Last news in Fakti

12 Юли, 2019 08:56 3 420 24

Войната в Сирия не спира! Над 100 бойци и цивилни бяха убити

  • сирия-
  • война-
  • цивилни-
  • бойци-
  • ислямска държава

Сред загиналите има и дете

Войната в Сирия не спира! Над 100 бойци и цивилни бяха убити - 1
Снимка: Shutterstock

Над 100 бойци са загинали от сряда вечерта при ожесточени сражения между сирийските правителствени сили и джихадисти в северозападната част на Сирия. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от AFP.

Осем цивилни са загинали заради боевете в региона. Шестима от тях, включително дете, са били убити при нападения на сирийската армия срещу селище в провинция Идлиб. Един е убит при удари, извършени от Русия, съюзник на президента Башар Асад, в съседната провинция Хама.

Осмата жертва е жена, загинала при обстрел на бунтовници в Хама. Сирия е в гражданска война от 2011 година насам. Милиони сирийци напуснаха домовете си, а много бойци и цивилни загубиха живота си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 отегчен

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Козяка икономист от Австралия":

    Да бе - кой не скача, е "червен".
    За 30г. не можахте да научите нещо ново.
    Ама, то и как като за това малко акъл трябва.
  • 3 El chochone

    7 13 Отговор
    Путин и Асад единни са в борбата. Скоро ще въведат нов ред на земята. Хаха това напомня ли на нещо?
  • 4 Госあ

    5 17 Отговор
    Истината е, че и Русия и САЩ имат интерес този конфликт да тлее, да пълнят Европа с бежанци и да продават по некой автомат на сирийците. Това са подли орки- едните диваци от прерията, другите от тундрите. Мразят Европа от дъното на душата си. Истината е, че ако путя искаше наистина да помогне на Асад, този конфликт да е приключил. Щеше да даде под наем оръжие и сирийската армия да е приключила въпроса. На Австралия дава подводници под наем,а на Асад не мое.

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Всъщност, всички орки неистово мразят Европа. Защото е нормална и цивилизована. Уроди. Мразят цивилизацията, но искат да ходят там да работят,щото иначе ще им пръскат халката у прериите и тундрите.
  • 6 Факт

    13 2 Отговор
    Бойци или брадати главорези?!????--защото така наричахте Талибаните...Ал Кайда в началото...Ичкерите в Чечня...Боко Харм в Африка...Мюсолмански Братя в Египед и Тунис...---такова лицемерие на Запада е убийствено за цялото човечество-факт!!!!

    Коментиран от #17

  • 7 Козяка икономист от Австралия

    4 12 Отговор
    90% от коментиращите тук са комунисти-лайнокоментатори. Сайтът е на захранка от БСП 70% и 20% от Кремъл. НА БСП, Бойко вече им спря субсидиите. На Кремъл им подрязаха опашките страните от цялата планета, а и парите отиват за ракети. Питам се къде ще коментирате след 3 месеца??Ще ми коментирате на уеья:):)

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Козяка икономист от Австралия":

    Икономисте, що не си пасеш кенгурата в Австралия, ми се правиш на разбирач ?
  • 10 тъпчо

    9 0 Отговор
    А "Сирийският център за наблюдение на човешките права" си живурка весело и щастливо в Лондон далече от всичко това и сее фалшификати на лево и на десно...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 плевен

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Дали ще е Хасан или Денис Джамбазов, все ще звучи като повторение на приказките на Ердоган. Как пък не казахте една добра дума за десетките хиляди уволнени или набутани по затворите? Защото и те са турци като вас, другите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    10 1 Отговор
    Браво на Башар Асад..яко ги е напънал в Идлиб..само така,няма женско,няма мъжко.Трепи наред ,да се затрие семката на тая сган джихадистка Га колеха показно мирни граждани ,не реваха, сега -никаква милост, трепи наред-мало и голямо.Айде сега Ердоган спешно на телефона да говори с Путин ,та дано малко помогне на дружките си от ИДИЛ, дето заедно въртяха далаверата с петрол.
  • 16 Кръст

    8 0 Отговор
    Турците са виновни. Провинция идлиб се напълни с остатъци от напътените джихадисти омешани с местните туркомани заради които ерррДоган свли руския самолет. Турция ги снабдява със всичко и забавя Освобождението на идлиб. Може да сме всекви, но трябва по една молитва за благодарност че се отървахме от турците (некой ден ще разкараме и Пеевски).
  • 17 Кръст

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    ерррДоган е от Мюсюлманските Братя. Същите като онези които съвсем демократично гласуване докара на власт в Египет. Сага са в затворите на Генерал Сиси.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    асад и руснаците снощи пробиха отново бунтовническите линни и напредват в идлиб.днес турския външен министър отново по спешност се обажда в русия.реално ситуацията в южен идлиб е боина и турските и протурските групировки се бият с руските и проруските такива!

    Коментиран от #24

  • 20 Кръст

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Обикновен човек":

    Аз съм православен християнин. Подкрепяната от Турция ислямска държава избива християните в Сирия. Ти какъв си и кое юдейско нпо те спонсорира?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 обсървър

    2 0 Отговор
    Сирия погледната от Руската страна е добър аргумент за продажбата на С-400 , а не само ракети,самолетите им доказаха превъзходство във военни действия на периметър от 1500 км.
    Това накара Турция да си подсигури същото спокойствие от нежелани агресори.Ракетите които Турция закупи не са предназначени за Кюрдските борци за свободен Кюрдистан.
    Там са изпратени 300 бронетранспортьора, 350 танка и гаубици
    и жива сила над 20 000 войници.
    След инсталирането на С-400 ще видим накъде се е насочила Турция, да брани петролните полета около Кипър или по сушата към същия този петрол...и в двата случая ракетите вършат перфектна работа.
  • 24 Трола стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Каже ли ви трола стоян георгиев „добър ден”, вижте къде е слънцето и се замислете защо иска да ви излъже.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания