Last news in Fakti

3 Юли, 2019 17:48 1 369 3

ЕК се отказа от процедура срещу Италия

  • италия-
  • еп-
  • ес

Страната няма да бъде санкционирана заради висок дълг

ЕК се отказа от процедура срещу Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия обяви решението си да не започва процедура срещу Италия, заради високия дълг на страната, съобщи ANSA.

Италия реши да надхвърли ограниченията на ЕС за бюджетен дефицит. Първоначалните планове на страната бяха за дефицит в рамките на 2.4%.

В крайна сметка беше постигнато споразумение за дефицит от 2.04%. Преди споразумението имаше възможност за налагането на санкции на италианското правителство.

Все пак от ЕК са решили да не започват дисциплинарни действия срещу Италия. Официалните представители се срещнаха преди да бъде взето официалното решение.

Италианското правителство цели да има бюджет от който да похарчи повече за социални плащания. Това беше и обещание на правителството.

Италианецът Давид Мария – Сасоли вече беше избран за председател на Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новия председател

    9 0 Отговор
    на Еврогейския парламент е италианец, все пак. Станишев не поиска да си разваля рахатлъка.
  • 2 българина

    5 1 Отговор
    но гърция ги направха на маймуни! не двпойни а трпйни стандарти! нас ни на баха юп и белене!пакет мобилност беше за задна прашка, а мигрантите са след секса!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: