Last news in Fakti

16 Юли, 2019 12:10 1 377 13

Фон дер Лайен: Да запазим нашата планета здрава

  • урсула фон дер лайен-
  • ек-
  • еп-
  • ес-
  • европейска комисия

Германката обеща пред евродепутатите да предложи първия европейски закон за климата 

Фон дер Лайен: Да запазим нашата планета здрава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германката Урсула фон дер Лайен обеща като председател на Европейската комисия да повиши ангажиментите на ЕС по отношение на климата, предаде ДПА.

"Най-неотложното предизвикателство пред нас е да запазим нашата планета здрава", каза Фон дер Лайен пред евродепутатите и добави, че в първите 100 дни от мандата си ще предложи законодателство, което ще позволи Европа да стане "до 2050 г. първият континент, неутрален по отношение на климата".

Фон дер Лайен наблегна също, че като майка и политик винаги се е ръководила "проевропейската си убеденост" и обеща да отстоява ред, основан на международни правила.

"Искаме мултилатерализъм. Искаме честна търговия. Защитаваме реда, основан на правила. Защото знаем, че това е добре за всички ни", каза Фон дер Лайен.

В края на днешното пленарно заседание евродепутатите ще гласуват по кандидатурата ѝ за председател на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    11 1 Отговор
    Фон дер Лайен с ел. трутунетка през 2050 :)

    Коментиран от #2

  • 2 El traficante

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    до 2050 г. може да няма ЕС!
  • 3 Driving pleasure

    4 1 Отговор
    Алоооо УФСЪ заспала! Европа и сега е лидер в опазване на климата, на къде още ще ни изстисквате с простотиите си?! Що не кажеш, че до 2050 европа ще стане глобален лидер и ще ошамари американците и китайците, които замърсяват всеки от тях в пъти повече или, че ще работи с азия и африка за да почнат поне боклука да си събират, не да го хвърлят де им падне? Омотана ереогейска пасмина! Като няма какво друго всеки се лови за "ЕКО" простотия и понеже стадото е овчарляво и страхливо се лови на тая въдица от раз!
  • 4 Патриот

    3 1 Отговор
    Тая май е гледала филма "Агент полуинтелигент".
    Много много добра комедийна.
  • 5 Julio

    8 1 Отговор
    Мейнстрийм простотии... Галят ухото на зелените клошари...
  • 6 Бай хой

    6 1 Отговор
    Тая май е от зелените. Тия не ели време вече да узреят.
  • 7 Све

    5 2 Отговор
    Германката обеща пред евродепутатите…… .....
    Залата е празна…и ПРАЗНИ ГЛАВИ НИ УПРАВЛЯВАТ
  • 8 EL Comandante

    1 5 Отговор
    Слава на братската Американска армия-СПАСИТЕЛКАТА на България от агресорите Русия и Турция.
  • 9 Гост

    3 1 Отговор
    И как точно ще я запазите здрава с това консуматорско общество, което създадохте?! Нали всяко производство е свързано с разходи на енергия, суровини, впоследствие утилизация и рециклиране?! Всичко това е свързано с ново и ново разхищение! Вкарани сме в един Параграф 22, от който излизане няма! Само Майката-Природа е тази, която ще се погрижи всичко да си дойде на мястото!
  • 10 Госあ

    1 2 Отговор
    Браво, само така. Макрон добре нагласи нещата 👌 Са остава да наложат и социалната политика и правосъдие. И за армията трябва да се погрижим,че сме заобиколени от диваци и оттатък Черно море и оттатък Атлантика.
  • 11 Госあ

    1 3 Отговор
    Пфууу ако Европа се беше обединила така по време на ВСВ заедно с Япония, света колко по добро място щеше да бъде....
  • 12 Дориан Попа

    6 0 Отговор
    Аман от зелени и други откачалки! ЕС дори не заема целия континент Европа. От 10 милиона кв км, заема едва 30%. А пък от площта на планетата заемат около 1,5%. Климатът е глобално явление. Днес едни въздушни маси са тук, утре на няколко хиляди километра. Дори на това процентче земя да се спазват ограничения, щом на други 5-6% например не се спазва, ефекта е минимален. В каменната ера ли искате да ни вкарвате? Най-добре в землянки и юрти и да берем диви плодове в гората. Щом искате да сте някакъв глобален фактор, скочете срещу смешниците отвъд океана и поставете условия. Не може заради нечия простотия 500 милиона европейци да се лишават от нещо.
  • 13 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Ей, това вече не е шега работа, да.направиш цял континент независим от климата.
Новини по държави: