Last news in Fakti

17 Септември, 2019 17:20 917 18

Туск: Северна Македония заслужава място в ЕС

  • ес-
  • доналд туск-
  • северна македония

Той призова европейските лидери да започнат преговори със страната

Туск: Северна Македония заслужава място в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерите на ЕС трябва да гласуват за започването на преговори със Северна Македония през октомври. Това председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран Нова Македония.

Той обяви подкрепата си за бъдещото членство на Северна Македония в ЕС. Председателят на Европейския съвет проведе среща с македонския премиер Зоран Заев.

В момента той е на посещение в Скопие. Туск похвали постигането на споразумение с Гърция за промяна на името на страната.

„При последната си среща на върха лидерите на ЕС се ангажираха да вземат важното решение за започването на преговори със Северна Македония и Албания. През последните две години вашата страна направи всичко, което ЕС очакваше от нея. Вие заслужихте стартирането на преговори. Това беше мое мнение преди и продължава да е такова сега“, заяви Туск.

Той призова ЕС да подкрепи членството на Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    8 1 Отговор
    Корекция: Западна България заслужава място в Източна България.
  • 3 El boko

    7 1 Отговор
    Тези ще влязат У шенген по-бързо от нас ХОХОХО :)
  • 4 Последния софиянец

    1 0 Отговор
    Има запазено място в България.
  • 5 Tei li be

    5 0 Отговор
    Нали нямаше да ги допускаме докато не се изяснят историческите казуси, ко стана?

    Коментиран от #8

  • 6 NikNay

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Глад, а? Спам навсякъде и до дупка - ма смени текста бе, не само ника милиционер .....

    Коментиран от #10, #11, #12, #15

  • 7 Извънреден коментар

    0 1 Отговор
    На Балканският полуостров не му стига че повечето територии не са точно това което е редно да бъдат, а сега и "съюзът"... някак си не му отива нито на името, нито и на "други неща" .
  • 8 Tei li be

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Tei li be":

    И ако не сме ние, поне нека гърците им лепнат ветото
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един Българин

    6 1 Отговор
    И с какво т. н. Северна Македония заслужава място в ЕС? С кражбите на история, с отричането на всичко българско? С какво? С омразата си към нас, които я подкрепяме дълго време и направихме достатъчно реверанси? С разправата с детски хиляди, които се припознават за българи в Македония? Трябва повече твърдост с тези измисленяци!
  • 14 Един Българин

    5 1 Отговор
    И с какво т. н. Северна Македония заслужава място в ЕС? С кражбите на история, с отричането на всичко българско? С какво? С омразата си към нас, които я подкрепяме дълго време и направихме достатъчно реверанси? С разправата с десетки хиляди, които се припознават за българи в Македония? Трябва повече твърдост с тези измисленяци!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Интересно какво се случва в спора за историята с Македония. Нашите мълчат оглушително след като имаше пресконференция на председателите на смесената комисия и нашия председател каза просто и ясно че поредната 7-ма среща на комисията е най-непродукривната... Тоест всеки се окопава в историческите си коловози , но на македонците трябва да им е ясно че само България има лост за влияние в тоя спор, от тях се иска гъвкавост. Те няма как да го спечелят тоя спор. Но какво прави България. Има два варианта настояваме Зайко да спре да шикалкави, да уволни цялата комисия и да сложи нови хора който да съдейстават за възстановяване на историческата истина. Ако не знае кой хора да сложи Зайко да му помогнат нашите. Другия вариант е по-лош за македонстващите - да гледат ЕС само от външната страна на оградата до второто прошествие. Тия вариатни на македонците обяснени ли са им? Защо е това мълчание от наша страна? Нещо прави ли се? Ако по някаква безумна логика сме продали българската кауза в Македония защо поне не го използваме за разменна монета да влезем в Шенген , въпреки че той е девалвирал и за нищо не служи . И един малко по страничен въпрос . Журналисти има ли в България или ги има само да оплюем хотелиерите на Слънчев Бряг?
  • 17 шоп

    3 0 Отговор
    Тия измисленяци македонците не в ЕС ами като държава не трябваше да ги признаят ( защото Македония си е югозападна България) ама грешката е първо на кумунягите и техния вожд Георги Димитров и след това на измисления президент Желю Желев.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: