3 Август, 2019 10:40 5 065 10

Берлин връща контрола по границата с Швейцария

  • хорст зеехофер-
  • шенген-
  • мигранти-
  • германия-
  • швейцария

Расте броят на нелегалните преминавания към Германия

Берлин връща контрола по границата с Швейцария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер иска да върне граничния контрол по границата с Швейцария, която както Германия е част от Шенгенското пространство. В интервю за „Шпигел“ баварският политик заяви, че расте броят на нелегалните преминавания през границите на Федералната република.

40-годишен еритреец, който живее от години в Швейцария, е обвинен в предумишлено убийство на осемгодишно дете във Франкфурт на Майн. Преди дни той умишлено бутна момчето под пристигащ на централната гара влак. Еритреецът е издирван от швейцарските власти и очевидно се е укривал в Германия.

Случаят потресе страната и накара вътрешният министър да призове за връщането към граничния контрол. 43 хиляди души са влезли миналата година нелегално в Германия, твърди Зеехофер, който ще предложи до септември план за охрана на границите.

Плановете на Зеехофер предизвикаха остра критика сред опозицията, която го обвинява в популизъм на гърба на една трагедия.

В същото време в Мюнхен стартира пилотен проект за поставянето на автоматични обезопасителни прегради на пероните в градската железница, които да се отварят само заедно с вратите на влаковете.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    22 1 Отговор
    И какво точно ще контролират? Автоматично ще минават през Франция и Италия и пак ще влизат в Германия без контрол. Да върнат контрола навсякъде около Швейцария не го виждам, а и едва ли там е гнездото на проблема... Германия се сетила за границите си, след като покани орките...
  • 2 Шшшшшиеййй

    10 3 Отговор
    Ебем ти и заглавието, ебем ти и журналята, научи времената минало,бъдещеи сегашно. ОЛИГОФРЕНИ
  • 3 Анти милиционер

    11 4 Отговор
    90% от немското простолюдие са толкова прости и примитивни, че еритреецът изглежда като хибрид между Нютон и Айнщайн.
  • 4 Един там

    11 0 Отговор
    Кое е Изперкел и поддръжниците на орлите, които бяха поканени и допуснати в Европа. Защо не отидат при протестиращите да им обяснят, че това са инженери, лекари и студенти. Нека отидат да видим какво ще им се случи. Лошото е че в Германия хората са превърнати в ходеща биологична маса(също както и у нас) не мислят за нищо освен за собственото аз, как да закрият месеца и как да задоволят само и единствено материалните си нужди. Няма я критичната маса мислещи хора, които да кажат не на тази политика и да се опълчим срещу малоумната на политиците и техните решения, които са срещу собственият им народ.

    Коментиран от #9

  • 5 месара

    11 0 Отговор
    кви граници, кви ограничения, нали ни задължихте да махнем границите (за да могат мургавите ви новоеврооейците, да обикалят свободно) , нали добре дошли, нали интеграция, нали бъдете търпеливи и толерантни, нали протести в тяхна защита, нали ше подмладявате застаряваща европа ? и сега изведнъж - граница! е що така?
  • 6 ТРОПЧО

    8 0 Отговор
    МЕРКЕЛ НАЛИ ГИ ИСКАШЕ ДА СИ ГИ ПРИБИРА
  • 7 Дориан

    5 7 Отговор
    Тук да се каже лоша дума срещу шваби и веднага ще ти се нахвърлят. Българинът има такъв манталитет, че направо като види швабата и му есе да клекне за френска.
  • 8 ванката

    9 0 Отговор
    как ще вдигате паметници на великия хитлер във всеки град вие податливи на маниполация говеда но се радвахте меркел като ви докара няколко милиона примата а сега берете си плодовете докато не възродите райха!!!
  • 9 Алиса

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Един там":

    Не забравяйте пропагандата машина, която в Германия е много мощна. Пускам си понякога немско радио чрез Интернет.Дори и на предимно весели и музикални станции вървят сълзливи истории с интервюта на мюсюлмански емигранти, знаещи добре езика. Те всички искат да се изучат и да работят в Германия.
  • 10 Бай Тошо

    8 0 Отговор
    Богати държави ама ги наследиха прости управляващи, от алчност да имат евтина работна ръка(мигранти и манговци от нашите) рискуват да заличат собствената си раса в името на парите. Аз още преди години казах че с свободни граници няма как да стане, при положение че света е доста зъл и не всеки е добронамерен че да го пускаш на гости
Новини по държави: