Last news in Fakti

23 Юни, 2019 14:34 2 524 9

Авиокомпании прекратяват полети над част от Иран

  • иран-
  • авиокомпании-
  • въздушно пространство-
  • полети-
  • сигурност-
  • дрон

Saudi Arabian Airlines няма да лети над Ормузкия пролив и Оманския залив

Авиокомпании прекратяват полети над част от Иран - 1

Саудитската авиокомпания Saudi Arabian Airlines с цел безопасност на полетите прекратява преминаването на самолети във въздушното пространство над Ормузкия пролив и Оманския залив, съобщи телевизионният канал Al-Arabiya.

Предприетите мерки няма да доведат до отменя на полети. Маршрутите, през които преминават самолетите, ще бъдат коригирани.

На 20 юни Федералното управление по гражданска авиация на САЩ разпореди своите препоръки по осигуряване безопасността на полетите в региона след постъпване на информация, че над Иран е свален американски разузнавателен дрон Global Hawk. От там съобщиха, че по време на инцидента „най-близкият самолет от гражданската авиация се е намирал на 45 морски мили” и изрази тревога с ескалиращото напрежение в региона.

По-рано американската авиокомпания United Airlines перустанови полетите си между Ню Йорк и Мумбай през въздушното пространство на Иран. Примерът ѝ последваха още няколко големи европейски и азиатски авиокомпании, включително италианската Alitalia и британската British Airways.

Авиокомпании прекратяват полети над част от Иран
Снимка: ЕРА/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 4 Отговор
    Вчера пак бяха прекратени. Да видим утре дали някой пак ще ги прекрати.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Не , вчера бяха по-малко компании , днес са повече , а утре ще са ВСИЧКИ !!! Май скъпичък ще им излезе тоя дрон на аятоласите , някакви си 3-4 милиарда за следващите 5-6 месеца , ахахах !!!
  • 3 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Приходите на нашето РВД , дето управлява територия почти невидима на картата са има няма 300 милиона за миналата година !!!! Представи си колко са на иранското !!!! А сега си представи как за един ден са ИЗТРИТИ от картата !!! А разходите си вървят , щото персонал и техника искат пари !!!! Тоест загубата става по две и по три !!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А представи си загубите на авиокомпаниите. И как на мястото на тия авиолинии ще се появят други. Представи си и какви бяха очакванията за санкциите. Пък то се налагат и военни операции със съмнителен резултат. Не ви ли омръзна да грачите на чужд гроб?

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Не толкова умно комунде, даже хич

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ко му обясняваш на червеният кърлеж, то няма акъл 2 рубли да раздели на 3, па такива сложни работи му пишеш сега ще го заболи главата от напъване
  • 6 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Загубите на авиокомпаниите са 300-400 долара на курс повече за гориво !!! Което ще избият само от застраховките за прелитане над рисков район !!! Да не говорим , че околните страни ще им предложат отстъпки за да минат над тях , а не над другите !!! А други компании пък ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ИМА !!!!! То така се появяват за един ден нови компании за кефа на аятоласите , хахахаххах !!! Те за това излезнаха още вчера да се молят да не ги заобикалят , ама нанай !!!!!
  • 7 Саудитците

    3 1 Отговор
    са измекяри на еврейте и това е известно отдавна.
  • 8 Citizen

    3 2 Отговор
    Как няма да ги прекрятят като американските им ''съюзници'' са си закотвили гемиите там и като глутница озверели помияри само си търсят повод да нападнат поредната независима държава, отказала да клекне пред тях - Иран !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.