Last news in Fakti

25 Юли, 2019 13:10 1 402 9

Десетки убити в Афганистан за 12 часа

  • афганистан-
  • талибани-
  • убити-
  • жертви-
  • нападения-
  • бомби

Талибаните отново атакуват

Десетки убити в Афганистан за 12 часа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 50 души бяха убити за 12 часа в Афганистан. Това е поредната серия от нападения срещу цивилни и силите на реда. Боевете в страната не спират.

Най-малко 12 души загинаха при три експлозии в афганистанската столица Кабул, предаде "Ройтерс". "Първо избухна прикрепена към минибус магнитна бомба, след това близо до мястото, където бе взривен бусът, се взриви атентатор самоубиец, а третата атака бе извършена с кола бомба от неизвестни екстремисти", каза говорителят на афганистанското вътрешно министерство Насрат Рахими.

Атаките бяха извършени, докато американският генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, провеждаше среща с високопоставени американски служители и служители на НАТО в Кабул. При трите експлозии в Кабул са ранени 27 души, съобщи говорителят на афганистанското Министерство на здравеопазването Уахидула Маяр.

Отговорност за нападението с колата бомба поеха талибаните. Техният говорител Забиула Муджахид заяви, че при атаката е бил атакуван конвой на "чуждестранни нашественици", минаващ през района. Все още никой не е поел отговорност за останалите две атаки. Деветима цивилни, сред които шест жени и три деца, бяха убити при експлозия на път в провинция Нангархар, Източен Афганистан, отбелязва DPA.

Най-малко 35 полицаи бяха убити и 12 души, сред които шестима полицаи, бяха ранени при нападение на талибаните в провинция Тахар, Северен Афганистан, предаде ДПА, като се позова на афганистански служител. Талибаните са атакували три контролни пункта и военна база, използвана от полицията. По данните на друг афганистански служител убитите полицаи са 43, а деветима полицаи са в неизвестност, като талибаните са превзели базата и са я унищожили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорософреник

    9 1 Отговор
    Абе в Афганистан цари мир и балгоденствие, инфраструктура цъфти на кратери, опиумни полета до къде ти видят очите, с терористи САЩ не преговаря, ама талибаните са им рожби и са им мили, затова им пускат фандък да правят атентати и преговарят.
  • 2 ПЕНКО

    7 2 Отговор
    АМЕРИКАН КЪМ РУСИЯ : " МОЛИМ НЕКА ГЕНЕРАЛ ДОСТУМ АТАКУВА ПО СУША ОТ СЕВЕР ,А НИЕ С РАКЕТКИ И САМАЛЬОТКИ ПО ХИНДОКУШ - ПОСЛЕ ЩЕ ДЕЛИМ " !!! АМИ АКО НЕ НАМЕРЯТ АМЕРИКАНОСИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ЗА АКОМУЛАТОРИ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В АВГАН ... ПРОСТО ЕДИН СМАЗАН И СМАЗВАН НАРОД /ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОТ АМЕРИКАНОСИТЕ / !!!!!!!!!!!!
  • 3 Шойгу

    5 2 Отговор
    Това не е възможно. От какво са недоволни талибаните? Нали повече от 10 години войската на ФАЩ налага "демокрация", "пазарна икономика", "ценности" и пр. и пр. И в отглеждането на опиум помагат, уреждат най-сигурния транспорт на товари в света - С-130 Херкулес.
  • 4 Behemoth

    8 2 Отговор
    Там където стъпи краварски крак животът няма цена хахахххххх....
  • 5 1 2 3

    3 0 Отговор
    Афганистанския народ никога няма да се предаде не се плашат лесно

    Коментиран от #6

  • 6 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "1 2 3":

    Верно. Руснаците го доказаха. Да видим до кога ще издържи САЩ
  • 7 Хелих

    2 0 Отговор
    Нали "братята" хамериканци ги оправиха!
  • 8 зрител

    4 0 Отговор
    Жалко! Пак по познатата схема хора с един език и вяра се трепят помежду си заради игричките на американските паразити. Как не намериха начин да взривят генерала и свитата му!
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТА ОТ КЪДЕ ИМАТ ТОЛКОВА ОРЪЖИЕ ТАЛИБАНИТЕ /УВАЖАЕМИ/ ????
Новини по държави: