Last news in Fakti

14 Август, 2019 14:10 2 042 11

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

  • азия-
  • ракети-
  • сащ-
  • разполагане-
  • андреа томпсън

Съюзниците на Вашингтон са реагирали положително

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия - 1
Снимка: Shutterstock

Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети със среден обсег в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР). Това заяви заместник-държавния секретар на САЩ по контрола над въоръженията и международната сигурност Андреа Томпсън, цитирана от ТАСС.

По нейните думи, ръководителите на страните от региона ще решат самостоятелно, дали искат на тяхна територия да бъдат разположени такива американски оръжия. „Суверенно право на лидерите на тези държави е да вземат решение по този въпрос“, цитира думите ѝ AP. „Всяко решение относно този регион ще бъде взето в рамките на консултации с нашите съюзници, това не е едностранно решение на САЩ“, добави Томпсън, която, съгласно заявление от Държавния департамент, е на посещение в Австралия и Нова Зеландия от до 14 август, предаде "Фокус".

Томпсън твърди, че партньорите и съюзниците на Вашингтон са „реагирали положително“ на оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег. Според заместник-държавния секретар, Вашингтон се надява, че Китай, заедно със САЩ и Русия, ще участва в консултации за нови споразумения в сферата на контрола над оръжията. „Призоваваме Китай също да се присъедини към процеса на преговори", каза тя.

Американският държавен секретар Майк Помпео в интервю за Fox News през юли не изключи възможността Вашингтон да разположи нови ракети със среден обсег в Азия. Агенцията отбелязва, че страните, на чиято територия могат да бъдат разположени тези оръжия, включват Япония, Южна Корея и Австралия. Представители на Китай казаха по-рано, че Пекин ще предприеме ответни мерки, ако това се случи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    20 7 Отговор
    Ще турим по една ракета в г*** на всички герберасти след това ще ги нахраним с развален фасул и ще насочим задниците към руското посолство
  • 2 Монгола

    19 7 Отговор
    Жълтата рая иска да яде руско - китайския салам заедно с господарите си!
  • 3 СССРкаскет

    8 17 Отговор
    По магазините в кочината(Русия) най-търсеният продукт бил памперсчок от мамперси идва думата да не се чудят каскетите. Вторият най-търсен продукт бил йодът щото си имат радиация в излишък.
  • 4 Знам знам🙄

    14 6 Отговор
    Глей ги тия идиоти. Ние сме слепи и прости ората. Такъв си им беше плана още с оттеглянето от договора. Егати лицемерите. Само че май удрят греда. Никой вече не им се връзва на интригите гнусни

    Коментиран от #7

  • 5 ЧОКИ БИЛИ

    0 0 Отговор
    Да били и от качени катили сте бълвали злоба и ако че ще пукнати от злоба.
  • 6 Матей

    10 2 Отговор
    Е,кой е сега агресорът,не са ли щатите?Нареждат военни бази и ракети навсякъде край Русия,сега заплашват и Китай,а всъщност и РУСИЯ,ЗАЩОТО е близо и до нейна територия.Няма да им се размине,решили са да повторят опита на Хитлер,да превземат Русия и Китай,играят ва-банк.
  • 7 onq s konq

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Знам знам🙄":

    Е как "никой вече не им се връзва на интригантството",след като СЪВСЕМ НАСКОРО Япония закупи И АКТИВИРА НАЙ-СКЪПАТА И МОГЪЩА система за ПРО - Американската "THAAD"?!Бе кой ма събра с такива като вас...:)

    Коментиран от #9

  • 8 Койчо

    7 3 Отговор
    Каква работа имат тези в Азия на кой к..а търсят там.
  • 9 Знам знам🙄

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Е сигурно. Те японците са най големия вносител и на американското СОНИ. Ако им кажат американците сигурно и кадилак ще стане най продаваната кола в Япония. Тия са си направо 51 щат а косово и южна корея 52 и 53
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дориан

    8 0 Отговор
    Барикаридат се от далеч. Всички знаем, че на собствена територия на могат да се бият.