурата, която да заеме най-висшия пост в ЕС. Никоя от водещите партии не успя да спечели твърдо мнозинство в Европейския парламент, което затруднява и избора на председател.

„Нямам нищо против кандидата на Германия. Бих подкрепил кандидатурата на Ангела Меркел, ако тя кандидатства за длъжността“, заяви Макрон.

В момента Германия твърдо подкрепя кандидатурата на ЕНП в лицето на Манфред Вебер. Той обаче не е добре приет от либералните групи в парламента.

За френското противопоставяне на кандидатурата се говореше в навечерието на срещата на върха на Европейския съюз през тази седмица. След неуспешен дебат, изборът за нов председател на ЕС беше отложен до 30-ти юни.

Вече беше обявено, че ще бъде свикана извънредна среща на върха на ЕС, на която ще бъдат обсъдени всички водещи постове в групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕО

    3 7 Отговор
    Ще смачкаме Русия като лай.о под немски танк
  • 2 Баба Вуна

    6 2 Отговор
    Този верно е геронтофил!
  • 3 НЕО

    0 9 Отговор
    В училище нещата започнаха да се променят бързо. Явно хората са разбирали, че съм различен преди самия аз да го разбирам и затова бях детето, на което всички се подиграват. В шести клас вече бях мислил за самоубийство, заради подигравките, които трябваше да търпя постоянно. Но онова, което тепърва ме очакваше, щеше да ме срине тотално.

    В началото на седми клас разбрах, че съм с различна сексуална ориентация. Дотогава някак си одържах фронта, но в един такъв момент просто всичко се срива. За какво да живея, след като никога няма да бъда обичан? Нищо нямаше смисъл. Чувствата, които изпитвах към момчета и знаех, че са най-прекрасното нещо на света, нямаше да се реализират при мен.

    Коментиран от #4

  • 4 ПАЛЕО

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    Бе ризките с дълги ръкави , дето ги връзват на гърба, свършиха ли се? Родени сте един за друг...
  • 5 лео

    0 0 Отговор
    Повечето човешки матриял никой не го обича, свикват и тролят в нета. И така се живее.
  • 6 ****

    0 0 Отговор
    Те краставите магарета така се подкрепят.Аз на тебе,ти на мене.
  • 7 1234

    2 0 Отговор
    Източна европа не я иска. Тя оплеска германия, сега иска и цяла европа да оплеска отново!
Новини по държави: