Last news in Fakti

28 Юли, 2019 12:40 2 436 25

Лондон не очаква от ЕС нова сделка

  • брекзит-
  • ес-
  • сделка-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Страната напуска ЕС на 31 октомври

Лондон не очаква от ЕС нова сделка - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Великобритания не очаква Европейският съюз да сключи ново споразумение за Брекзит, заяви пред вестник „Сънди таймс“ Майкъл Гоув, който отговаря за подготовката за напускането на Обединеното кралство без сделка, предаде „Ройтерс".

„Ще напуснем ЕС на 31 октомври. Никакви „ако“-та, никакви „но“-та. Без повече отлагане. Брекзитът се случва“, посочи Гоув, предаде БНР. Изданието „Сънди телеграф“ пък информира, че британският министър на финансите Саджид Джавид планира да обяви отпускането на около 1 милиард лири за финансирането на подготовката за Брекзит без споразумение. Средствата се очаква да се изразходват за голяма информационна кампания, за откриването на 500 нови работни места в Гранична полиция и за нова инфраструктура около пристанищата.

Същевременно социологическо проучване отчете, че след избирането на Борис Джонсън за премиер на Великобритания Консервативната партия е повишила подкрепата си с 10 на сто пред опозиционната Лейбъристка партия. Проучване, извършено по поръчка на в. „Сънди таймс“, показва, че консерваторите имат подкрепа от 31 на сто, с 6 на сто повече от предишната анкета.

Лейбъристката партия има подкрепа от 21 на сто, с 2 на сто повече. Либералдемократите са отбелязали спад с 3 пункта, достигайки 20 на сто, а подкрепата за новата Партия на Брекзита на Найджъл Фараж е спаднала до 13 на сто. Резултатите подхранват спекулациите, че Борис Джонсън може да свика предсрочни избори, отбелязва „Сънди таймс“.

Междувременно хиляди се включиха в събота в „Поход за независимост“ в град Карнарвън и заявиха подкрепата си за независимост на Уелс. Участниците в демонстрацията бяха категорични и че Великобритания „върви към катастрофален Брекзит без сделка“. Първите министри на Шотландия и Уелс - Никола Стърджън и Марк Дрейкфорд, вече предупредиха премиера Борис Джонсън, че излизане на Великобритания от Европейския съюз без сделка би имало "катастрофално въздействие" върху двата британски района, и призоваха за втори референдум за Брекзит. Стърджън коментира, че не изключва възможността до две години да свика референдум за независимост на Шотландия, ако Великобритания напусне ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дориан

    13 4 Отговор
    Моментът, който всички чакат от години. Собствената алчност на управляващите в тази страна ще я унищожи.

    Коментиран от #3

  • 2 Адолф Хитлер

    2 8 Отговор
    Сега малко искам да света тука образите.Племе славяни няма.Никъде в историята никой не е писал за славяни,няма намерени славянски артефакти,а този термин е чисто и просто политически.Т.н. славяни всъщност са траки,готи и викинги.Ние българите сме една уникална смес от българи,викинги,готи,траки някакви много стари балкански генни и дори имаме и саксонски генни.Сега ще се питате защо така?Защото ние сме най-старите арийци на планетата!Японският император дори има българска кръв(когато Тодор Живков отива в Япония, японският император го нарича братовчеде).Колкото и да не ви харесва,Отоманците също произлизат от българите,а турците нямат нищо общо с Отоманската империя.Турците са смес от българи,кюрди,елини,шиптъри и други племена.Не случайно в Турция има турци с руса коса и сини очи,но има и такива дето на индийци мязат.Да не говорим,че тюрките са езикова група,а не племе и народ!Дори великият на турците вожд Ататюрк е бил българин мюсюлманин от Вардарска Македония.Баща му и майка му са говорили само на български и са се определили като българи,което мисля че е показателно.Волжка България-българи,а не татари!До преди Сталин,който иска да УНИЩОЖИ тяхното самочувствие и самосъзнание,в Русия 4 млн са се писали българи.След това обаче,следват големи репресии и така термина татари се въвежда.Татари има,но те не са в днешен Татарстан,а съвсем другаде.Самите хора в Татарстан са много далеч от татарите и нямат монголоидни черти.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Емил

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дориан":

    Не само алчността! Виж името на министъра на финансите - за него островите нямат значение, той си мисли за Родината, а това, че истинските англичани за заслепени - си е техен проблем. Очаквам след напускането на ЕС, да започнат да търсят съюз с Азия!

    Коментиран от #8

  • 4 Госあ

    0 3 Отговор
    Мисля че по уместно би било да канят в Париж и Берлин Никола Стърджън и Марк Дрейкфорд ;)
  • 5 Емил

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф Хитлер":

    Интересни тези, ама правописът и граматиката ти не са български! Вземи малко уроци и тогава се "пиши" родолюбец!
  • 6 Електрошок

    2 3 Отговор
    Що ривете,че Острова ще го управляват пакистанци и индиици!?Вижте ние в какъв сандвич сме-отдолу цигани,отгоре евреи!!!!И да правим разлика между индиици,пакистанци и еврогейските любимци"бежанци".Чакам к@путите,които ще ми препоръчат да си пия апчетата!!!

    Коментиран от #10

  • 7 среднощен

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф Хитлер":

    Много добре звучи, за нас българите, но това с какво променя настоящата ситуация..? Относно Брекзит. По-скоро ще се разпадне Обединеното кралство, което не е добре за никого..? Мисля си, че Кралицата ще намери начин да се намеси в последния момент..?

    Коментиран от #9

  • 8 Дориан

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Нека им е! От всяка бивша колония по един министър. Без англичани във властта. Тероризират сумати континенти и империята си представят за много демократична, но само шепа островитяни са решавали съдбата на всички. За СССР говорят, но от всяка република е имало хора в елита. Нека сега хората от колониите разрушат тази страна.
  • 9 Емил

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Всяко нещо има време за разпад! Ако е дошло това време - никой не може да го спаси! А кралицата вече се намеси - тя предизвика брекзит. Само тя има (някаква спорна) полза от излизането от ЕС. Всички останали (финансов елит, едър и дребен бизнес, фермери..) само губят!

    Коментиран от #15

  • 10 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Това, че чуваш гласове от Москва, не се лекува с хапчета!

    Коментиран от #12

  • 11 Електрошок

    0 3 Отговор
    Гледам само коментари от "Хор на оплаквачите на брекзит"!!Чудя се не са ли същите,които оплакват турската лира и фалита на Тесла!???

    Коментиран от #17

  • 12 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Браво!Ти си първия!Чакам още няколко ника и един,който започва като част от изречението!

    Коментиран от #13

  • 13 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Електрошок":

    Браво бе,в психодиспансера имало и компютри,от които да пишеш,похвално за здравното министерство!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Джентълменът русофил

    2 0 Отговор
    Брекзит = Расизъм, дискриминация и ксенофобия.
  • 15 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Емил":

    За "разпада" във времето сте напълно прав - но това е валидно за всички..! В интерес на истината Великобритания винаги е била "противник" на българските интереси... Но това е защото нас винаги са ни разпознавали като част от интересите на Русия.. "Битка между империите" - на това сме били винаги заложници... Да направим опит да се абстрахираме от това... Съвременните мислители отново говорят за "многополюсен" модел за развитието на света. Повярвайте ми, "полюса" който представлява Кралството не е добре да се разпадне, защото на тяхно място ще трябва да застане някой друг... Русия и Китай е абсолютно невъзможно.. Единственият"приемлив" вариант е САЩ. Това означава - Европа заложник между руските и американски интереси. Отиде ли си Великобритания като "велика сила" - започва подялбата на ЕС между Русия и Китай от една страна и САЩ от друга... Вероятността за военни конфликти в Европа ще стане голяма.. Дойде ли войната - всичко губи смисъл..!!

    Коментиран от #19

  • 16 Електрошок

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ввв":

    На тези дето си пият редовно хапчетата ни разрешават достъп до компютъра!Чакам да видя ""нормалните""как ще сменят никовете,когато англичаните бият дуспата на еврогейовете след три месеца!
  • 17 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Електрошок":

    Докато рижата разпределя парите на данъкоплатците в сащ към малкия и среден бизнес, тесла нема да фалира, но има вероятност сащ да фалират ;)

    Коментиран от #20

  • 18 Електрошок

    1 2 Отговор
    Мислех,че среднощното мислене е само за поети и влюбени,но тук виждам здрав разум!
  • 19 п.п

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    #18 е за #15
  • 20 Електрошок

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Пич,искам Тесла баце,па ти чекай да фалират,возейки се в петролка!

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Електрошок":

    Xaxaxa абе трол залупен,англетата ще се разпаднат и това ще започне с Уелс,взимай евтина бира и семки, и гледай в панелката по телевизора на изплащане...

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Малии...Голем майтап ще е есента,когато чакащите Острова да потъне,видят от блатото,че се е издигнал доста над морското равнище!
  • 23 п.п

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Телевизора имам още две вноски и е изплатен!
  • 24 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Електрошок":

    Споменах, че съм фен на хибридите. И Тойота и Пежо и Хонда са в пъти по класни и екологични от тесла.

    Коментиран от #25

  • 25 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Верно!Забравих,че си фен на хибридите и на гориво от сламки и бракувани зеленчуци от пазарите:)
Новини по държави: