Last news in Fakti

2 Август, 2019 17:00 1 718 17

Заев: Илинден трябва да обединява

  • северна македония-
  • илинден-
  • зоран заев

Македонският премиер говори на националния празник на страната си

Заев: Илинден трябва да обединява - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Илинденското въстание е вик за обединение. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, цитиран от „Макфакс“.

Заев говори по повод на националния празник на страната си. Той заяви, че патриотизмът не трябва да значи разделение, а търсене на общ език.

„Всички ние, дали сме македонци, сърби, албанци, роми, турци, бошняци смятаме, че нашето патриотично задължение е да се помирим и обединим. Мястото Мечкин камък трябва да да бъде крайъгълен камък на единство и разбирателство“, заяви Заев.

Той подчерта, че героите на Илинденското въстание са се борили за бъдещето , а не за миналото. Заев посочи, че заради това знамето на Крушевската република е вградено в химна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    18 1 Отговор
    Българска Македония
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А пък аз мисля

    7 0 Отговор
    Че Илинден трябва към нас да ви присъединява! Изгониха българските царе македонците и ви заселиха на тяхната земя, това не значи че станахте македонци!
  • 4 Све

    20 1 Отговор
    ВИНАГИ СЕ ПРОПУСКА БЪЛГАРИ. !!!!!!!!!!!!!!!! Това не е случайно. Дано като изгоним мутрите , следващото правителство е многп по-твърдо и от Гърция.
  • 5 Ах тоя Заев

    11 1 Отговор
    Няма ли кой да го ритне в устата! Само българи и албанци и мелези между тях има бе, ахмакооо!
  • 6 Буюк Искендер

    1 9 Отговор
    Нищо не ни обединява , нито произход , генетика , светоглед , ценности , манталитет и култура , НИЩО !!! Преди отец Паисий ги беше срам да се нарекат българи , а сега ги е гнус да са татаро-бугари братя на бай Ганю , бат'Бойко , Азис и Митьо Пищова.

    Коментиран от #15

  • 7 мдаа

    7 0 Отговор
    Сите ние, Македонци, Албанци, Турци, Срби, Власи, Бошњаци, Роми, сметаме дека е патриотска должност да се обединиме и помириме внатре“, порача Заев. ... МАКЕТАТА ПАК ЗАПЯХА СТАРАТА ПЕСЕН НА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ.
  • 8 мдаа

    1 3 Отговор
    „Тука се и Даме Груев, Татарчев, Никола Карев, Ѓорче Петров, Христо Узунов, Методиј Патчев, се до Ченто, Пирузе, Панко, Апостолски. Сите се ова македонски синови од кои не смееме и немаме ниту историско право да се одречеме ниту да го посрамотиме нивното дело.

    Коментиран от #14

  • 9 мдаа

    7 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИМ ВЕРВАТЕ НА СЕВЕРОМАКЕДОНЦИТЕ.
  • 10 мдаа

    1 0 Отговор
    Илинден е и наша должност кон нашите предци и паметник за тоа како ја добивме слободата која мора постојано да ја браниме. Илинден и последниот здив на комитетите и партизаните кои гинејќи за каузата беа верни на делото Смрт или Слобода“.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Заев повтаря старите грешки на ВМРО...Порочния лозунг "Македония на Македонците" измислен от коварния английски политик Гладстон и възприет от "ДАСКАЛСКОТО" ВМОРО съсипа Българската идея за Македония и е в основата на всичките беди. Толерантността на ВМОРО (ВМРО) в Македония бе равносилна на самоубийство, довежда до неописуеми страдания и днешната антична шизофрения.
  • 12 мдаа

    0 4 Отговор
    Во предвечерјето на Илинденското востание, некој во Софија посакувал Гоце Делчев да биде убиен колку што е можно побрзо за да се спречат развојот на македонската ослободителна идеја и остварувањето на сонот Македонија на Македонците.
  • 13 Боко предателя

    2 0 Отговор
    Заевче, щедър съм като еврейче банкерче - всичко ви давам, ама не плащате!
  • 14 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "мдаа":

    Готин!:) Я, съм чист македонец, ама от бугарските!:) Недей джавка, оти шиптарите че ти разкажат играта! Дека че одиш?! При тех ли, или при сърбите?!:) Абе, ей! Да не мислите че имате някакъв избор?! Нема проблем! Може да ви оставим на Византийците!:) Много ще ви хареса!:)
  • 15 цинцар лаки

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Буюк Искендер":

    Арваниот Буюк Искендер , много си прав , ама на шитар интелигент като тебе вера немам , и ти си същия като бай Ганю , Азис , Каракачанов и Митьо Пищова.
  • 16 Благодаря

    0 0 Отговор
    Забокя ме главата и от тези македонски бози
  • 17 Знам знам🙄

    1 0 Отговор
    Ей ей. Как па са не намери един дето да заработи за федерация. В момента можем да се възползваме от предпазния механизъм за Ирландия. Подписваме едно федеративно обединение утре. И у други ден Македония и у НАТО и у ЕС. Ама пуста ви злобичка все още пазите н някой интереса. А тоя някой иск и вие и ние да сме слаби и на колене.
Новини по държави: