Last news in Fakti

4 Юли, 2019 11:51 14 578 101

Ердоган към САЩ: Това е чист грабеж

  • турция-
  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • с-400-
  • ф-35-
  • f-35

Турският президент e недоволен от евентуален отказ на Вашингтон да достави в страната му изтребителите F-35

Ердоган към САЩ: Това е чист грабеж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган окачестви като "грабеж" евентуален отказ на САЩ да доставят на Анкара изтребителите от пето поколение F-35. Новината предаде ТАСС, като се позовава на информация на турската телевизия НТВ.

Ако имате клиент, който редовно плаща, как може да не му дадете това, което иска? Това се нарича грабеж. Досега сме платили 1,4 милиарда долара. Наши военни и летци преминаха обучение. Предадоха ни четири самолета, а оставиха останалите, каза Ердоган.

Отношенията между Анкара и Вашингтон се обтегнаха в последно време заради купуването от Турция на руските зенитно-ракетни системи С-400.

Вашингтон многократно предупреди Анкара, че ако южната ни съседка получи тези системи, Съединените щати може да не ѝ продадат изтребителите F-35.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    35 44 Отговор
    Тоя полуде!
  • 2 Хасан

    67 39 Отговор
    Едно време в БГ кока кола,дънки,хамбургери бяха забранени , в Ирак алкохола е забранен ..защо в пазарните икономики забраняват Хуайвей,С 400?...това са просто стока

    Коментиран от #8, #77

  • 3 Реалист

    49 37 Отговор
    Поредна серия от сапунката! Айде асан, онан, орхан и мангасарян да ни обяснят как НЕ МОЖЕло да не им ги дадат. Абе да си претегли ердомуз интереса и да си решават. Неговата каруца е вече по нанадолнището - в чужбина никой не му вярва, в туркя образованите от градовете го отсвириха, задава се нова опозиционна партия от бивши негови министри, арпаджика ПОСКЪПНА ПАК, 2-ри Босфор още не е прокопан, новото летище го наричат ТАШ КАПИЯ... "Успех" след успех... А на личния фронт зетя го изловиха да кръшка с друга гювендия, а той води хесапа и прибира парсата, хахахаха... Май ердомуз се е запътил по стъпките на кадафито и садам.

    Коментиран от #7, #97

  • 4 Ооо

    44 18 Отговор
    Турците ще тренира със с400 по ф35. Затова не искат да им продадат самолетите :)

    Коментиран от #96

  • 5 Рамбо

    15 2 Отговор
    А ,дали им 4бр. Ф35 !?

    Коментиран от #11

  • 6 Барчо

    54 22 Отговор
    Тези четири вече доставени самолети доказват, че С 400 не са проблема в сделката. Тези 4 самолета бяха доставени след като вече беше сключена сделката за С 400. Ако въпросната система беше проблем, нямаше да се доставят и тези 4 самолета. Това се казва по принцип държавен икономически тероризъм. Печелившия ход на турците е да теглят майната на усата и да си купят руски самолети и да ги базират в Инджерлихт, като предварително натирят америте.

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    21 12 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Това което го изброи какво общо с националния интерес на Турция ???..като баснята с гроздето и лисицата ..

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    15 24 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Айде поредния защитник на тезиси от позитано - четииииии бе... Самолетите са още на територията на Щатите и служат за обучение. А иначе са "предадени" на пуйките, хахахаха....
  • 10 Виж кой говори

    29 24 Отговор
    Говорейки за грабеж ... Не направи ли Турция това в Кипър? Не направи ли Турция това в Сирия? От фабрики, хотели, жилища, цяло селскостопанско производство, до мебели, хладилници, печки, телевизори и до козички и кокошки, откраднаха турците.. нищо не остана!
  • 11 гост

    17 18 Отговор

    До коментар #5 от "Рамбо":

    Ха ...имат едни 4 бр..ама още са паркирани в USA-та..а и обучението на пилоти и наземен персонал е прекратено от доста време вече.Всеки случай доста интересни събития предстоят...особенно като дойдат първите ракети..имам доста чипс и студена бира, та бат'Дончо вече може да почва шоуто. Казват,турската централна банка открила нов завод за тапети.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Реалист

    13 20 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Ами националния ви интерес не е ли основно ТОЯ КОЙТО ВИ УПРАВЛЯВА СЕМЕЙНО, повтарям СЕМЕЙНО, да не ви хързулва безсмислени системи заради комисионната която прибира??? Ц-400 няма защита срещу дронове и управляеми арт - снаряди. А за целта ще ви требе панцирче или друга подобна. А панцирчето и него евреите го гръмнаха като диня в сирия. А ти си като оня дето пропаднал в азиатския кенеф на двора до шията, хората му се смеят и го сочат с пръст, а той си мисли че му завиждат, хахахаха... Ти луд ли си че си мислиш че някой ви завижда на глупоста? Нещо което да осмислиш - начело на ЕС застава човек който първи издигна идеята за ОБЕДИНЕНА ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ... Анадън му? Ще минат няколко години и НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА да купуваме самостоятелно тея системи. За какво и е на Австрия или Словакия или Словения собствени военно-въздушни сили - да тя ще има на документи такива, но ще оперират ОБЩИ ЕВРОПЕЙСКИ СИЛИ. Искам Еурофайтери в България СЛЕД КАТО СМЕ ПЛАТИЛИ ЧАСТ ОТ ТЯХ... Защото ние сме ПОГРАНИЧНА ДЪРЖАВА за ЕС и те ще бъдат дислоцирани тук. Същото ще бъде и за армейските и флотски части. Когато най-богатото в света обединение от държави харчи общи фондове, КАЖИ МИ ЗА КАКВО ДА ТИ ЗАВИЖДАМ???

    Коментиран от #16, #38, #42, #47, #78

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Публикувано във факти.бг: аха... Много си бърз бе асан, като турски читак в кюрдска царевица...Хахахахахах....като турски читак в кюрдска царевица..какво сравнение....ти ма разби направо ...още не моем са осъзна от смех ...имаш предвид царевичака край Дахук...хахахаха...ма там още ли не са обрали царевицата или са им удължили командировката ...че то и бостаните са вече за бране...😂😂😂😂😂😂.Преди известно време тоя, същия екземпляр ме убеждаваше че турските командоси били най-добрите...вервам му ,щото са тренирали бързо бягане на полигона край Дахук...мухахаха!!!!

    Коментиран от #23, #40

  • 18 onq s konq

    11 15 Отговор
    Грешката на Ердоган е че НЕ МИСЛИ ПРОСТРАННО И НЕ ПРОЯВЯВА ГЪВКАВОСТ.А ЗАЩО след като му се отказва ф-35 не вземе СУПЕРСАМОЛЕТЪТ Ф-16БЛОК 70 като нашите?Същото въоръжение,същият радар,само дето бил малко "по-видим" от Ф-35...А нали тук русофилското стадо се скъса да обяснява,че за Руската техника няма нищо "невидимо"?!

    Коментиран от #34, #46, #83

  • 19 Реалист

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    А ето го и хомосексуалиста от позитанооооо, появи сеееее - понеже там са много и не знае човек кой пише тук, хахахаха... Може и да е вагинин... Но защо се маскира с моя ник не знам, те и без тов всички знаят че е с лява резба и няма нужда да се крие, хахаха...
  • 20 Hяма дъно

    10 7 Отговор
    Ердоган ще страда по същия начин, както и ислямските му приятели в Пакистан са страдали от платени самолети, които никога не са били получавани, и ислямските му приятели в Иран, които никога не са получавали резервни части за самолетите, които са успели да вземат.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ха ха

    15 7 Отговор
    Какво го мислите Ердоган той получи f 35 ние без санкции ще платим за f16 милярди които са старо поколение уж Турция санкцонорат България го отнася.
  • 23 Реалист

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Виж сега - в бостаните не става, спъват се в дините и пъпешите, хахахаха..... А в царевицата като отпрашат между редовете, все едно са в коридорите на лекоатлетическа писта. Само дето кочаните ги чукат по кратуните, ама те и без това са празни щом за крадец като ердомуз гласуват, та проблем няма...

    Коментиран от #26

  • 24 Вакъф

    16 12 Отговор
    Защо са ви тези самолети бе хора, ще си направите ментета с тях да плашите гаргите, ще са с екстри, с автоматични ибрици ,ще ги омажите с осраните гащи на кадъните, за противорадарна защита, и др. А вярно турчолята правят собствен изтребител ,от 8-мо поколение, напълно безшумен ,изстрелващ се вертикално със стотина ластици от кадънски шалвари, супер ще е....

    Коментиран от #39

  • 25 Реалист

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "КАСАПИНА":

    абе и той е същата стока с тея врътки дето прави. На щатите им трябва президент като Рейгън а не 3 пъти фалирал пишман бизнесмен. Този път явно на патока му спуснаха тезиси от ВПК на Щатите докъде може да отиде.
  • 26 гост

    9 13 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Ххахахаха...гледал съм на живо смяната на караула пред мавзолея на Ататюрк...направо се напиках от смях ---няма армия в света с такава странна походка-ляв крак-лява ръка, десен крак -дясна ръка...колкото пъти съм опитвал тоя номер -не става и не става...и сега влизам редовно в тубата и като ги гледам ,си оправям настроението за дни напред...даже шоуто при смяната на караула на Пакистано-Индийската граница не може да се мери с тия дебили.

    Коментиран от #31, #41

  • 27 Ердоган клекна

    8 14 Отговор
    Самолетите ще бъдат доставени. Проблемът е решен. S-400 ще бъдат складирани и няма да се използват никога. Турските вестници вече подготвят обществеността за това. Те ще намерят нещо като извинение и няма да има проблем, защото турците вярват на всичко, което им казват, тъй като нямат собствена преценка. Естествено мечтите на независима Турция и бля бля КРАЙ но те също ще намерят извинение за това.
  • 28 турк

    12 11 Отговор
    мишки гледайте си боклукистана,не ги мислете играчите,новината е чиста лъжа сорос.бг искат само да настроят хората един към друг ТОВА Е
  • 29 Бай Ердо пак е разлаял

    6 3 Отговор
    Кьопеците :)))))
  • 30 Знам знам🙄

    8 8 Отговор
    Ми тва е баце. Като раздаваш "османски шамари" получаваш каубойски глоби. Следващия момент е на хурката на мустанга агалар. Коментирайте те де ербапите. Хасан, Насам, Осман и Октан.
  • 31 Аз пък умирам от смях

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Като гледам галфоните пред президентството с калпаците. Хахаха
  • 32 вулкан1

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Еl comandante":

    не толкова грубо
  • 33 Читател

    6 9 Отговор
    Айде купувайте се руските и китайски боклуци, кво сте се размрънкали!?
  • 34 щото е

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    малко по умен от кон и знае че смяна на ф35 за ф16 е кон за кокошка. Де късмет и нашите катъри да го проумеят.
  • 35 Давид

    1 1 Отговор
    Стига с глупостите . Самолети достигащи 9 G . Да поговорим за апарати управлявани с мисълта . Колко такива имате ? И колко такива може да управлявате ? Не можете да ги контролирате . Вие дори не можете да отлепите целта на повече от 20 см . Аматйори . Смях в залата . А на подзъзнателно ниво сте - плачевни . Сън в съня не може да контролирате . Инкарнирате глупости . Това не е наука а простотия .
  • 36 Quasipresto

    9 3 Отговор
    Турция - 1,4милиарда за f35; България пак толкова, ама за f16..... по приятелски.... мдаамммм...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Същото е с С 400 ..С500ще го разработят заедно а С 600 ще се казва Йълдъръм и ще изцяло турски
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хасан

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    А с българския елитен командос двама келеши циганчета на 18 си тренираха ..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Edirne

    3 11 Отговор
    Диктаторчето реве, та се къса.
  • 44 Кожухаров

    11 4 Отговор
    От цялата работа е ясно само че краварите няма какво да доставят ! На всички доставят по 3-4 самолета ! Сега си търсят оправдание за това че не могат да ги произведат останалите ! Кога ще успеят да произведат за Турция 100 самолета ? 2040 година ? Че за какво са им тогава самолети на по 50 години ?!! Произведоха с триста зора едни 300 броя и то с триста дефекта и сега се чудят на кого по напред да ги дадат !
  • 45 Въло от Каспичан

    3 0 Отговор
    Егати таш.ка:):)
  • 46 Цанко

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ми защото са си платили за ф35 не за ф 16 ! Ти ако си платиш за Ауди А8 от 2018 година , а ти пробутват А6 от 1998 г ама фейслифт - ще се съгласиш ли ?!!
  • 47 Коста

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Приказваш пълни простотии ! Каква е разликата между управляеми и неуправляеми /дронове/ самолети ?!! С400 как прави разлика между едните и другите ? Иранците с С300 свалиха краварския дрон ! За С400 пък да не говорим !

    Коментиран от #62

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Интересно

    9 4 Отговор
    Лоша новина за соросоидите: Долара падна до 5,60 за лири от около 6,15. И продължава да се обезценява. Май Ердоган не е слаб политик...

    Коментиран от #54

  • 50 Въло от Каспичан

    3 10 Отговор
    Искаме ние, смелите български натовски воини, нашите стратегически партньори и братска Американска армия, защитникът на България от агресора Русия, да им потопи още една подводница, а персоналът да отиде за храна на акулите. Все пак, мир на акулите на умрелите невинни войничета.

    Коментиран от #52

  • 51 Матей

    7 3 Отговор
    Има много за какво да им завиждаме на турците,особено за суверенитета и националното самочувствие да се опънат на янките,щом не им е изгодно.Имат си и наборна армия,нещо което е крайно наложително да се върне в България,нещо повече,предлагам за пресичане корупцията в родното МВР,ТОТАЛНА ПОДМЯНА НА РЪКОВОДНИЯ КАДЪР,а редовите служители да са срочнослужещи наборни,а не наемници.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Инфо

    6 6 Отговор
    Пълната солидарност на ЕС в Кипър, срещу Турция, беше повторена от Марос Сефчович, заместник-председател на Европейската комисия по енергетика. Той отново изрази увереността си към гражданите на Кипър, че "ще направим каквото трябва да направим" по отношение на мерките, които трябва да бъдат предприети във връзка с незаконната дейност на Турция в ИИЗ на Република Кипър.

    Коментиран от #55

  • 54 бастунчов

    5 8 Отговор

    До коментар #49 от "Интересно":

    бастунчоов, долара пада защото виж коя дата е днес, не защото ердихан е силен политик... понеже вече се чудиш ко е днес, ще ти обясня - америка празнува, и бизнеса не работи, подробности разбиишли, иначе готвенето на турчето вече започна.

    Коментиран от #67

  • 55 Хасан

    8 7 Отговор

    До коментар #53 от "Инфо":

    ЕС трябва да се съобразява с международното право и да правата на гарант на Турция над Кипър ...колониализма свърши ...морето е на кипърски гърци и турци

    Коментиран от #61, #66

  • 56 Българина

    7 1 Отговор
    А нашето самолети на тройна цена какво е? Съюзнически жест, като златнуте концесии, двата теца и безплатните бази?
  • 57 Реалист

    5 7 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Преди да ми разправяш приказки от 1001 нощи, вземи прочети какво казват РУСКИТЕ ЕКСПЕРТИ че ще произвеждате, цитирам по памет "...няколко болчета". Обратния инженеринг обаче не ФЪРФИ ако нямаш софтуера, хахаха... Къв ортак си бе, ти за тях вече си шафрантия дето се подлага и на двамата. Важното е обаче ердомуз да направи комисионата. Аз лично искам да купите ц-400, ц-500 и ц-1500... И 2-ри Босфор искам да прокопаете... Колкото по-вече харчите пари на заем, още по-вече ще има да връщате. Питай Гърците! А хубавото е че ЩЕ ИМА ЕДИННА ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ!!! А вас май не ви искат, хахаха... И от НАТО се канят да ви отсвирят... И КО ПРАИМ СЕГА???

    Коментиран от #70

  • 58 Просто така

    3 2 Отговор
    Тръмп е изнудвач май
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Реалист

    6 6 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Хахахахааха...Май не ти държат нервичките пуйка, хахахаха... Не, немеца няма да ме защитава - немеца ще изработи и плати оръжието, а българина ще стреля. Заплатата в армията ше е ЕВРОПЕЙСКА и тея дето са сега по кафенетата ще се натискат да ги приемат. А те са свестни деца, само нямат цел в живота. Е тогава ще имат цел - на асан ... сещай се. Защото ние сме гранична държава за ЕС. Абе тебе що така Екрем Имамоглу не ти харесва? Той е бъдещето и с него можем да се разберем. Хуууубаво внимавай какво пишеш тука, утре да не се обърне палачинката и да обясняваш на МИТ че не си враг. Че пак много "обиждане" ще те чака, хахахаха... Завист - ти добре ме развесели... ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е 100 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ ТОЯ АНАДОЛ БЕ. Само в големите ви градове става за живот и долу покрай Смирна. Всичко друго е полупустиня, камънак и селяния... Много са ти изтъняли нервичките - или от възраста или от курса на лирата ще да е, хахахаха....

    Коментиран от #65, #69, #73

  • 61 Херкулес

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Днес, реките Алфей и Пеней не са достатъчни, eдна атомна бомба и Авгиевите обори, турция, ще бъдат почистени веднъж и завинаги...
  • 62 Реалист

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Коста":

    Простотиите ги говориш ти! потърси статия от вчера или оняден в 24часа с обяснения на експерти, ако не знаеш друг език. Единия дрон е с размерите на малък реактивен самолет а другия(дрона убиец) с размерите на лешояд. Има филмче в тубата ама явно си технически неграмотен и се налага да ти обяснявам елементарни неща. При това евреите им гръмнаха СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ЗАЩИТНА СИСТЕМА, която трябва да защитава ц-400. Сега ясно ли ти е? Айде напъни се малко, нищо че ти е трудно.

    Коментиран от #79

  • 63 БирникЪ

    11 4 Отговор
    Порових в нета и - о, изненада! Турция купува 15 броя F-35 за $1.4 млрд - а ние 8 кошника F-16 за $1.8 млрд!
    Е, кой сега е проЗД - комшиите или ние?

    Коментиран от #64, #72

  • 64 Просто така

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "БирникЪ":

    Май сме прецакани малко
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ей Хасане

    5 4 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Слушай внимателно. Убиец, изнасилвач, мъчител, разбойник, завоевател, няма никакви права, освен последното си желание, преди да бъде екзекутиран.

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Долу радикалния ислям

    2 3 Отговор
    На тези върти задници даже и хвърчила не трябва да им продават, може само метли, които да яхнат, ама май и те ще са им много.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Казуар

    6 4 Отговор
    Когато американците са сключвали договор с Турция за ф 35 не са знаели, че Ердоган ще се хване да играе хоро с Путин. През 1952 година по искане на Турция е спешно приета в НАТО, защото Сталин е заявил претенции към Босфора. Сега Ердоган прави ориенталски номера.
  • 75 Хасан

    3 2 Отговор
    Ние пуйките ще свирим на дзурлъ докато нашите събратя от анадола ни обръщат хастара и на нас и на нашите кадъни.
  • 76 Kovak

    1 0 Отговор
    Демокрация баце!!! Ама на това му се вика деспотизъм. Защо другаря Путин не откаже поръчка, заради самолетите на Вашингтон?
  • 77 един от всички

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Нито дънките.нито кока колата,нито хамбургерите са били някога забранени в Бг. Аз лично съм носил дънки към 1980 г. и съм пил кока кола даже в детски лагер години преди това...!

    Коментиран от #86

  • 78 Pilot

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Кучетата като теб лаят а кервана си продължава,много ще има да джафкате от страни
  • 79 Коста

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Реалист":

    Бе ти за детски играчки ли говориш ? Каква ще е огневата мощ на тоя ястреб ? За колко полет ще му стигнат батериите и колко може да носи ? Бе направо простотии ръсиш! С400 на какво разстояние ще са от границата ? Тия малки дрончета с какво летят - с батерии или на гориво ? И в двата варианта няма да достигнат целта.

    Коментиран от #81

  • 80 Кожухаров

    4 4 Отговор

    До коментар #72 от "Реалист":

    Пак да повторя - краварите в момента нямат реалната възможност да произведат бройката самолети които трябваше да доставят на останалите в проекта ! Всичко останало е кьорфишек. Затънали са в проблеми покрай тоя самолет. Пишман станаха дето се хванаха с тая задача. Провалът чука на вратата. Срокът не могат го спази. Дават само по 3-4 самолета при задължение например към Турция за 100 броя ! Кога смятат да ги произведат ?

    Коментиран от #82

  • 81 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Коста":

    Абе айде стига съм те отварял - има нет, намери си филма в тубата, прочети си в Джейн Дифенс параметрите... Айде че времето е пари! А смешния си ти че задаваш такива елементарни въпроси...
  • 82 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Кожухаров":

    На теб пък кой ти каза че не могат да ги произведат - решетников ли? И какви са тия "проблеми" когато самолета си лети и е в бойно дежурство. А това че оборудват първо своите части е нормално. Нали не очакваш да въоръжат пурво пуйките и после себе си? За туркя явно че бавят заради политически причини. Освен това страните участвали в проекта са дали ЧАСТ ОТ РАЗХОДИТЕ. Янките винаги могат да им върнат депозита и "пито - платено". Не знаеш как са сключени договорите помежду им че да ми обясняваш за "чукащи на вратата провали"... Виж вицове за ЧУКЧИ можеш да понапишеш, ще са популярни тука.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Sokolka

    3 2 Отговор
    Оня с коня да върви да си пасе коня.Абе човек ти в час ли си .Защо и е на Турция ф16 нали тя самата произвежда ф16.Поточна линия от години всичките и над 200ф16 са турска сглобка с най-много часове в нато.
  • 85 Gogo

    3 0 Отговор
    Това е само блъфт.Всички се хващате.Още вчера в Токио Тръмп след толкова реване и санкции за Туркия каза пред цял свят че Обама е виновен за ракетите и даде на ходжата карт Бланш да ликува.Днес вече пак взеха да се плюят кой е прав или крив.Мисля че на Туркията ще им дойде дюшеш ако Хамерите не им дадат еф35 защото сигурно имат и план Б.Обаче Хамерите зорлен ще им ги пробутат.Печели се време защото линията за Ф35 все още боксува
  • 86 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "един от всички":

    Ти си бил дете на номенклатурчик ..ние бяхме пролетариата
  • 87 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    ердоган не знае кви грабежи тепърва го чакат особено ако малоумника тръмп не спечели изборите.никои друг американски президент няма да го трае и месец с тая риторика и политика!

    Коментиран от #88

  • 88 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #87 от "стоян георгиев":

    При изборите за сенат ,Ердоган направи услуга на Тръмп с пастор Брансон ...Тръмп мобилизира и с гласовете на протестантите спечелиха мнозинство ,сега Тръмп отвръща на услугата ,като подкрепя турската теза

    Коментиран от #95

  • 89 Тъп турчин

    3 2 Отговор
    Бъди сигурен Хасане санкций за Турция ще има от Европейския съюз и от сащ самолети ще има обаче хвърчила

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 fasf

    1 0 Отговор
    Тръмп по снимката си личи, че иска да е*е Ердоган.
  • 94 тъпи фесове

    3 0 Отговор
    Сега са на тема ракети, но скоро нищо не се е чувало за Турция в ЕС.Ердоган много обещаваше безвизови пътувания на анадолските манафи,но не му се отвори парашута.Сега санкциите са въпрос на време,а малко след това изгладнелите фесове ще го свалят от власт.
  • 95 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Хасан":

    тръмп е пълен ненормалник,подобен на ердоган,само дето султана все пак е политик от кариерата с много опит,а тръмп е едно глезено бяло мекере с огромен късмет и его,но с много малки топки.прави се на много ербап,но само докато не се наложи да свърши нещо конкретно.доиде ли този момент му проличава колко е жалък!
  • 96 треньор с ф 35

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ооо":

    Майтап на гол гъз не бива, че когато двама спорят,третия често минава отзад и с надървен такъв причинява щетите...
  • 97 Bg tsigani

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ti si realnia tsiganin i na-golemite robi v istoriata ...bokluk,kompleksar takiv!!!!!
  • 98 Иван

    1 0 Отговор
    Доставени самолети няма ..има предадени за тренировки, които бяха прекратени още май месец. Сега в бизнес практиката се прави така: четат се малките букви и клаузите с ремарк и събджект ту и се прави рекап. Кой квото поръчал и получил се сторнира останалото или се връща или им клауза, че при такива и такива условия парите си остават. Както е например при задатъка дори и в бълагарското право, ако си неизрядна страна, не ти се връща. Така, че толкова по тези въпроси.

    Коментиран от #99

  • 99 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Иван":

    В смисъл опростяването на обяснението за контракт от такъв мащаб до махленска сделка тип капалъ чарши говори само за не висок интелект и може да възпалява някои слепи тъпи кратуни, но на нормалните хора такова говорене им се вижда смешно. А в белите държави интелигентните хора на такива тъпотии не се смеят, а просто не обръщат внимание и когато някой стане много нахален му се казва любезно, но твърдо, да си чете какво е писал и подписвал.
  • 100 Сибирски анадолец

    0 0 Отговор
    За какви самолети става дума... Пак ли патрЕоти с дамаджани...
    Пак ли селски дамаджани с миризма на Кремъл
    Плаж, деца, море, пички и шепа неудачници да объркат кефа, на нас умните, хубавите и успелите.
  • 101 Българин

    0 0 Отговор
    Тоя башибозук е много хитър.Вкарва в българия обучени циганета говорещи турски.Иска постепенно дани превземе с тая паплач.
Новини по държави: