23 Юли, 2019 12:04 6 083 7

В Северна Македония: Крадем най-доброто от чуждата история

  • северна македония-
  • история-
  • чужда-
  • кражба-
  • сърджан иванович-
  • зоран заев-
  • ес

Премиерът Заев е прав

В Северна Македония: Крадем най-доброто от чуждата история - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът Зоран Заев е прав, когато казва, че македонците с години крадат чуждата история, а аз бих добавил, че крадат най-доброто от чуждата история, като строят системи за централно отопление и водопроводи, които другите народи са имали още в античността, пише анализаторът Сърджан Иванович в статия във в. "Слободен печат".

Не са минали и три хиляди години, откакто древните гърци са овладели техниката на централната система за отопление, преди ние да направим парно в основните училища в селата Амзабегово и Кадрифаково - новина, която "трепти" с позлатени букви в медиите.

Водопроводът на римляните, съставен от акведукти, дълги хиляди километри, е бил граден с години. Същото става и в Северна Македония, и то на десетина километра от столицата Скопие, където жителите на община Сопище се снабдяват с вода от отдалечената на няколко километра Патишка река. Водопроводът се строи с години, също като римския, коментира иронично авторът на статията.

С кого е общувала Катица Янева, пита в. "Вечер", след като прокуратурата съобщи, че е завършила експертизата на мобилния телефон на ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева, чието име се споменава във връзка със случая Рекет, отнасящ се за изнудване на обвиняеми. Прокуратурата отказа да даде информация с кого е общувала по телефона Катица Янева и посочи, че Янева не е разследвана, а експертизата трябвало само да покаже дали е имала контакти със заподозрените в изнудването. Вестникът посочва, че международната общност продължава да следи развитието на случая Рекет.

В. "Нова Македония" цитира посланика на ЕС в Скопие Самуел Жбогар, според когото случаят Рекет показва, че прокуратурата се бори с корупцията на високо равнище. "Мисля, че няма причини за политическа криза в държавата, защото институциите функционират, прокуратурата функционира, работи и Специалната прокуратура", каза Жбогар.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кради

    11 4 Отговор
    народе възродени!
  • 2 толерантен

    26 2 Отговор
    Македонците горките не знаят на кой свят живеят, повече от половин век медийни промивки, от малки... Не "македонци", ами и марсианци можеха да ги направят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Адолф Хитлер":

    С една дума-ГЕРБ!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жоро Илиев

    13 1 Отговор
    Заев каза на последното интервю че Орешарски и Станишев били с македонски корени. Аз досега се чудех защо ни разплакаха майката тия двамата а те били македонци
  • 7 Фактолог

    3 0 Отговор
    Поставям ПИТАНЕ!... Пази, Боже, пази! – или – Дай, Боже, дай: да ни откраднат най-доброто от историята, управляващите??? ... (отбелязвайте с минуси първото, с плюсове второто).
Новини по държави: