Last news in Fakti

6 Юли, 2019 15:09 23 150 26

Ердоган и Путин спешно по телефона - Юли 2019

  • русия-
  • турция-
  • сирия-
  • либия-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин

Двамата президенти обсъдиха ситуацията в Сирия и Либия

Ердоган и Путин спешно по телефона - Юли 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия и Либия, предаде ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че разговорът е проведен по инициатива на Ердоган.

Турският президент е изразил съболезнования по повод трагичната гибел на руски моряци в Баренцово море.

Путин и Ердоган са споделили безпокойството си от изостряне на ситуацията в Либия и са подчертали нуждата от прекратяване на огъня и подновяване на процеса на преговори.

Двамата са се съгласили също, че трябва да се активизират дипломатическите усилия за Сирия, включително в рамките на консултациите във формата от Астана, който включва Русия, Иран и Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАК Е

    39 53 Отговор
    СКИМТЯЛ ПО ТЕЛЕФОНА ОБРЯЗАНИЯТ ХИТЛЕР !
  • 2 Обективен

    15 18 Отговор
    Формата от Астана за спиране или за продължаване на огъня се бори?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Borislav Popov

    16 46 Отговор
    Тез двамцата не са ли са се взели още ?

    Коментиран от #11

  • 5 Ние младите

    15 51 Отговор
    Диктатори, жалко за младите хора в тези страни, задължително трябва да са пушечно месо
  • 6 А сега де....

    25 5 Отговор
    Турция зае седмото място в света в класацията за експати – чуждестранни специалисти, които не работят в собствената си страна, показват данните от изследването Expat Explorer.

    В анкетата, която се провежда за 12-та поредна година, са взели участие над 18 хиляди души от 163 страни.

    Анализаторите са помолили участниците в онлайн-анкетата да оценят качеството на живот в страната, в която работят по следните параметри: възможност за придобиване на нови навици, баланс между работата и личния живот, гаранции за заетост, перспективи за печалба.
    Първата десетка е подредена по следния начин: Швейцария, Сингапур, Канада, Испания, Нова Зеландия, Австралия, Турция, Германия, ОАЕ, Виетнам.
  • 7 Санчо

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Прав си. Но кой зарази Русия с болшевизьм. И либерастията и религиозния екстремизьм вьрвят по план от дядовците до внуците на глабалната гнус. А с времето паметниците от обект за поклонение ще бьдат, като открит музей. Мьчно ми е за миналото ни,но да не го прадьлжаваме сьщото с друг цвьт,но сьс сьщата форма.
  • 8 Никой не пита краварника

    36 8 Отговор
    Пак ще има краварско мучене и лъвско скимтене.....ааа, то вече е започнало ...пхахахс
  • 9 кирил

    15 26 Отговор
    ако не бяхме в нато по същия начин щяха да обсъждат ситуацията във България,до къде е руската и да къде турската окупационни зони

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веселяк

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Чакат първо Ким да вземе Тръмп.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    13 13 Отговор
    Хмм...май на Вова почнаха да му кипват фекалийте..даде зелена светлина на Башар и оня подкара всичко,що мърда в Идлиб...В Либия Хафтар откри лова на турчета из дюните на либийската пустиня..Пита се в задачата-дали не им е търкулнал главите и дали ако още са живи ,сега Ердоган да прави падни-стани ,само и само да им отърве кожите...

    Коментиран от #14

  • 14 Хахаха

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    В Либия хафтар ахааха да вземе Триполи и аскера го изтика на 160 км назад. Халифа взе 6 заложника и като му казаха, че ще бъде взет за легитимна цел на 16 час ги освободи. Толкоз за хафтар.
  • 15 Бай хой

    44 5 Отговор

    До коментар #9 от "кирил":

    Докато НЕ бяхме в НАТО бяхме 26 по стандарт на живот в света, нямаше демографска криза и развъждане на алкохол, никой не смееше да ограничава размера и въображението на армията ни и да спира перспективни проекти в полза на трето страни. Българите се образоваха, работеха и се осигуряваха в Родината. В състояние ли си да проумееш за какво иде реч?

    Коментиран от #16, #18

  • 16 А Ти....О!

    7 16 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Това КОЕТО става сега е продължение на 44 год.разрушаване НА българщината!къде си бил кога си бил след като един долар бе три лева и една марка лев и седемдесетстига лъжи хората работеха без пари всичко ставаше под масата сега вие взимате тлъстите пенсии1200 лева и премахнахте тавана лъжете като дърти цигани създадохте ГЕРБ за да сте постоянно на власт но Амед ви надхитри и ви води за носът РУСИЯ заложи на Ахмед Доган създаде му и приемник Делян пеевски те концентрираха чрез тях почти цялата власт репресивния апарат се запази в прокуратурата
    Заграбихте националното богатство източихте външно търговските дружества заводи и фабрики направихте три фалита какво още искате душата на народа ли?
  • 17 Патриот

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Гост,не е лошо да пообиколиш Европа,и ще видиш в много държави паметници на съветската армия,и то не само в държави от бившия соц лагер.И никъде тези паметници не са порогавани,както в България,от болни мозъци като теб.Имаш възможност да си живееш живота,за който си мечтал,и не петни паметта на един достоен народ,дал милиони жертви.

    Коментиран от #24

  • 18 Сирил

    2 13 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Били сме 26 ти в болните мозъци на измамниците комунисти.Колкото доларът беше 1 лев....БВП 10 млрд лева според НСИ били 10 млрд$ а всъщност са 2.5 млрд $ Измислените статистики на измислената система комунизъм ,която фалира навсякъде по света не можейки да си върне заемите на Запада.
  • 19 Курян Гъзиев

    6 1 Отговор
    И 10 да са им дали, пак не могат да ги ползват! F35, където и да се намират по света, могат да се контролират от Вашингтон! Така са проектирани! Не случайно Германия и Франция се заеха да правят собствен самолет 5 то поколение!
  • 20 Borislav Popov

    5 5 Отговор
    Пак ли са правили телефонен секс? Ах палавници такива!
  • 21 outlander

    2 5 Отговор
    Ботоксовия гей е мяукал жално на лигавия си език на турския си любовник да помага.
  • 22 Хасан

    0 2 Отговор
    Турция е балансьор между Русия и Сащ...той наклонява везната ту към едната ,ту към другата страна ..
  • 23 На турчин вяра да нямаш

    0 1 Отговор
    Войводата
  • 24 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Патриот":

    - Познавате ли страни, в които животът е станал по-добър с пристигането на руснаци?
    - Не, но познавам страни, в които животът е станал по-добър след напускането на руснаци - Чехия, Германия, Полша, Словакия, Унгария, Естония, Литва, Латвия ...

    Коментиран от #25

  • 25 Грух

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    България що не кажеш, пиле !
    Хехехехе
  • 26 Стефан

    0 0 Отговор
    За съжаление България продължава да плаче, докато не възстановим производството, цяло семейство, ценностите си и благоденствието си!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания