Last news in Fakti

7 Август, 2019 17:06 13 680 84

Америка може да загуби истинска война срещу Русия

  • война-
  • сащ-
  • русия-
  • ядрени оръжия-
  • тимъти уолтън-
  • ракети

САЩ трябва да се сдобият със собствени конвенционални ракети

Америка може да загуби истинска война срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Тъй като президентът на Руската федерация Владимир Путин и държавният глава на САЩ Доналд Тръмп разтрогнаха договор, който допринасяше за понижаването на рисковете от ядрена война, Америка трябва да увеличи своя конвенционален (неядрен) арсенал, за да не изостава от Москва и Пекин, съветва занимаващият се с изследване на стратегиите за национална отбрана Тимъти Уолтън в статия за популярния вестник The New York Times.

Миналата седмица Договорът за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), който бе в сила повече от 30 години, престана да съществува. Америка се оттегли от този договор в петък, 2 август, а Русия в събота, 3 август. Докато САЩ изпълняваха всички изисквания на този договор, Русия го наруши, като разгърна над 100 забранени ракети със среден обсег (т.е. наземна ракета с обсег на действие над 3000 километра, но не повече 5 500 километра.). Междувременно Китай, който не беше страна по договора, разположи хиляди такива ракети. САЩ нямат подобни снаряди.

За да се преодолее тази пропаст, дойде време Министерството на отбраната на САЩ да създаде и разположи наземни неядрени ракети със среден обсег на действие. ДРСМО беше разумно споразумение, което намали напрежението и спомогна за мирен край на Студената война. След подписването му през 1987 г. СССР и САЩ елиминираха наземните ракети с обхват от 500 до 5 500 километра. Такива ракети представляват опасност, защото ако са снабдени с ядрени бойни глави, те биха могли да бъдат използвани - предвид краткото им време на полет - за извършване на неочаквани атаки срещу съюзници в Европа и срещу СССР. Елиминирането на тези снаряди допринесе за стабилизирането на отношенията между СССР и САЩ и техните съюзници.

За съжаление Русия нарушаваше условията на това споразумение в продължение на 10 години. През 2008 г. тя проведе изпитания на наземни крилати ракети със среден обсег на действие 9M729. Снабдени с модерни системи за насочване, 9М729 и други нови руски ракети могат да нанасят прецизни удари по цели. Тази точност позволява на Русия да използва бойни глави с неядрени заряди, които се характеризират с по-малка зона на поразяване в сравнение с ядрените бойни глави, а това от своя страна увеличава вероятността Русия да ги използва в случай на конфликт.

В продължение на шест години американските дипломати търпеливо се опитваха да убедят Русия в необходимостта да спазва условията на този договор, но Москва пренебрегна исканията на САЩ и съюзниците от НАТО, продължавайки да създава и разполага забранени ракети. По-важното е, че Китай, който никога не е участвал в това двустранно споразумение и отказва да се присъедини към него няколко пъти, започна да разработва свои ракетни сили в края на 90-те години на миналия век, които несъмнено бяха призвани да се противопоставят на американците. В момента Китай има хиляди ракети, оборудвани както с неядрени, така и с ядрени бойни глави. Тези високоточни смъртоносни ракети са способни да атакуват кораби в морето, военни бази на сушата - не само в страните-съюзници на Америка в Азия, но и в самите САЩ, т.е.в Аляска, Гуам и Северните Мариански острови.

Тъй като американските сили нямат наземни неядрени ракети, които могат да се използват за атака на вражески войски, и нямат достатъчно системи за отбрана срещу китайски или руски неядрени ракети на наземна база, те редовно се провеждат симулации, за да се подготвят за военни операции, включващи Китай или Русия. В истинската война обаче Америка може да бъде победена.

Ето защо САЩ трябва да се сдобият със собствени конвенционални ракети със среден обсег. Наличието на такива ще осигури значително оперативно предимство на американските войски и ще се превърне в сериозно предизвикателство за противниците. Ако тези ракети са разположени в САЩ и техните съюзниците, те могат бързо да атакуват вражески цели веднага след откриването им. Освен това използването на тези ракети за удари по добре защитени обекти и системи може да намали рисковете за пилотите на самолети и екипажите на военни кораби.

Тези нови ракети ще направят американските войски по-ефективни и ще сдържат Китай, Русия и други противници от агресивни действия. Освен това, снабдявайки тези ракети само с неядрени бойни глави, САЩ могат да намалят риска вражеските сили да ги объркат с ядрени ракети и да разсеят онези страхове, които някога са послужили като основа за подписване на ДРСМО. Тези ракети ще дадат възможност на САЩ да сключат споразумение с Китай, Русия и други страни, които ще забранят наземните ракети със среден обсег на действие, оборудвани с ядрени бойни глави.

Някои наблюдатели, специализирани в контрола върху оръжията, смятат, че оттеглянето от ДРСМО е опасно и може да провокира нова надпревара във въоръженията. Но сега много по-опасна стъпка е да наблюдаваме как Китай и Русия разполагат своите арсенали, докато ние продължаваме вербално да протестираме и анализираме възможностите си. За щастие сега САЩ имат по-разумни възможности за действие. Сега, когато престана да действа, сухопътните сили и пехотинците имат възможност да разработят и разгърнат наземни ракети със среден обсег на действие. Когато Конгресът на САЩ приключи работата по бюджета за отбрана, той може да направи разумни инвестиции в тези системи - да отпусне средства не само за създаването на нови ракети, но и за подобряването на съществуващи, като например крилатите ракети „Томахоук“ (които сега се изстрелват от кораби и подводници) или балистични ракети „Пършинг II“ (които ДРСМО забрани).

Ракетният арсенал, който ще включва както нови, така и подобрени ракети, ще позволи на Министерството на отбраната на САЩ да разгърне значителен брой ракети за няколко години при сравнително умерена цена. Китай и Русия полагат големи усилия за изграждането на своите ракетни сили. Сега, когато САЩ вече не са обвързани от ДРСМО, е време да се изравнят правилата на играта.

Тимъти Уолтън е научен сътрудник в Центъра за стратегически и бюджетни оценки, независима институция във Вашингтон, която изучава стратегиите за национална сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    130 25 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)

    Коментиран от #4, #22

  • 2 El chochone

    23 134 Отговор
    Слава на САЩ!
  • 3 Коментар📝

    135 10 Отговор
    ПРИ ВОЙНА САЩ/РУСИЯ ГУБИМ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ

    Коментиран от #20

  • 4 Въпрос

    16 30 Отговор

    До коментар #1 от "El traficante":

    Ти да не трафикираш фалшиви и контрабандни лозунги?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    12 66 Отговор
    Може. Ако САЩ нищо не правят и ги оставят.

    Коментиран от #56, #78

  • 7 ха ха ха

    96 21 Отговор
    САЩ нямат шанс срещу СК, камо ли срещу Иран, а за Русия даже и не си мечтаят ;) ... не помните ли как се молиха наскоро на Германия, да се включи в заплахите им срещу Иран?

    Коментиран от #62, #75

  • 8 Обективен

    20 94 Отговор
    Русия е страна с икономически показатели по-ниски от тези на Италия. При война със страните от свободния свят няма никакви шансове.

    Коментиран от #10, #16, #27, #35, #65

  • 9 Пропаганда

    27 18 Отговор
    Докато САЩ изпълняваха всички изисквания на този договор, Русия го наруши, като разгърна над 100 забранени ракети със среден обсег (т.е. наземна ракета с обсег на действие над 3000 километра, но не повече 5 500 километра.).


    Неее...Това изречение изобщо не цели някаква пропаганда...Сега 50% от четящите ще кълнат на гола кука и ще започнат да се чувстват онеправданите. ..А бе нека спорът"САЩ-РУСИЯ" започне сега!

    Коментиран от #17, #29

  • 10 Член на страна от несвободния свят

    69 12 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Абе аланкоооооооолу,
    Недей я мисли Русия, че си имат всичко и за ядене и за пиене.
    Свободния свят като види Сухой над ДОНАЛД КУК (самолетоносача натоварен със свободоносещи комбойци и шушони) отива във Влашко да се облекчи от голямата си нужда.
    Ако под Свободен свят разбираш страната, която през 202 и незнам коя ще ни достави модерни химически тоалетни КенF 16, разбира се....

    Коментиран от #11

  • 11 Въпрос

    11 54 Отговор

    До коментар #10 от "Член на страна от несвободния свят":

    Плащат ли ти добре за тъпотийте които търсиш тук. Ако съм на тяхно място и две копейки няма да ти дам защото си пълен тъпак.

    Коментиран от #14

  • 12 tartarein

    1 30 Отговор
    Bılgarino ti si gladen tıp i ne na tozi svet...şopski printsip ne e vajno az da sım dobre vajnoto e "TOY" da e zle...kakva e tazi zloba omraza kım kogo ti mraziş sebesi ako ne ti stiska napravisi xarakiri...ama nemaş takova dupe...s kakvo si po dobır or roma ti si uj kulturen TRAKİYSKO- SLAVENSKİ ROOOOOOM VİZANTİYSKO RUSKO ÇUÇELO...zasrami se i se osıznay ruşiş sebesi...
  • 13 соросоид дебил

    52 8 Отговор
    Внимание, внимание! Всички соросоидни подлоги по тревога. Русия е извършила първият полет с новият безпилотен бомбардировач "Охотник"-Ловец! Скоро ще ви бъде показана новината и в този сайт с видео!
  • 14 Аз съм волунтарист.

    51 5 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос":

    Нищо никой не ми плаща...
    Заклах прасето без време, любимия ми отбор отнесе 7 гола от някакви Кипърци, та и от залози загубих.
    На всичкото отгоре ми натресоха и някакви химически тоалетни КенеF 16 да плащам...Заминавам за Охайо, БЕЛКИМ там някой ми пръсне тиквата, та да ме отърве от всичко това.
    Айде, със здраве!

    Коментиран от #30

  • 15 Brigo Asparuhov

    52 7 Отговор
    Русия трябва със своите най-мосерни ракети, които нямат аналог в света да УНИЩОЖИ всички самолетоносачи на америка. Така ще ги осакати жестоко и никога повече няма да имат право да налагат санкции на никой. Второ, всички американски бази по света се премахват от лицето на земята.
  • 16 ХаХа🙈

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    ЛЕКУВАЙ се бе !
    Тази глупост писва !
  • 17 ХаХа 🙈

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пропаганда":

    Незнам какво цели или НЕ цели това изречение , но по голяма глупост не бях чел ! ( по -точно опитах да прочета )
  • 18 Дедо ви

    27 3 Отговор
    От цялата статия разбрах, че авторът и никога не е ходил войник. Изобщо не прави разлика между ракети и снаряди. Веднъж пише ракети, после снаряди, а разликата е огромна.
  • 19 В истинската в

    33 1 Отговор
    И кво толкова ще стане?Най много да ги накарат да не живеят на гърба на останалият свят и някои мошета да не могат да печатат ...това де- финикийски знаци без покритие!А братлетата им в израел да се върнат в кибуците!
  • 20 Бесен пес

    32 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Нее , не я губим , тя ще си остане , ще се възстанови , живота ще намери начин да продължи под една или друг форма . Виж тя ще изгуби нас , защото ще се изтребим като хлебарки , което в крайна сметка ще е един огромен + за планетата . Най-накрая ще се отърве от двукраката сган , която я трови и замърсява стотици години подред.
  • 21 Дориан

    42 3 Отговор
    По принцип целта е наистина САЩ да загубят и да заживеем спокойно.
  • 22 ДДимитърдддд

    9 49 Отговор

    До коментар #1 от "El traficante":

    Ей руско зомби като ти харесва Русия. Заминавай си там без право на връщане в европейска България за да я цапаш с присъствието си. Жалка руска марионетка.

    Коментиран от #25, #67

  • 23 Кожухаров

    52 4 Отговор
    Краварите да не се правят на ощипана мома ! Ракетния щит дето го гласят 20 години какво всъщност представлява ? Ама били го правили против Иран??!!! Бе някой вярва ли на тия глупости ??! Руснаците колко пъти им го казваха ? Кой всъщност не спазваше договора - а ?!
  • 24 Ай стига бе

    35 0 Отговор
    Тоя договор обхващаше ракети с обсег 500 - 5500 км., нали? Но какво пречи на една ракета с обсег 6000 км.(извън договора) да порази цел на 2000 км. примерно? НИЩО ! Затова тоя договор си беше едно шменти-капели. И с него, и без него - все тая.
  • 25 много просто говедо си

    38 4 Отговор

    До коментар #22 от "ДДимитърдддд":

    Ей луда краво , като ти харесва обора пътувай за там ! А виза има ли ? Или колкото и да им лижеш задниците пак си аут ?!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Драган

    25 4 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    И от Германия е имала по- ниски показатели навремето бе гьот ве ре н
  • 28 мразя говедата

    43 5 Отговор
    Краварите са напред във времето , ама в някоя паралелна вселена ! Напред са и с дълговете - по вече от на всичките останали държави взети заедно ! Сега е време да дръпнат и с краката напред!

    Коментиран от #31

  • 29 хахо

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пропаганда":

    Според договора, забранени са ракети с обсег от 500 до 5500 км. Чети и после, козяшките полюции!
  • 30 До Аз съм волунтарист.

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Аз съм волунтарист.":

    Знаеш ли какво означава волунтарист ?

    Коментиран от #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ти си просто поредния русофилски педал

    7 47 Отговор

    До коментар #32 от "мразя и тъпанари":

    Боклук ще ти викам на тебе ,баща ти ,курвата майка ти и цялата ти фамилия бе мръсна русоидна курво.По-ясно ли ти стана ? Сега клякай и започвай да лапаш ,както прави минетаджииката майка ти педал !

    Коментиран от #34, #80

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ГруЮ

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Още един нашпорен с лозУнги. “Свободен свят” - и с какво точно? Че можеш свободно да си избираш пола или да те евтаназират по твое желание? Или пък по важното - че си свободен от традиции, морал и задръжки? Еми това не е точно определение за свобода.
  • 36 ХаХа🙈

    29 4 Отговор
    Майко ....
    Хамерите се развилняха -заплахи, ругатни ...
    Идолът Ви , крал Дони ли имитирате ?
    Големи оправачи сте ....
    Той и Перуката така ги “оправя “ , в социалните мрежи , пред компютъра ...
    Ма кога ли ще му хвръкне перуката?
    Хайде да заложим кой първи няма да го изтрае : Китай , Русия , Иран , Човекът Ракета или дори съседите от Мексико ?
  • 37 Ми, май да....

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "До Аз съм волунтарист.":

    Човек, който работи и прави неща безплатно, в името на някаква кауза.
    На български казано будала, ахмак, както ти хареса.

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Russia

    24 2 Отговор
    Айде пак повод да се печатят долари. Крайно време е някой да им спре своеволията на тия шибаняци.
  • 40 боцмана

    4 1 Отговор
    Никога не съм се съмнявал в това!
  • 41 Ха Ха Ха

    15 2 Отговор
    Време е мечката, да опитоми орела.

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 usa = джудже

    29 5 Отговор
    СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!! БОЖЕСТВЕНА СИЛА !!! ЕДИНСТВЕНАТА НЕПОБЕДИМА СИЛА НА ЗЕМЯТА !!! СМЪРТ ЗА САТАНИСТИТЕ ОТ КРАВАРИСТАН И ВСИЧКИ ТЕХНИ ПОДЛОГИ ПО СВЕТА !!! РУСИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА !!! БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ СЕГА И ЗАВИНАГИ !!!

    Коментиран от #45, #46, #47

  • 44 Бай хой

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ми, май да....":

    Доброволец ра айнщайн.

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пешо

    13 3 Отговор
    Противоракетните системи разположени в Румъния и Полша, могат да изстрелват ракети "Томахоук". И това се знае от десетина години. Руснаците тепърва ще пригодят "Калибър", за сухопътно пускане. А вие си се карайте.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Не е баш тъй

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "Бай хой":

    Доброволец е едно, волунтарист друго.
    Доброволец може да станеш ако ти опрат 2 милиарда да плащаш без да го искаш и без да те питат искаш или не. Или пък доброволно да си заколиш прасето.
  • 51 Емил Рангелов

    5 21 Отговор
    Егати и тъпата статия?!Защо всички си мислят ,че САЩ спят ,докато ушанките правят супер безаналогови консерви и макети!Умните винаге имат план Б,а предвидливите АBCDE!Американците винаги са били от първите в комбинация с вторите и за това не е нужно да биеш тъпана ,кво безаналогово.си нарлавел.и не работи на 50% от истинското .Последната ушанска дрисня ,супер-дупер тежък дрон ,досущ като американската версия базирана на самолетоносачи,ама само на вид и даже с реактивен двигател от миг 15.Тъпаците го сравняват с B-2 SPIRIT!Е ,те за това са и тъпаци !Папагалска работа!
  • 52 Голям прос

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "SS14":

    В кой филм го гледа това? Кажи, аз гледам също военни филми

    Коментиран от #54

  • 53 Охио

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Незнайно от Слънчевия град":

    Иди в Охайо да видиш Рая!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 1488

    23 2 Отговор
    И двете сили са разработили нещо ново по добро че почват да лаят един срещу друг. Щом говорят за ракети отклоняват вниманието на всички от действителността.Утре ще се чуе какво са разработили и колко са напред и двата лагера. Тук са са хванали за гушете за отпадъците, а руснаци и американци разработват много по модерно оръжие и трябва да го запазят в тайна колкото се може повече.А за нарушението на договора как Русия ще го наруши ако няма информация от разузнаването какво готви САЩ. Поислете и после говорете.Спомнете си ВСВ как Япония нападна САЩ и за какво.САЩ потопил Японска подводница преди това и последвал Пърл Харбъл. По същия начин Германия нападна СССР разузнаването на Германия получило информация,че Руснаците се готвят да ги нападнат по договаряне на СССР с САЩ и Ангиля и Германците ги изпревариха. Там където се НАМЕСЯТ САЩ И АНГЛИЯ стават проблеми.Трабва да се затрият и САЩ и Англия и света ще е наред.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хахах

    4 4 Отговор
    Тамън реших, че тая седмица Русия няма да победи САЩ - в интернет разбирасе. В реалността зарежда десетки клубове с девойки ( патриоти са си все пак - за да допускат това да се случва) хахахахахах когато фактите говорят и копейкаджийте мълчат ТАКА БЕШЕ ВЧЕРА ТАКА Е И ДНЕС, ТАКА ЩЕ Е И УТРЕ хахахахах в интернет иначе... победа след победа хахаххаха
  • 62 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха":

    Много на прав път си в мисленето, такива като теб трябва да са винаги заблудени за да може изненадата да е внезапна и тотална.
  • 63 Име

    3 19 Отговор
    Русия няма абсолютно никакъв шанс срещу страна от 3тия свят па кво остава срещу най могъщата държава в света
  • 64 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    12 2 Отговор
    СЛАМА ЗА САЩ.
  • 65 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Това е така, защото много средства отиват във водните дела и военно производство, а това не носи БВП.
  • 66 Български юнак

    5 0 Отговор
    Като толкова говорите глупости за САЩ и Русия отивайте там и си показвайте бай ганьовщината...
    СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Румяна Костова

    4 9 Отговор
    Това е целта и защо ги открехвате американците, че са по-слаби?? Трайте си за да се изненадат.Имaйтe прeдвид чe пoвeчeтo oт cъврeмeннитe руcнaци ca пoтoмци нa кaнибaли. Тeхнитe дeди и бaби oцeляхa прeз вoйнaтa и oбcaдaтa нa Лeнингрaд и другитe грaдoвe, кaтo вaряхa нa чoрбa пo-cлaбитe и нeмoщни руcнaци. Тези които не оцеляха бяха премазани от немските танкове-глави, черва и вътрешности и не ставаха за манджа. И въпрeки, чe нe ca хaпвaли дoceгa чoвeшкo мeco, aкo ce нaлoжи пълнo икoнoмичecкo eмбaргo cрeщу Руcия, щe зaпoчнaт и тe дa ce вaрят нa чoрбa и дa ce пeкaт нa cкaрa. Тaкa чe ниe нaтoвcкитe cтрaни трябвa дa дeйcтвaмe рaзумнo и пo-дaлeч oт руcнaци.

    Коментиран от #74, #82, #84

  • 69 тома неверни

    0 4 Отговор
    Ама те щатите били за оплакване и некой верва ли го това?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ЗАПОЗНАТ

    1 1 Отговор
    И двата лагера без технолгиите на извънземните и обратното инженерство не струват нищо,сега за това мног лаят щито всеки си мисли,че е по напред от другия.КАКВИ БАЛЪЦИ НЕДОКЛАТЕНИ СТЕ ,ТА ТЕ ПОД МАСАТА СИ ИГАЯТ ЗАЕДНО,А НА ВАС ЯНО ПЕПЕЛТА В ОЧИТЕ ЯВНО ВЪРШИ РАБОТА

    Коментиран от #73

  • 72 _he_

    2 1 Отговор
    Айде, разбунихте духовете русофилски, кой е по-по-най!
    Какви ли глупости не прочетох тук! Ама руснаците колко са велики, ама американците еди какво си ...
    Продажни душици, които тролите тук, възхвалявайки едните или другите, ВИЕ трябва да осъзнаете, че истината е една и може да се формулира в 2 точки:
    1) Точно от вас и вашите писания нищо НЕ зависи!
    2) При евентуална война между Русия и САЩ (цитирам единствения смислен коментар) губим планетата Земя!
    Поради горните причини по-добре замълчете!

    Коментиран от #81

  • 73 _he_

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "ЗАПОЗНАТ":

    ЗАПОЗНАТ, би ли ме запознал с информацията от кога немските технологии, някои от които още от времето на Хитлер, вече се наричат извънземни?
  • 74 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Румяна Костова":

    Това да не се прояви канибализъм при жестоки условия на глад е въпрос на психика и висок морален дух и показва че тези хора са били мачкани без никакви морални устои и самочувствие(потомци на крепостни селяни без документ за самоличност, без имущество без нищо) за разлика от експедицията на Робърт Скот до южния плюс където всички загиват от глад но не проявяват и капчица съмнение за канибализъм.

    Коментиран от #83

  • 75 Борис

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха":

    Пич, ти добре ли си??? Я по - добре си изпий хапчетата.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ГОШО

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Воината щатите почнаха да я губят я още с разпадането на СССР
  • 79 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    КОГАТО ЛИКВИДИРАХА РАКЕТИТЕ С МАЛЪК И СРЕДЕН РАДИУС,РУСИЯ ЛИКВИДИРА ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ РАКЕТИ,ДОКАТО САЩ ГИ СКРИХА ОБРАТНО ОТ ЕВРОПА В АМЕРИКА. НО ПРИ КУПЕНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ГОРБАЧОВ И ПИЯНДУРНИКА ЕЛЦИН,НА ТОВА НЕ БЕШЕ ОБЪРНАТО ВНИМАНИЕ.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 MOONWALKER

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "_he_":

    Ми те американците нали ходиха на ЛУНАТА, че и барака им се вя от вятъра там.
    Като решат да пускат ракетите, евакуират се преди това там и нямат грижа какво ще става на планетата Земя.
  • 82 911

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Румяна Костова":

    Висшият офицер направо те е направил къдрава.
    Да не би да е американец от ДОНАЛД КУК, подал рапорт във Влашко, ГА ги нагласи Сухой?
  • 83 Hunter

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Гост":

    Е друго си е и без да има война и глад да гръмнеш някой и друг, щото си изтрещял и перверзен кравар.
  • 84 Старс ЕНД страйкс

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Румяна Костова":

    Тия явно обичат лов и да ядат човеци, които са си гръмнали сами!
    Ама че човекоядци сме си избрали за братя!