Last news in Fakti

27 Юни, 2019 16:09 2 014 18

Макрон ще сдобрява САЩ и Иран

  • еманюел макрон-
  • сащ-
  • иран-
  • доналд тръмп

Френският президент ще се опита да убеди Тръмп да замрази някои санкции срещу Техеран

Макрон ще сдобрява САЩ и Иран - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон каза, че ще се опита да убеди президента на САЩ Доналд Тръмп да преустанови действието на някои от санкциите срещу Иран, за да даде възможност за деескалиране на кризата в региона чрез преговори, предаде Ройтерс.

"Искам да убедя Тръмп, че е в негов интерес наново да започне преговорен процес и да оттегли някои санкции, за да даде шанс на преговорите", заяви Макрон на журналисти във влака от Токио за Киото.
Идеята е да се започне дискусия и да се определят параметри за преговори от ядрените дейности на Иран до по-общата му роля в региона, каза Макрон.

"Нека отделим няколко месеца", призова той.

Ще направим максимума никой да не направи нещо непоправимо. От основно значение е всички играчи да намалят напрежението, заяви Макрон.

Френският президент каза, че ще се срещне утре с американския си колега в рамките на срещата на върха на Г-20 в Осака.

Вчера Тръмп спомена възможността от война с Иран, която по думите му "няма да продължи много дълго".

Макрон ще сдобрява САЩ и Иран

"Няма краткотрайна война. Започне ли война, се знае кога започва, но не и кога ще завърши", заяви Макрон. Той отбеляза, че трябва да се запази натискът върху Иран да продължи да спазва ядреното споразумение от 2015 г.

"Разговарях с президента Рохани и му казах, че всякакво оттегляне от ядреното споразумение ще е грешка и всякакъв сигнал в този смисъл ще е грешка. Рискът е Иран да напусне споразумението и международната общност повече да не може да следи дейностите по обогатяване" на уран, каза френският президент.

Макрон заяви, че според информацията, с която разполагат френските власти, сваленият на 20 юни от Иран американски дрон се е намирал в международното въздушно пространство, а не в иранското, както твърди Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 E chochone

    13 0 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ :)
  • 2 El traficante™

    15 0 Отговор
    СЛАВА НА ИРАН! ;)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El chochone™

    12 0 Отговор
    САЩ удариха дъното! :(
  • 5 EL ciganior

    1 3 Отговор
    Слава на руските жени дошли да раждат в България
  • 6 гост

    3 4 Отговор
    Макрон по-добре да сдобрява Тръмп с Китай !!! Щото там е заложен половин свят , а Иран е последната дупка на кавала , какво ще става с него интересува само аятоласите !! Πpoвaл нa пpeгoвopитe мeждy CAЩ и Kитaй щe "пoтoпи" пeтpoлa дo $30 зa бapeл !!!Πocлeднитe cигнaли зa oтнoшeниятa мeждy CAЩ и Kитaй гoвopят зa пpoгpec в paзгoвopитe мeждy двeтe нaй-гoлeми иĸoнoмиĸи в cвeтa. Πaзapитe c нeтъpпeниe oчaĸвaт cpeщaтa мeждy пpeзидeнтитe нa двeтe cтpaни в paмĸитe нa cpeщaтa нa въpxa нa Г-20 тaзи ceдмицa.

    И вce пaĸ възмoжнocттa зa пpoвaл нa пpeгoвopитe мeждy тяx нe e изĸлючeн. A тoй би нaнecъл cepиoзeн yдap въpxy възcтaнoвявaщия ce пeтpoлeн пaзap.

    Oт Ваnk оf Аmеrіса Меrrіll Lуnсh изчиcлявaт, чe пpи липca нa ĸoнceнcyc и дoпълнитeлнo ecĸaлиpaнe нa ĸoнфлиĸтa мeждy Щaтитe и Kитaй цeнaтa нa чepнoтo злaтo мoжe дa пaднe дo 30 дoлapa зa бapeл.

    Cпopeд eĸcпepтитe oт cпeциaлизиpaния caйт ОіlРrісе ocнoвнa пpичинa зa тoвa щe бъдe "oтвopeнaтa вpaтa" зa нaлaгaнeтo нa нoви caнĸции въpxy ĸитaйcĸия внoc нa cтoйнocт oт 300 милиapдa дoлapa. Инaчe ĸaзaнo c нoвитe тapифи Baшингтoн щe зaceгнe цeлия ĸитaйcĸи импopт в cтpaнaтa.

    Коментиран от #9, #17

  • 7 гост

    0 4 Отговор
    При цена от 30 долара и намалено търсене водичка ще глътнат не Иран , той вече си е удавен , а даже такива като Раша и Саудитска Арабия , за другите да не говорим !!!

    Коментиран от #15

  • 8 Батиста

    6 1 Отговор
    Тоя щеше да оправя отношенията и на Русия и Украйна ! Макарона за голямата работа се има , само дето никой не го взема на сериозно.
  • 9 Батиста

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Мисля че ще стане точно обратното - или ще се запази сегашното състояние или ще има леко повишение .

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бат Рамбо е гей

    6 0 Отговор
    Макарона първо да оправи собствената си държава, че там бунтовете продължават половин година ! Ако беше нормална държава , отдавна трябваше да си подаде оставката !

    Коментиран от #16

  • 12 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Батиста":

    Продължавай да "мислиш" !!!! Те тия хора , дето управляват 3-4 трилиона и държат половината икономика на света си приказват , щото си нямат друга работа !!! Къде ще се мерят с твоите "знания и капацитет " , хахахах !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Bahti

    0 0 Отговор
    Майката на модераторпета ме Гепи! Ма аз Бегам Бате! Хаххаха
  • 15 СССРБарета

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Всички соросоидни подлоги получавате орагъм като си помислите за фалит на Русия! Само че, 800милиарда долара златно валутни резерви не се губят току така!!! Русия не е нито Иран нито Саудитска Арабия! Най интересното е че Руските богатства продълйават да се увеличават така както на краварника му се увеличава дългът! След 4г. Русия ще притежава близо 1 трилион долара златно валутен резерв! И може да плати на Италия дългът от 1 трилион щото нали сравнявате двете икономити ХАХАХАХАХ! Вижда се коя е по добрата!
  • 16 Я па тоя

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "бат Рамбо е гей":

    Най добре да оправят Русията От там идват интригите
  • 17 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Нека поевтинее петрола, май само ти искаш да върви цената му нагоре.
  • 18 Факт!

    3 0 Отговор
    Забелязвате ли как вече никой не бръсне за слива шибаната немска кочина.
Новини по държави: