Last news in Fakti

6 Август, 2019 12:00 3 148 5

Северна Македония и Косово въртят милиони

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • косово

Двете страни са се договорили за сътрудничество

Северна Македония и Косово въртят милиони - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е постигнал споразумение за контрол с бившия премиер на Косово Рамуш Харадинай, съобщи сръбското издание Blic.

Двамата лидери са се срещали не само като премиери. На техните срещи са присъствали и братята им Вице Заев и Даут Харадинай.

Според анонимни източници, двамата са създали черни фондове за плащането на политици в Брюксел и Гърция. Така се цели да се ограничат пречките за членството на Северна Македония в ЕС и НАТО.

Припомня се, е това е важно и за албанското малцинство в Северна Македония. Оказва се, че в един момент страната е получила 2 млн. евро, които са били разпределени за гръцки политици, които да обясняват, че страната им не е против членството на македонската държава в ЕС.

Двете страни са договорили македонски офицери да обучават косовските военни, а косовски офицери да се обучават в Скопие. Финансовите трансфери са се правели и през различни фирми.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    8 5 Отговор
    Шумадийските свине лъжат повече и от руснаците!
  • 2 Айде бе

    6 4 Отговор
    Що ревеш за бьлгаромразците наричащи се македонци и главорезите шиптьри-??? Ама точно по джендьрски се изхвьрляш-пуста политкорекност и слагачество пред господарите ти.
  • 3 Ехоо

    5 2 Отговор
    Що е маке все е .....!
  • 4 Red

    7 4 Отговор
    Македонски кучета злобни! Няма ЕС за вас!
  • 5 onq s konq

    8 2 Отговор
    Всеки който разпространява ЧУЖДИ ЛЪЖИ И ВНУШЕНИЯ,подлежи на СЪЩИТЕ НАКАЗАНИЯ И ГЛОБИ,които бих могли да бъдат наложени на "Оригинала".В съдебната практика се нарича "СЪУЧАСНИЧЕСТВО".Така че "Факти" е добре да са по-внимателни при публикуване на въпросната "Сръбска хроника",по простата и логична причина че Нещата за които пише Сръбското издание НЯМА КАК И ОТКЪДЕ ДА ГИ ЗНАЕ!
Новини по държави: