Last news in Fakti

22 Юли, 2019 14:03 3 270 28

Турция готви нова атака срещу Сирия

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • сирия-
  • сили за защита на народа

Анкара ще предприеме военна операция, ако не бъде установена зона за сигурност

Турция готви нова атака срещу Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че ако планираната зона за сигурност в Северна Сирия не бъде установена и ако заплахите срещу Турция се запазят, Анкара ще предприеме военна операция източно от река Ефрат.

Новината съобщи Ройтерс, като се позовава на интервю на Чавушоглу пред турската TGRT Haber.

Турция разговаря с представители на Вашингтон за установяването на зона за сигурност покрай границата ѝ в Североизточна Сирия, район, в който САЩ подкрепят кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара разглежда като терористична организация.

В интервюто си Чавушоглу изрази надежда, че на днешните разговори с американския специален представител за Сирия Джеймс Джефри, който е на посещение в Анкара, ще бъде постигнато споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    11 10 Отговор
    Чудя се защо този сайт ни занимава постояно с турция,зарушията разбрахме че е спонсор,ама мюслитата идват вече в повече.!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Тези новини са предназначени за тукашните руско-турски подлоги.

    Коментиран от #27

  • 3 onq s konq

    6 3 Отговор
    Турци водят Преговори с Американци,Иранци се чувстват като у дома си,а Израелци бомбят на воля когато им доскучее,...Въпросът е КАКВО ПРАВИ РУСИЯ В СИРИЯ,след като беше "поканена" от Официалното правителство начело с Башар ТОЧНО ЗА ЗАКРИЛА ОТ "ЧУЖДИ СИЛИ"?А иначе си построиха съответните бази /сухопътни и морски със прилежаща акватория/ и ДОГОВОР ЗА ПОЛЗВАНЕ 50Г с Опции за УДЪЛЖАВАНЕ,в които Сирийски закони НЕ ВАЖАТ!Отделно от това пък Сирия изплаща регулярно на Русия "Данък спокойствие" на стойност 25% ОТ ВСЕКИ ГАЛОН ПРОДАДЕН ПЕТРОЛ!/това са офиц. данни за Сирийско - Руския договор,които могат да се проверят без проблем/.А когато Башар Асад разочаровано се е допитал до Радио Ереван МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ РУСКОТО ПРИСЪСТВИЕ,отговорът е бил "Умиране има,отърване - няма":)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 анова

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Браво
  • 5 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Русия бе поканена от законно избраното правителство на Сирия! Въпросът е, какво правят САЩ там, след като от никое официално лице не са поканени?! Същото важи и за военните подразделения и удари от други държави /Турция, Израел и т.н./, нарушаващи суверенитета на една държава!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Хасан

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Турция си има исторически права едно ..второ има милиони бежанци приютени и бягащи от насилието на руснаци и сирийския режим..трето има заплаха от терор от Сирия

    Коментиран от #8, #10, #15

  • 7 Да да

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Защо великата Русия не изгони американците? Нали има най-модерно оръжие, смелост, сила, решителност. Май имат само Пути.

    Коментиран от #11

  • 8 И кво

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    ще турим терорист да пази от тероризъм! Само ти може да го измислил! И спри с тези исторически права! Ти имаш исторически права да си отидеш на река Ганг, защо не се възползваш? Чакат те там братята ти исторически!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Какви исторически права има Турция бе?! Исторически права! Кога?! 3000 г. пр. н.е?! То бива елементарно, бива, ама чак толкова...! По тази логика, Иран има исторически права над Турция! Хайде погледни на картата докъде се е простирала Персия!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Въпросът не е кой и кого да гони, а с какво право американците са там, след като не са поканени! Това си е директна окупация!

    Коментиран от #23

  • 12 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Хонконг беше даден на Англия под наем за 99г ..свърши договора и го върнаха на Китай ..ама виж как се тресе от демонстрации и в основата са разни английски фондации ...Англия си има историческо право над Хонконг

    Коментиран от #18

  • 13 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    А има ли в Турция и Иран общо историческо наследство?има ли персийци в Турция или някакви културни и историмески паметници ,обичаи ,традиции?

    Коментиран от #14

  • 14 Абе Роме

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Пълно е до Сирия с паметници на културата дето пише на гръцки! Това са исторически права, а не ибриците захвърлени по пътя!

    Коментиран от #16

  • 15 outlander

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Исторически права над Турция имат и македонците, защото Александър Велики е владял тия земи когато на света турци е нямало, или ако е имало, те са били номади някъде на север от река Инд. Също исторически права имат и гърците, и арменците, и грузинците, а ако считаме днешен Рим за наследник на Римската империя, то и италианците имат исторически права. Да не говорим, че около единадесети век не сте били турци, а селджуци, турци се преименувате едва през 14-ти век, а Турция става държава чак през 1923 г. С държава на по-малко от сто години, за какви исторически права претендираш бе, кьопек дръглив? Със САЩ и НАТО зад гърба си много навирихте носовете, но на това вече му идва края.

    Коментиран от #17

  • 16 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абе Роме":

    Забравих да спомена за мъдетата ..трябват и мъдета
  • 17 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "outlander":

    Селджукдките турци за пратурците ..като твоите прабългари ..защо аз родения в България мога да разбера уйгурския ,казакския,узбекския,гагаузкия,азерския,туркменскуя ,киргизкия език???...турците са един велик народ ..

    Коментиран от #19, #20, #26

  • 18 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Това е ДОГОВОР! Тоа е съвсем друго нещо! Да сте сключвали договор с Персия, със Сирия, с Иран, да ползвате земите им под наем?!
  • 19 outlander

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    С какво е велик турския народ, че нямате никъде исторически паметници ли? Или, че сте завладявали територии чрез кланета, геноцид и разселвания? Пф!
  • 20 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Кое точно е великото?! Това, че нямат култура?! Камък върху камък не могат да построят, без единият да падне! Ако не са европейците и арабите, сте живи умряли! Велик народ - пасмина долнопробна!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Окупация е де. И кой може да им каже нещо? Тия великите руснаци що не им се скарат? Или само на думи могат?
  • 24 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нямат култура ли":

    Това, което е създадено, е заличено от варварските османски племена! И това не е само в БГ, а в цялата Източна Римска Империя!

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Турчин от Столипиново

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Много сме ...силни сме ...нали ,брат ми...мухахаха!!!! И тука ,при нас ги има от джуклестите селджуки..
  • 27 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Еми ти американско подлого децата ти да умрат от хероин!!!
  • 28 Да бе, подлите османци

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Как заличиха избирателно само българските "културни" паметници, а оставиха останалите сръбски, влашки, хърватски, а и самите византийски в самото сърце на Византия. Нещо преднамерено са действали, дори и самият Паисий не е успял да се докопа през 16 век до нещо останало българско, та е попреписал от Мавро Орбини....лоши турци ейййй
Новини по държави: