Last news in Fakti

25 Юли, 2019 20:54 3 115 11

Брюксел към Лондон: Исканията ви са неприемливи

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • мишел барние-
  • ес

ЕС трябва да се подготви за излизане без сделка на Обединеното кралство, заяви Мишел Барние

Брюксел към Лондон: Исканията ви са неприемливи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Исканията за промяна на споразумението за Брекзит, формулирани от новия британски премиер Борис Джонсън, са неприемливи и ЕС трябва да се подготви за излизане без сделка на Обединеното кралство от съюза.

Това предупреждение отправи преговарящият на ЕС Мишел Барние, предаде Франс прес.

Борис Джонсън поиска днес от Брюксел да преосмисли позицията си за отказ от предоговаряне на сделката за Брекзит и анулиране от нея на клаузата за ирландския предпазeн механизъм.

"Това очевидно е неприемливо и не е в пълномощията на Европейския съвет", казва Барние в имейл, адресиран до представителите на останалите 27 страни членки на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другия с коня

    27 1 Отговор
    И този Английски Наркоман ще му бият Шута...Мерака пак да са Колонизатори не им е минал...А не са свикнали да си Плащат за гяволъка....
  • 2 Преводач

    21 1 Отговор
    Брекзит - означава безкрайна агония , пародия и комедия , която води до оставки на британски премиери и тревога у британските жители.
  • 3 Еее

    9 3 Отговор
    Борис ефенди ще им разкаже играта.
  • 4 среднощен

    5 0 Отговор
    Започна се..? В "диалога" между ЕС и Великобритания от тук насетне може да се "разчете" преплитането на интересите Русия-САЩ-Китай..? От друга страна по-ясно ще се очертаят и отношенията между Германия и Франция..!
  • 5 Смях

    11 0 Отговор
    Много нагли и арогантни са англосаксонците! Но скоро ще си го получат. Ще имат данъци и тн на европейската стока , а тръмпи ще им налага санкций на американската! Да продължавам ли ....
  • 6 Някой да разясни

    4 1 Отговор
    Някой знае ли за каква сделка става въпрос?За какво не могат да се договорят?Какво представлява този "ирландски механизъм"?Надявам се да има някой който да е в час и да разясни,че като гледам аудиторията на този сит. ..

    Коментиран от #8

  • 7 Габдулла

    6 1 Отговор
    Сделката е да си имат европейския пазар, без да се съобразяват с Европа. Проблемът със Северна Ирландия е, че няма граница.
  • 8 No Exit from Brexit

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някой да разясни":

    The Irish backstop. Означава условието прието като необходимо и достатъчно, да няма твърда граница през остров Ирландия между Кралството / Ълстър /, и Републиката / Еире /. След десетки години кървав конфликт с хиляди жертви и атентати, сега Брекзит пак отваря старите незараснали рани в сърцата на Шин Фейн и Юнионистите (те крепят това правителство на Борис на власт). Никой не иска твърда граница, но никой не знае как да я предотврати с излизането на Кралството на 31 Октомври. Те искат пълен контрол върху границите си и имигрантите, но не искат граница в Ирландия. Борис е следващият пътник.
  • 9 мей

    3 0 Отговор
    Сев Ирландия е британският ''Крим наш''
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    Да отдадем заслуженото на Дания !!! ПОЧТИ В тази държава е възникнал ВЪПРОСЪТ : " ТУ БИ - О НОТ - ТУ БИ " !?!?!? НА ДУМАТА -БРЮКСЕЛ- ОТГОВАРЯТ ДУМИТЕ : - ФРАНЗЕЛ И ХЕНЗЕЛ !?!?!? ГОРДИТЕ ПЕДЕРОАНГЛЕТА -НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМАТ- : "ШВАЙНЕН ШВАБЕН ГУТЕН -ФРАНСЕЗЕНС МОРТУС - НАГЪЗЕН -МАРШАЛЕН " !?!?!? ПОМОГНЕТЕ МИ "МОНТИ ПАЙТЪН" ;О,ХЕНРИ ;ДАРВИН ; И ... АЗ СЪМ В ПРОБИТАТА ЛОДКА И ДВАМА ИЗГРЕБВАТ, А АЗ КОМАНДВАМ ..РАЗ-ДВА !!!!!!!!!
Новини по държави: