Last news in Fakti

10 Юли, 2019 17:09 5 115 29

Запис разкрива руска афера за милиони

  • русия-
  • матео салвини-
  • италия

На него е записан разговор за финансирането на италианската партия "Лига"

Запис разкрива руска афера за милиони - 1
Снимка: Shutterstock

Таен запис разкрива, че руски представители са наливали пари в партията „Лига“ на италианския вътрешен министър Матео Салвини, съобщи Buzzfeed.

От изданието обявиха, че са се сдобили са аудиозапис. Той е бил направен по време на среща в хотел „Метропол“ в Москва.

Записът е бил направен на 18-ти октомври. На срещата са присъствали трима руснаци и трима италианци. Сред тях е бил и дългогодишният съветник на Салвини Джанлука Савоини.

Те са обсъждали споразумение за финансирането на „Лига“ с 65 млн. евро от руски петрол. Това е трябвало да стане преди изборите за европейски парламент.

Руснаците, чиято самоличност не е разкрита, са описвали Салвини като европейския Тръмп. В крайна сметка „Лига“ спечели евровота в Италия.

Все още обаче не е ясно, дали партията е получава руски средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Радев капута

    12 41 Отговор
    Кур за България и за Бойко гея
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El traficante

    48 26 Отговор
    А САЩ колко пари наляха в ГРОБ?

    Коментиран от #10, #18

  • 4 Снайперист

    14 12 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #6

  • 5 Смех

    38 12 Отговор
    Руснаците анонимни,не се знае дали са плащани тия пари как.......но новина. Феик

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 баба Зоя

    19 18 Отговор
    Хванал Путин щуката и си пожелал да няма корупция и кражби, а икономиката на Русия да се юрне нагоре. Рибата го погледнала и проговорила с човешки глас:
    - Стреляй, гад!
  • 8 Ставри

    18 10 Отговор
    То и на наще от Атака им наливаха... пък и на други боклуци!

    Коментиран от #11

  • 9 Димитър Талев

    16 12 Отговор
    „И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист"............
  • 10 баба Зоя

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "El traficante":

    След публикуването на 300 000 секретни документи в Уикилийкс, шпиони и разведчици от България излязоха на митинг и обявиха гладна стачка в знак на протест срещу лишаването им от работа...
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 18 Отговор

    До коментар #8 от "Ставри":

    В момента в който се озъбим на "братушките" ние "умиргаме"! Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

    Коментиран от #16, #26

  • 12 пенко

    5 12 Отговор
    МАЛКО ОТ ВАС ЗНАЯТ ,ЧЕ ГАРИБАЛДИ Е ОБУЧАВАН ВЪВ ВОЕННА ШКОЛА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ- В СЕЛО ГЛУПАКОВО - ОБЛАСТ ТЪПОВЯРИНСКА !?!?!?
  • 13 я па тия

    18 4 Отговор
    Еми защо не-само америте ли могат да спонсорират чужди политически партии-или пьк това е право само на Сорос?????
  • 14 1944

    7 8 Отговор
    само в гру не разбраха, че биг брадър не е измислен като техния дед мароз.
  • 15 някой

    7 6 Отговор
    Егати и "Империалиста". Ти толкова ли си тъп че не виждаш истината? Та точно твоя Бойко е следващата "замразена клетка"!
  • 16 1944

    7 14 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    расийските гадове се мъчат да ни унищожат още от десети век. ама ние още им се опъваме.
  • 17 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Смех":

    Ами и сайта , в който четем тая "новина", се казва Фейкти...какво се чудеш?
  • 18 Айде по полека моиум

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "El traficante":

    А НПО-тата в Б-я, а Ханс Зайдел или нещо такова, а Конрад Аденауер, а чичко Шорош, а Америка за България, а, а, а???

    Коментиран от #20

  • 19 Румяна Костова

    8 6 Отговор
    Когато самоличността на руснаците не е изяснена, колко изобщо трябва да струва този запис? В Австрия поне имаше босанка с фалшив латвийски паспорт. Дали руснаците с истински бизнесмени или актьори, говорещи руски си остава само да гадаем.Паранията се увеличава Русские идут!
  • 20 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Айде по полека моиум":

    Всички руски подлоги с конкурс за слабоумие ли ви избират или то други такива няма , хахахахха ???!!! Една дребна разлика , ама последствия от земята до небето !!!!!!! Всички тия дето си ги изброил са ОФИЦИАЛНО обявени и даренията им са в ОТЧЕТИТЕ пред сметната палата даже !!!!!!! Айде сега опитай се да напънеш това дето го имаш за мозък и кажи защо руските боклуци СЕ КРИЯТ КАТО МИШКИ ??????!!!!! Приказката гузен негонен бяга чувал ли си я и какво ще стане , ако официално обявят кои са финансирани от Кремъл сещаш ли се , "моралисте" ?????? Ще лъснат всичките подлоги скоро и във Италия и във Австрия и навсякъде !!!!! И хората ще ги изметат завинаги !!!!!!

    Коментиран от #22

  • 21 Генерал Колев

    3 4 Отговор
    Това го могат. Нищо друго. Осрани мужици.
  • 22 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Самите италианци не крият симпатиите си към Русия и факта, че работят за сваляне на санкциите срещу нея. Това показаха и при гостуването на Путин в страната им преди седмица. Италия е от страните, които губят много от санкциите. Няма нищо чудно, че хората там с бизнес за много пари ще искат отново да си върнат пазарите .Това ще правят от личен интерес и не непременно срещу пари, вляти в партията им

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ХАХ

    4 6 Отговор
    Докато обикновените руснаци тънат в мизерия Путин налива пари в джобовете на антиевропейски шмекери като Салвини
  • 25 бсп

    3 3 Отговор
    Отдавна бях чел статия, че руската мафия е много, много по-сплотена от италиянската мафия защото руската мафия е държавна, а италиянската мафия е частна!Който иска да не ми вярва на коментара, не задължавам никого да ми вярва на написаното!Избора за вярване е на коментиращите в този сайт и статия!Хубава вечер на всички!!!!
  • 26 Истината не е само черна

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    По времето на Червенков:
    Из цялата страна започва масово строителство на предприятия на тежката промишленост, а центърът на София е изцяло променен. До 1955 г. са открити Националният стадион „Васил Левски“, Народната библиотека, съвременната сграда на Софийската опера, сградите на Министерския съвет, президентството, ЦУМ, хотел „Балкан“ и полиграфическия комбинат „Димитър Благоев“. През 1952 г. започва топлофикацията на столицата. Построени и открити са десетки язовири, сред които Студена, Васил Коларов и Александър Стамболийски. Други обекти на промишлеността, създадени тогава, са и химическите комбинати в Девня и Димитровград, металургичният комбинат в Перник, завод „6 септември“ в София, Заводът за антибиотици в Разград, корабостроителният комбинат „Георги Димитров“ във Варна, оловно-цинковият завод в Кърджали, обувният завод „Петър Ченгелов“ в Пловдив, памукотекстилните фабрики в Габрово и Плевен.
    Цените на стоките и услугите са намалявани 5 пъти с цел да се повиши покупателната способност и жизненото равнище на българите!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Италианците, на които Путин дава кеш, много го харесват! Ама падане на санкции, дето помагали на пРосия, скоро няма да има.
  • 28 Един

    0 0 Отговор
    А да можеше тези 65 милиона € да "дойдат" при нас!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: