Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Юли, 2019 11:50 1 231 12

Зеленски се коалира с рок певец

  • украйна-
  • избори-
  • владимир зеленски

Украинският президент търси коалиционни партньори

Зеленски се коалира с рок певец - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна обяви , че отправя покана за коалиция към лидера на партия „Глас“ Светослав Вакарчук, съобщи RT.

Володимир Зеленски отправи покана за разговори за коалиционно споразумение. Неговата партия „Слуга на народа“ спечели предсрочните избори в Украйна през вчерашния ден.

Групата получи подкрепата на 42.12% от гласоподавателите. Партията „Глас“ има подкрепата на 6.3%.

Тя е оглавявана от Вакарчук, който е фронтмен на групата „Океана на Елза“. Самият той заяви, че ще разговаря със Зеленски. Той обаче обяви, че не би влязъл в коалиция с проруска партия.

Вакарчук обяви, че би работил с партиите на Петро Порошенко и Юлия Тимошенко, ако обещаят, че ще се борят с олигархията.

Самият Порошенко обяви, че вижда „Глас“ като свой партньор в парламента. Той и Тимошенко обявиха, че биха работили с партията победител, ако тя запази проевропейската ориентация на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димитърдд

    2 2 Отговор
    На президента Зеленски гледам с голяма доза съмнение. На този човек не му е чист косъма. Къде беше той по време на събитията на Майдана.? Зад него стой олигарха Коломски. Той гледа със симпатия на медведчук човека на Кремъл и на руската партия в Украйна.

    Коментиран от #5, #12

  • 3 фен

    3 0 Отговор
    Здравейте, циркаджии.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фен

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитърдд":

    Всичките са една трупа. Циркова. Мангильосват електората, докато господарчетата им разсипват и ограбват Украйна.
  • 6 Пол Кристи

    1 3 Отговор
    На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. А какъв строй ще има в нея, начинът на управление, това са абсолютно безинтересни въпроси. Само народът на Украйна ще може да определи доколко трагична ще бъде съдбата му в установяването на новия ред в Европа. Събитията в Украйна може да си вървят както си искат, но в крайна сметка те трябва да доведат до разрив между руснаците и европейците."

    Американецът обяснява защо именно е била избрана Украйна за решаването на въпроса с валутата и дълга на САЩ: "Много просто. Та нали именно през Украйна минава енергоснабдяването на Европа от Русия. Ако в Украйна бъде създаден управляем хаос и бъдат спрени енергоносителите от Русия, Европа ще кипне от възмущение. Ще й остане само да обвини Русия в неотстъпчивост и агресивност и Европа ще бъде принудена да скъса икономическите отношения с Русия и да се преориентира на енергодоставки от САЩ. И тогава ние с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица. Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си. Да, отказът от руски доставки ще донесе куп икономически и социални проблеми в Европа, но кой е казал, че Европа не трябва да плати за годините си на благоденствие, намирайки се под американския ядрен чадър? Нека европей

    Коментиран от #11

  • 7 Гостилничаря

    4 0 Отговор
    Циркаджия се коалира с музикант! То и у нас е цирк, ама поне тамошните са професионалисти......

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румяна Костова

    2 1 Отговор
    Порошенко, един от най - богатите олигархина на Украйна ще се бори сам със себе си? За Вакарчук украинците казват, че е по-тъп дори от Кличко. На пред изборните дебати с Тимошенко той така се оплете в спора си с нея относно газовите въпроси и не знаеше дори колко плаща страната му за газа, който купува И него спрягат за премиер? Изобщо в Украйна победиха отново олигарсите. Ще има тотално доразграбване на страната Но всеки народ заслужава своите управляващи.
  • 10 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гостилничаря":

    Както каза Джангиров върховната им Рада се превръща в Естрада.
  • 11 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пол Кристи":

    Да де, ама скиро ще пуснат Северен поток 2.
  • 12 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитърдд":

    Не, не, Коломойски си развали отдавна отношенията с Москва. Медвечук и Бойко са си проросийски, но никак не можете да ги вържете към Зеленски. Опитайте друга схема.
Новини по държави: