Last news in Fakti

1 Август, 2019 17:00 1 970 9

Борисов: До октомври трябва да решим всички въпроси

  • бойко борисов-
  • зоран заев-
  • северна македония

Той призова българо - македонската комисия да работи всеки ден

Борисов: До октомври трябва да решим всички въпроси - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българският премиер Бойко Борисов даде срок до октомври на българо – македонската комисия за постигането на компромисно решение по историческите и културни въпроси между двете страни.

В момента Борисов е на посещение в Северна Македония. Там той обяви, че страната ще има пълната подкрепа на България за своето членство в НАТО и ЕС.

„Срокът е до месец октомври и до тогава комисията трябва да е готова. Ако трябва да работят през целия август и цялото лято, но да решат въпроса.

Ние няма да блокираме пътя на Северна Македония към ЕС. В наш интерес е страната да е член на НАТО“, заяви Борисов.

Той заяви, че комисията трябва да вземе приемливо за всички решение, защото то ще е важно за бъдещето и на двете страни. Премиерът призова за обединени усилия и ежедневна работа за постигането на реален резултат.

Македонският премиер Зоран Заев заяви, че комисията вече е постигнала напредък и има решение за общи исторически личности. Той обяви, че отношенията между двете страни трябва да са пример за Балканите и Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква Борисова

    20 0 Отговор
    Компромисите ще са за наша сметка
  • 2 Йосарян

    14 0 Отговор
    Малограмотна тикво! Продължи да Крадеш, защото сме Матрял! И тука да се булнува за Опозиция в като бсп? Хаахахаа Пригласят! Сетете се Кой?
  • 3 Да да да

    11 0 Отговор
    Маке_мъка дония 100 годишна мъка !
  • 4 Йосарян

    12 1 Отговор
    Методът на бг политиката е! Тука са, прости са и ще си Крада! Докато Слугувам на кой и да е, след като децата ми не са на Територията.
  • 5 11ап

    12 0 Отговор
    А на 26 октомври Народа също трябва да реши!
  • 6 Гарантирано от ГЕРБ

    11 0 Отговор
    От престараване да изкара обвиняемите от "Тад груп" виновни, специализираната прокуратура допусна гигантски гаф - публикува ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, пише ClubZ.
  • 7 От сега

    12 1 Отговор
    От сега ви казвам, че за няколко месеца с некадърната външна политика, ще им признаем лъжите на измислените македонци. Аз до сега не знам нещо от което България да е спечелила, за всичките 10 години от както са ГЕРБ. Дано да греша, но това ще е поредната историческа грешка. Не можеш да решиш толкова проблеми, които са трупани толкова години.
  • 8 Кой68

    11 1 Отговор
    Ще оплескате нещата както бе прибързано със признаването на една геогравска област за държава?Със твойте срокове виждаме какви магистрали и мостове се строят...Но вече постепенно започна да се вижда какви ангаживенти сте поели на своя глава без да има допитване или референдум?
  • 9 Наивник

    4 0 Отговор
    Говори небивалици. Все едно е да каже - до есента 10 милиона население. Решени всички проблеми -, ито един, умрял. Като борбата му с катастрофите. Не е тъп, но и,зглежда тъп.
Новини по държави: