Last news in Fakti

6 Август, 2019 15:17 3 282 20

САЩ обявиха кога могат да разположат ракети в Азия

  • ракети-
  • азия-
  • сащ-
  • марк еспър

Новите оръжия все още не са разработени

САЩ обявиха кога могат да разположат ракети в Азия - 1
Снимка: Shutterstock

Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че разполагането на американски ракети в Азия ще отнеме години, предаде AFP.

Вчера Австралия отхвърли предположенията, че ще приеме на своя територия нови конвенционални оръжия с междинен обсег. Това стана след посещение на Еспър в Сидни, което породи спекулации, че той може да е поискал подобно нещо от Австралия.

"Никога не съм поискал от никого нищо във връзка с разполагането на ракети в Азия", заяви днес шефът на Пентагона преди визита в Токио. Той уточни, че новите оръжия все още не са разработени. "Доста далеч сме от това", каза министърът. "Ще са нужни няколко години, за да имаме първи тип действащи ракети, които да разположим, било то балистични или крилати ракети", допълни той.

В събота при пристигането си в Сидни, Еспър бе споменал за месеци, вместо за години. След това Китай реагира гневно на неговите думи. "Китай няма да стои със скръстени ръце и ще бъде длъжен да вземе ответни мерки, ако САЩ разположат ракети със среден обсег в този район на света", предупреди генералният директор на отдела за контрол на въоръженията на китайското външно министерство Фу Цун.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 RAMPEGE

    17 3 Отговор
    Сега ще разработват после ще тестват и след това 2058г.!
  • 2 Русофреник на щат

    4 10 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 3 Jeik

    28 2 Отговор
    Единствената Азия където могат да разположат ракети е Китайския квартал в Бруклин!
  • 4 Знам знам🙄

    9 2 Отговор
    Абе кво се праиш на луд и ти бе. Имате ги вече. Малко комбинирате трайдънтите с томахавките и готово. Оппа чакай забравих целия цирк с държавните поръчки лобистките интриги и многомилионните комисионни. И със сигурност ше има нови заводи.
  • 5 Напикана соросня

    9 3 Отговор
    Чижо Сорос чижо Сорос ама те ме напуква всеки дееееен чижо Сиросеееее
  • 6 outlander

    5 28 Отговор
    Много бързо ще ги разработят, междувременно русофилистиците ще гледат мултиките на страхливеца Путкин. Между другото, тая страхлива мишка къде изчезна? От седмица не се е появявала по телеканализациите да показва мултики на ракети и самолети, с които да плаши света.

    Коментиран от #8, #10, #14

  • 7 ХаХа🙈

    21 5 Отговор
    От създаването си тази Сбирщина се гради върху трупове !1776 г. се ражда
    “ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО” пресъздадена по късно от Джордж Лукас !Както във филма , и тук има страхливи Лакеи , които ей сега ще ни обяснят колко велик е Дарт Дони и предвожданата от него шайка , несъзнавайки че никой не ги брои за живи !
    Но рано или късно всички ще се обединят
    и край на мрака .....
  • 8 ХаХа 🙈⚡️

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    От теб и от “брат “ ти Дони се уплаши !
    “Страхливият “ Путин, Марсианците, изобщо цялата Галактика се разтрепери !
    Абе няма ли да ви спрат интернета там в
    “ПАНСИОНА” ?Хапчетата ли свършват ?

    Коментиран от #20

  • 9 12345

    14 2 Отговор
    Миналата седмица рапките предупредиха, че могат да разположат ракети в Куба, Венецуела и др. страни от Латинска Америка. Днес разбираме, че янките вече обикалят и се молят на съюзниците да направят същото в Азия. Ами като цяло света върви на зле. И сега идва основния въпрос: Кой започна пръв с проокациите?

    Коментиран от #12

  • 10 Мдааааа...

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    Ще ги разработват 20-30 години като кошника F-35, дето още не е доизкусурен въпреки инвестицията от $1.6 трлн!
  • 11 Наблюдател

    4 5 Отговор
    "Никога не съм поискал от никого нищо във връзка с разполагането на ракети в Азия", заяви днес шефът на Пентагона", но хибридното заглавие внушава точно обратното. По този начин се правят фалшивите новини.
  • 12 onq s konq

    4 13 Отговор

    До коментар #9 от "12345":

    Добре е да отсяваш зърното то плявата и да правиш разлика КОГА РАШКИТЕ ПРЕДИПРЕЖДАВАТ И КОГА - БЛЪФИРАТ.НЕВЪЗМОЖНО Е за русия да инсталира ракети във Венецуела и Куба,защото още докато започнат инсталирането им и ще "забележат с изнинада",че по ЦЯЛАТА УКАИНО- РУСКА ГРАНИЦА/на самата бразда/ ВЕЧЕ СА ПОСТАВЕНИ ГОРА ОТ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ.При това не Америка е необходимо да се моли на някого за това,а УКРАЙНА ЩЕ Й СЕ МОЛИ!

    Коментиран от #13, #15, #16, #19

  • 13 Бесен Язовец

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Как само си фантазираш публично!
  • 14 ИЗВЪН ПЪТЯ

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    Прекопава ти задния двор с кожената палка,тиквенико.

    Коментиран от #18

  • 15 КОНЕВРЪЗА

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Излез из под юргана,избърши сълзите си,или ги събери в капачка от ракия.Сложи си розовите очила,впрегни еднорога си,качи циганката и отпраши към усраинската граница с жълтата си каруца с емблема на BMW поставена на амута на коня.И най-влажното чакай армадата от въображаеми ракети от картон.
  • 16 ХаХа🙈

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Е щом ти “великият “ го определяш като невъзможно , коя е Русия че да не те послуша ?Там в стаята в “санаториума “ освен ТЕБ , Наполеон и Айнщайн други има ли ?
    А докато Фащ “разполагат “ ракетите , възможно ли е границите на Русия да минат с няколко хиляди километра по към морето ? А ти как мислиш , разрешаваш ли ?
  • 17 ХаХа 🙈

    6 2 Отговор
    Да не се случи втори “ референдум “ в Украйна - с директно анексиране ?
    Ако позволиш де !
  • 18 outlander

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "ИЗВЪН ПЪТЯ":

    Вижда се, че ги разбираш тиа работи с прекопаването. Ще ни разкажеш ли как ти се получи? Между другото, няма ви на амбразурата в темите за пожарите в Сибир и как армията на пРосия е неспособна да се справи с проблема, а уж била всеможеща. Скрихте се като мишока Путкин. Страхливци!
  • 19 любопитен

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    УКАИНО от окаяно или от оакано идва?
  • 20 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа 🙈⚡️":

    Абе хапчета има достатъчно, но създават проблеми - едни не щат да ги пият, други ги гълтат по 5, а с интернета е лесно - пускам им жицата, стоят си кротко по стаите и цъкат денононощно, с никого не се карат, само дето често забравят да идват в столовата за ядене.