5 Юли, 2019 15:05 1 466 1

Номинацията на Фон дер Лайен не беше прозрачна

  • жан - клод юнкер-
  • урсула фон дер лайен-
  • ес

Жан - Клод Юнкер недоволен от начина на преговори в ЕС

Номинацията на Фон дер Лайен не беше прозрачна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Процесът по номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК не беше много прозрачен. Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от Express.

Германският министър на отбраната беше издигната като водеща номинация за най-висшия пост в ЕС. Това стана след продължили с дни дебати между европейските лидери.

„Изглежда, че аз ще съм първият и последен водещ кандидат. За съжаление това не се превърна в традиция. Мисля, че целият процес по избор на номинация не беше много прозрачен. Моето назначаване беше прозрачно, тъй като бях избран от европейските лидери след провеждането на кампания за изборите за Европейски парламент“, заяви Юнкер.

Той говори по време на пресконференция в Хелзинки. Юнкер визира идеята за излъчване на кандидата на водещата партия в ЕС за председател на ЕК. На последните избори обаче ЕНП спечели малка преднина, което доведе до продължителни дебати за поста.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зоро аме не педала другият Зоро

    1 0 Отговор
    Юнкер прозрачния.
Новини по държави: