Last news in Fakti

11 Юли, 2019 12:25 1 270 8

Зелените отхвърлят Фон дер Лайен

  • ес-
  • зелените-
  • урсула фон дер лайен

Те са недоволни от нейните позиции за климата

Зелените отхвърлят Фон дер Лайен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Групата на Зелените ще гласува срещу номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия, съобщи Политико.

Новината беше обявена от Групата на Зелените. Вотът за кандидатурата трябва да се състои през утрешния ден.

„На нас не ни беше представено конкретно предложение за върховенството на закона или за климата. Ние сме избрани, за да донесем промяна и не виждаме как това може да стане с този кандидат“, заяви съпредседателят на групата Ска Келер.

Фон дер Лайен вече проведе среща с представители на Зелените в опит да ги убеди да я подкрепят. Те обаче не са останали убедени, че кандидатът ще подкрепи техните искания за борба с климатичните промени.

Според евродепутата Филип Ламбер, Фон дер Лайен пренебрегва климатичната криза и не говори за изпълнението на целите за климата. Тя е избягвала да отговори и на въпроси за върховенството на закона.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    9 4 Отговор
    Фон дер Лайен Лайен Лайнен... ;)

    Коментиран от #5

  • 2 Таа лапна

    6 2 Отговор
    Таа лапна дървото! Скапаняците на меркел боко и сие няма да прокарат боклук за шеф на ек
  • 3 Алтернатива за Германия

    9 1 Отговор
    От социален министър да станеш военен министър е според мен, все едно от ветеринарен лекар, да станеш хуманен лекар! Как ли биха потръгнали нещата? Извод! Цялата система в ЕС е по формула на САЩ!
  • 4 Дориан

    7 2 Отговор
    Не харесвам тази женица, но пък ненавиждам зелените. Борба с климатичните промени. Звучи добре, но тези хора са прекалено фанатизирани и ограничени. Доколкото знам могат да повлияят единствено на политиката в ЕС (около 3 000 000 кв км) или 1/3 от континента Европа или в глобален мащаб 2,5% от площта на планетата. Климатът е глобално явление, а не локално и опитвайки се да влияеш в едно ограничено пространство е като да пикаеш срещу вятъра. Обаче тези са страхливи и няма да надигнат глава срещу мародерите отвъд океана, които поголовно тровят планетата. Тези "зелени" спъват единствено нашия живот и развитието ни. Ако може да живеем в юрти и землянки и да ядем горски плодове ще е най-добре за тях.
  • 5 Гого

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Хааах, почти като Ел Чочолайнен !
  • 6 Eleonora

    3 1 Отговор
    Не е съвсем вярно, че не е представила конкр.предожения! EU има за цел до 2030г.да свали парниковите емисии с мин.40% в сравнение с 1990г. U.v.d.Leyen предложи "европейската климат.- цел да бъде вдигната от 40% на 50%!!!!", както и например Европа да стане първия климат.-неутрален континент и различни климат.проекти да бъдат подпомагани от европейската инвест.банка.
  • 7 зависимости

    2 0 Отговор
    Не е виновна жената, а системата на избиране на шефове в ЕС! Това са хора, за които никой никъде не е гласувал! Събрали се няколко партийни велможи и направили някакъв пазарлък . Това е унизително за ЕС в 21-ви век! После се чудим кой чии интреси прокарва и защо.
  • 8 Ачо

    2 1 Отговор
    Що бе, гинеколог е бабичката, става за поста идеално.