Last news in Fakti

8 Юли, 2019 13:30 3 957 19

Лавров поздрави България

  • русия-
  • сергей лавров-
  • българия

140 години от установяването на дипломатически отношения между Русия и България

Лавров поздрави България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският външен министър Сергей Лавров изпрати поздравително послание към Екатерина Захариева за 140-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия.

Лавров заявява, че с оглед на историята и големия си потенциал, отношенията между двете страни не трябва да стават производна величина от международната политически конюктура. Той припомня и че в момента се разглеждат възможности за общи туристически и енергийни проекти.

„Уважаема госпожо заместник Министър-председател,

На 7 юли 2019 г. страните ни отбелязват забележителна дата – 140 години на руско-българските дипломатически отношения.

Днес нашите държави изграждат взаимноизгодно сътрудничество в икономиката, туризма и културата. Проучват се възможностите за реализация на големи съвместни енергийни проекти. Динамично се развива политическият диалог на най-високо и високо равнище. Всичко това отговаря на националните интереси на Русия и България, допринася за укрепване на атмосферата на доверие и добросъседство на Балканите и в Черноморския регион.

Убеден съм, че с оглед на богатата история и солидния потенциал двустранните ни отношения имат самостоятелна ценност и не трябва да се превръщат в производна величина от международната политическа конюнктура. Нашата обща задача е да осигурим неспиращото им развитие за благото на народите на Русия и България“, пише Лавров в посланието си.

В руското министерство на външните работи вече е открита специална експозиция по повод годишнината. На нея присъства и българския посланик в Москва Атанас Кръстин.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    11 19 Отговор
    СЛАВА НА ШВЕЙЦАРИЯ :D
  • 5 Туй всичкото

    7 34 Отговор
    се прави заради турски поток! Газ пикаят братушките и рязаните че потока ще стигне само до Одрин!

    Коментиран от #10, #17

  • 6 ултра

    43 2 Отговор
    СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!
  • 7 Гледач

    8 20 Отговор
    Русия УЖ са наши БРАТЯ..........НО ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НА ТУРЦИЯ .КОЯТО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ПОЖЕЛА КЪРДЖАЛИ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ВАШИТЕ МУНУСИ.АЗ СЪЩО СЪМ ЗА РУСИЯ НО РУСИЯ НЕ Е ЗА НАС.И ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С БОЙКО ЧЕ БИЛ ВРЕДЯЛ НА ОТНОШЕНИЯТА ЕМИ НАПРАВЕТЕ НЕЩО БРАТЯ НАШИ.ИЛИ НЕ СТЕ НИ БРАТЯ?ИЛИ СТЕ БРАТЯ С ТУРЦИЯ? ЖАЛКО АЗ ТАКИВА БРАТЯ НЕ ЖЕЛАЯ .ЗА 5 ЛВ.ДА МЕ ПРЕДАВАТ.ИНАЧЕ СЛАВА НА РУСИЯ. НО САМО АКО Е С НАС .АКО СИ Е С ТУРЦИЯ

    Коментиран от #15

  • 8 Грую

    8 6 Отговор
    И сега защо се пените и дуете без повод. Първо поддръжката на трасето Турски поток по дъното на Черно море е много скъпа. Второ капацитетът на тръбата е колкото за задоволява нуждите на Турция и хайде понеже Турция има достъп и до други източници може и да остане малко и за транзити трето пак поради същите причини скъпичък ще излиза този газ. АКо питате мен дано по-скоро Русия и Украйна се разберат за Крим, Донецка и Луганска област и транзита на руски газ през Украйна, защото най-сигурните доставки на газ, въпреки всички напъни за така наречената диверсификация, ще си останат по трасето на украинския транзит.
  • 9 Bahti

    6 5 Отговор
    Е, Лавров може да се пошегува!
  • 10 То потока беше

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Туй всичкото":

    За През България.Ама като си Подметка това е Резултата..Задача за Втори Клас да Беше щеше да е друго решението За Южен Поток...

    Коментиран от #12

  • 11 митьо пищо Фа-26 питоня

    6 1 Отговор
    Слава на манекенките
  • 12 Така е по-добре

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "То потока беше":

    Повярвай ми!
  • 13 Руснак

    3 4 Отговор
    Какви отношения вие вече сте американци.

    Коментиран от #19

  • 14 Путкин

    3 1 Отговор
    Сменям крачола
  • 15 Румяна Костова

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гледач":

    Не реагирайте по детски. Няма да си играя с Петър, защото той си другарува и с Иван, който миналата година ме ущипа. Разбира се, че Русия ще си продава оръжията и на Турция и на Индия и на който прояви интерес. Турция не ни е обявила война.
  • 16 ЪРП

    9 1 Отговор
    ДАЛИ НАШАТА РАЗНОЦВЕТНА "КАЛИНКА-МАЛИНКА"..., "ЗАХАРЧЕ СЛАДИЧКО" , МОЖЕ ДА МУ ОТГОВОРИ ПОДОБАВАЩО УВАЖИТЕЛНО НА ЛАВРОВ И АДЕКВАТНО ..........Е, МНООООГО СПОРЕН ВЪПРОС...!
  • 17 Койчо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Туй всичкото":

    Ми нашите направиха всичко възможно да е така.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Влад

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    Нет! Я люблю Россию!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания